Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Allianoi/Gördüklerimden utanıyorum :Tanıklığımdan utanıyorum!
Advertisements

“DEGERLERİMİZİN SİGORTASI”
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Doğrudan Dış Yatırım Bir firma yabancı bir ülkede bir ürünü üretmek ve/veya pazarlamak için tesislere yatırım yapıyorsa, buna doğrudan yatırım denir.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
SON EKONOMİK GELİŞMELER
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Avrupa Birliği Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Stratejisi
Türkiye’de Yolsuzlukla Mücadele Güven SAK Ankara, 7 Temmuz 2005.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
Türkiye Bilişim Derneği 1 TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Ankara 3 Mayıs 2012.
KAMUSAL MAL VE HİZMET TÜRLERİ
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye
Yolsuzlukla Mücadele Konferansı düzenleyen: tepav 7-8 Temmuz 2005, Ankara Andrew N. Vorkink Türkiye Ülke Direktörü.
AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİ POLİTİKASI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
ÇEKOİST IŞIL ÖZBAYIR NİLAY SEVİL ATICI
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
“PROJECT RED KAMPANYASI IŞIĞINDA KÜRESEL FON ÖRNEĞİ”
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
Copyright ©2004, South-Western College Publishing Uluslar arası İktisat By Robert J. Carbaugh 9th Edition 1. Bölüm: Uluslar arası İktisat.
Rabia BORAZANCI.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
TİCARİ İŞBİRLİĞİ(GATT). Genevre’de Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması (GATT) imzalandı. GATT’ın amaçlarının başında liberal ve rekabetçi bir.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimliliğin Felsefesi; Verimliliğin Dönüşüm Boyutu Dr. Mustafa Kemal.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Mahmut BİLEN. Ders Değerlendirme Biçimi Vize %70 Ödev%10Dönem içi %50 Quizler%20 Final%50Dönem Sonu%50.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
KÜRESEL E Şİ TS İ ZL İ K. KÜRESEL E Şİ TS İ ZL İĞİ N B İ Ç İ M İ Dünya Bankası ülkeleri ki ş i ba ş ına dü ş en gayri safi milli gelirlerine (GSMH) göre.
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
PROF.DR. FİLİZ GİRAY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİMİN FİNANSMANI.
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Kooperatiflerin Finans Kaynakları
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 1: HASILANIN ÖLÇÜLMESİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
ULUSLARARASI SOSYAL POLİTİKA
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

Kooperatifler ve 2012 Birleşmiş Milletler Uluslararası Kooperatif Yılı Simel Eşim Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölüm Şefi

Kooperatifler, insan ihtiyaçlarının karşılıklı yardımlaşma yoluyla giderilmesini sağlamak ve ortakların çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulan ekonomik kuruluşlardır. Kooperatifler hem kişilerin tek başlarına yapmaya güçlerinin yetmediği işleri, bir araya gelerek yapmalarını sağlar hem de toplumun kalkınmasına katkıda bulunurlar. Kooperatifler

Kooperatifçilik İlkeleri - Gönüllü ve serbest giriş - Ortakların demokratik yönetimi - Ortağın ekonomik katılımı - Özerklik ve bağımsızlık - Eğitim, öğretim ve bilgilendirme - Kooperatifler arası işbirliği - Toplumsal sorumluluk (buna doğaya ve çevreye ilişkin sorumluluk ve sürdürülebilirlik temasının eklenmesi düşünülüyor)

Kooperatiflere İlişkin Gözlemler * Kooperatif işletmelerinin krize karşı dayanılıklığı * Ulusal ekonomilere katkısı * Faaliyetlerinin tüm sektörlerde bulunması * Devlet müdahalesi ve kontrolü eleştirisi * Yolsuzluk kaygıları * Hala büyük ölçüde yanlış tanınıyor veya hiç tanınmıyor olmaları Dünya çapında bir milyar üyeleri var 100 milyona yakın isçi istihdam ediyorlar 870 milyona mali hizmet sunuyorlar Dünya zirai üretiminin yüzde ellisiyle bağlantıları var Dünyanın en büyük 300 kooperatifi USD 1.6 trilyon iş hacmine sahiptir

