ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ
Kurum Adı: ………. ……………………. 26 / 07 / 2011
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ NİSAN GENEL TANITIM.
İLERİ YAŞ ve REHABİLİTASYON TURİZMİ POLİTİKALARI
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
«KÜRESEL YAŞLI BAKIMI VE YAŞLI TURİZMİ BULUŞMASI» SONUÇ BİLDİRGESİ
Başkan Dr. Dursun AYDIN.
18.yılını kutlayan BThaber ile 7. yılında BThaber Platform’da 4. kez Finans ve Bankacılık etkinliğini düzenliyoruz.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ MART GENEL TANITIM.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞUBAT GENEL TANITIM.
Girişimci: Candan İŞVEREN
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Mali İstatistik Kullanım Alanları
4 Adet İnteraktif Modüler Derslik 1 Adet Merkez Laboratuvarı
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
İZMİR SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ (izsatu)
Tunceli Üniversitesi Pertek Sakine GENÇ Meslek Yüksekokulu
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
11 ÖNCELİKLİ E-DEVLET PROJELERİ VE DİĞER PROJELER
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ankara Bölgesinin Sağlık Sektöründeki Rekabet Avantajları ve Değer Zinciri Doç. Dr. Asım BALCI Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri 04 NİSAN 2011 ANKARA.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KONAKLAMA İŞLETMELERİ
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
SAĞLIK TURİZMİ VE ÜNİVERSİTELER
YERELDE AB SÜRECİ.
TEST – 1.
1 T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ Kurum Adı: ………. ……………………. 17 / 04 / / 04 / 2015 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı YILI YATIRIMLARI İZLEME RAPORLARI.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Açık ve Uzaktan Ö ğ retim Sistem Tasarımı Kalite Akreditasyon (ÇALIŞTAY RAPORU) Prof. Dr. Gülsün Eby Anadolu Üniversitesi.
Master in Advanced European and International Studies.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
TÜRKİYE’DE SAĞLIK TURİZMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
Sunum transkripti:

ANKARA’DA SA Ğ LIK TUR İ ZM İ Ankara Valili ğ i İ l Sa ğ lık Müdürlü ğ ü Dr. Dursun AYDIN (Sa ğ lık Müdür Yardımcısı)

Sa ğ lık Turizmi Tanımı İ kamet edilen yerden ba ş ka bir yere (yurt içi veya yurt dı ş ı ) herhangi bir sebeple sa ğ lık hizmeti almak için yapılan seyahate ‘sa ğ lık turizmi ‘, seyahat edene de ‘ sa ğ lık turisti ‘ denir.

Sa ğ lık turizmi 3 ana ba ş lıkta incelenmektedir Tıp Turizmi Kaplıca Turizmi Ya ş lı ve Engelli Turizmi

Sağlık Turizmi Paydaşları Sa ğ lık Kurulu ş ları Turizm Sektörü Ula ş ım Sektörü Yatırımcılar Finans Kurulu ş ları

Ankara’da Mevcut Durum Sa ğ lık Kurumları Özel Hastane Sayısı : 26 E ğ itim ve Ara ş tırma Hastanesi Sayısı : 15 Tıp Fakülteleri Sayısı : 5 Ruhsatlı Kapıcalar :13

Kaplıca Bölgeleri Kızılcahamam : Havaalanına 84 km Aya ş : Havaalanına 62 km Haymana : Havaalanına 81 km Planlanan Sa ğ lık Kampüsleri Bilkent Sa ğ lık Kampüsü Etlik Sa ğ lık Kampüsü

Güçlü Yönlerimiz Esenbo ğ a Havaalanı özel hastanelere, kaplıca bölgelerine ve planlanan Sa ğ lık Kampüslerine çok yakındır. ( Ula ş abilirlik ) Profösyonel insan kayna ğ ının tercih etti ğ i bir İ l’dir. ( Kalifiye insan gücü ) Bilinen ve güvenli bir İ l (Ba ş kent) olu ş u önemli bir avantajdır.( Tanınırlık ) Kongre Turizminin yapılabilece ğ i bir potansiyel mevcuttur. ( Turizm bölgesi olabilir ) JCI ile akretide olmu ş hastane sayısı 5 adettir. Sayın Valimizin uzun yıllar turizm bölgelerinde görev yapmı ş,tecrübeli bir yönetici olması önemli bir kazanımdır.

Zayıf Yönlerimiz Ankara çok tanınmı ş ve potansiyel bir turizm bölgesi de ğ ildir. Kaplıca kaynakları ve kapasitesi çok olmasına ra ğ men profösyonel tesis sayısı çok azdır. Özel Sa ğ lık Sektörü çok güçlü de ğ ildir. Mevcut insan kayna ğ ının dil problemi vardır.

T.C Sa ğ lık Bakanlı ğ ı Stratejik Eylem Planı( ) HEDEF 2.9; sa ğ lık alanında di ğ er ülkeler ile uluslararası kurulu ş larla i ş birli ğ ini sürdürmek,Türkiye’yi bölgesinde cazibe merkezi haline getirmek ve sınır ötesi sa ğ lık hizmetleri sunum kapasitesini artırmak Sa ğ lık Politikalarının geli ş tirilmesinde di ğ er ülkeler, ulusal/uluslararası kurulu ş larla mevcut olan i ş birli ğ ini güçlendirmek Sa ğ lık hizmeti sunumunda Türkiye’yi bölgesinde cazibe merkezi haline getirmek Bölge temelli, çok boyutlu ve çok payda ş lı ikili ili ş kiler geli ş tirmek

Sektör ve STK’larla sağlık turizmi alanında işbirliği yapılacak, Sağlık turizmini yürüten ve yürütecek tesislere ait kriterler belirlenecek ve denetimleri sağlanacak, Termal-kaplıca turizmine sahip bölgelerde kamu-özel sektörün yurt dışı sağlık turizmi çalışmalarına destek olunacak, Medikal turizm kamu-özel sektörün yurt dışı sağlık turizmi çalışmalarına destek olunacak, Hasta kabulünde ve tedavi sırasında yaşanan sorunların en aza indirilmesi için çalışmalara devam edilecektir.

Çalı ş maların Temel Unsurları 1. Sa ğ lık turizmi danı ş ma kurulu olu ş turulmalı 2. Sa ğ lık turizmi master planı hazırlanmalı,ilimizin sa ğ lık turizmi(özellikle termal turizm)potansiyeli tanıtılmalı 3. Yabancı yatırımı çekecek aktiviteler ve çalı ş malar yapılmalı 4. Ortaya çıkan sa ğ lık turizmi bölgesi sürekli denetlenmeli ve standardın üstünde tutulmalı 11

12 Çalı ş ma Takvimi

2010 Planı 1. Danı ş ma Kurulu Olu ş turulmalı Resmi Kurumlar Sivil Toplum Örgütleri Sektör Temsilcilerinden olu ş an bir kurul olu ş turulmalı, 2. Öncelikli olarak kurul toplanıp,yol haritası çizmeli 3. Sa ğ lık Turizmi ile ilgili ulusal ve uluslar arası toplantılara katılım sa ğ lanmalı 13

2011 Planı 1. Sa ğ lık Turizmi Master Planı Yapılmalı 2. Tanıtım Faaliyetleri devam etmeli 3. Sektöre danı ş manlık verilmeli 4. Konu ile ilgili ulusal ve uluslar arası toplantılara katılım sa ğ lanmalı 14

2012 Planı 1. Özellikle Termal Turizm Yatırımları ve Projeleri Başlatılmalı Kızılcahamam Haymana Ayaş 2. Yerel Yönetimlerle ve yatırımcılarla İşbirliği İçinde Olunmalı 3. Yabancı yatırımcılar davet edilmeli 15

2013 Planı 1. Termal tesislerimiz uluslar arası standartlara uygun yapılmalı 2. Yatırımcılar için profesyonel bir yatırım danışma grubu oluşturulmalı 3. Bölgemizde en az yatak kapasiteli Termal Tesis hedeflenmeli 16

2014 Planı 1. İlimizde toplam yatak kapasiteli Termal Tesislerin açılışı yapılmalı 2. Ciddi tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine başlanmalı 3. Valilik tanıtım ve danışmanlık hizmetlerine öncülük yapmalı ve finanse etmeli 4. Kaliteden, Tanıtımdan ve Sektör-STK işbirliğinden ısrarcı olunmalı 17

SA Ğ LIK TUR İ ZM İ STRATEJ İ K EYLEM PLANI BÜTÇES İ (TL) YıllarToplantı ve Organizasyon Sektöre Danışmanlık Tanıtım ve Web Toplam

Sonuç Sa ğ lık Turizmi Türkiyede ve Dünyada yükselen bir trenddir. İ limiz bölgesinde Sa ğ lık Turizm alanında potansiyel bir ildir. Ankaranın ula ş ımı ve mevcut kaplıca ve sa ğ lık kurulu ş u potansiyeli ile güvenli bir Sa ğ lık Turizmi bölgesi olabilir. Ba ş kentimiz Sa ğ lık Turizminde de Ba ş kent olabilecek potansiyeldedir. Tanıtım ve planlama yapılmalı Yabancı yatırımcı çekilmeli