Başarılı Kooperatif Örnekleri

Kooperatifçiliğin önemi Ihtiyaclara ortak yanit ureterek toplumun geniş kesimlerine hizmet ederler Istihdam yaratır ve iş kaybını önlerler Gayri Safi Milli Hasılaya katkıları büyüktür Isviçre 11% Arjantin 10% Vietnam 5.4% Kolombiya 5% Yeni Zelanda 3% ÜYELİK Arjantin'de 8.3 milyon Brezilya'da 10 million Kanada'da 18 million Çin'de 43 milyon zirai kooperatiflere uye Kenya'da 8 milyon İSTİHDAM Avrupa'da 5.4 milyon Fransa'da 1 milyon ABD'de 2 milyon

Sağlık kooperatifleri iş hedefleri öncelikle veya sadece sağlık ve sosyal bakım ile ilgili olan kooperatifler iş hedefleri sağlık ve sosyal bakım sektörlerini kapsayan aman onlarla sınırlı olmayan kooperatifler iş hedefleri sağlık veya sosyal refahı içermeyen, fakat sağlık ve sosyal bakım kooperatiflerine destek veren kooperatifler Eczacilik kooperatifleri Toptan satın alma ve dagitim işlevi gören Lojistik hizmetleri ve eğitim veren İlac tuketicilerini bir araya getiren İlaç üretmek için bir araya gelen cşilerden oluşan kooperatifler

Uluslararası Sağlık Kooperatifleri örgütü Gönüllü bir birlik: – Yüksek kaliteli, düşük maliyetli toplumsal sağlığı öngörüyorlar – üyeleri cok paydasli, saglik hizmeti veren ve alan kurum ve kisileri kapsiyor – Seçim özgürlüğüne dayanan bakımı vurguluyorlar – Hizmet entegrasyonu ve etik çalışma koşulları sağlamayı amaçlıyorlar – Merkezi Barcelona'da – Gecen yıl Meksika'nin Kankun sehrinde onaylanan yeni bir tuzukleri var –

BM Uluslararası Kooperatif Yılı ve Sonrası Kooperatif Hizmetleri Eğitim programlari Haklarin savunmasi Genc kusagi kapsayıcılık Kooperatiflerin gercek etkisini göstermek Kooperatifler arasi bilgi transferini gelistirmek Kooperatif prensiplerini korumak ve onlara uymak Kooperatif bankalarinin diger kooperatiflere finansman destegi Teknolojiye erişim BM Yılının Amaçları Kooperatiflerin ve sosyo- ekonomik kalkınmaya katkıları konusunda kamu bilincini artırmak Kooperatiflerin oluşumuna ve büyümesine destek olmak Kooperatiflerin oluşumu, büyümesi ve istikrarı için elverişli politikalar, yasalar ve yönetmelikler için hükümetlerin teşvik edilmesi.

Uluslararası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölümü * Uluslararası işbirliği (ILO, UN DESA, FAO, ICA, WFO) * İstatistik, araştırma ve bilgi paylaşımı (kooperatif istatistikleri, yeni alanlarda araştırmalar, konferanslar) * Kanun ve siyasa geliştirme calışmaları (R. 193) * Eğitim ve kurumsal destek programları

Uluslarası Çalışma Örgütü Kooperatif Bölümü * Uluslararası işbirliği (ILO, UN DESA, FAO, ICA, WFO) * İstatistik, araştırma ve bilgi paylaşımı (kooperatif istatistikleri, yeni alanlarda arastirmalar, konferanslar) * Kanun ve siyasa geliştirme calışmaları (R. 193) * Eğitim ve kurumsal destek programları

Teşekkürler