Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Başkan Dr. Dursun AYDIN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Başkan Dr. Dursun AYDIN."— Sunum transkripti:

1 Başkan Dr. Dursun AYDIN

2 NİÇİN SAĞLIK TURİZMİ ?

3 ÇÜNKÜ: Ülkemiz coğrafik , iklim, deniz, kum, kültür zenginliğiyle bir turizm cennetidir. Bu potansiyellerimiz ve büyük turizm yatırımlarımıza rağmen turizm 4 aya sahillere sıkışmıştır.

4 ÇÖZÜM Turizm 12 aya yayılmalı; Alternatif turizm geliştirilmeli.
Sağlık turizmi en önemli alternatif turizmlerden biridir.

5 SAĞLIK TURİZMİ Medikal Turizm (Göz, diş, estetik, kalp cerrahisi, protez vb. tedavileri) Kaplıca Turizmi (Kür tedavileri, Spa, Wellness vb.) Yaşlı Turizmi (Yaşlı tatil köyleri ve bakım evi tipi oteller vb.)

6 SAĞLIK TURİZMİ İÇİN: Sağlık dönüşüm programı sayesinde Avrupa ile yarışacak Özel Hastanelerimiz oluştu; (Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir). Jeotermal kaynaklarımız dünyada 7. sırada. Su ve Mineral özelliklerimiz mükemmel. Yaşlı Tatil Köyleri için iklimimiz, güneşimiz ve yaylalarımız var.

7 AVRUPALILAR SAĞLIK TURİZMİ İÇİN TÜRKİYE’YE NEDEN GELEBİLİRLER:
Avrupa’da tedavi maliyetleri çok yüksek, Hasta katılım payları artıyor, Kaplıca ödemeleri kısıtlanıyor, Gelişmiş ülkelerin yaşlı nüfusu artıyor (%20’lere yaklaşıyor).

8 SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ORTA DOĞU VE ORTA ASYA ÜLKELERİNDEN GELEN OLACAK MI?
Ortadoğu ve Orta Asya’da kaliteli sağlık hizmeti alabilecek belli zengin ve elit bir tabaka var. 11 Eylül sonrası Orta doğu’dan sağlık hizmeti için Batıya gidiş azaldı. Alternatif bölge aranıyor. Din ve kültür birliğimiz var ve yakın komşu bölgeler (Pakistan, Afganistan, Suriye, Kuveyt, vb.).

9 NİÇİN SAĞLIK TURİZMİNDEN DÜNYADA GEREKLİ PAYI ALAMIYORUZ?
Sağlık Turizmine yönelme son 3-4 yılda oldu. Özel Hastane, Kaplıca ve Yaşlı Tatil Köyleri konsepti ve kalitesi daha yeni gelişiyor. Sağlık Turizmi konusunda Hükümet, Özel Sektör ve STK tam birleşip ortak bir dil kullanmalıdırlar. Sağlık Turizmi imkanlarımız dünyaya anlatılıp, tanıtılmadı.

10 SAĞLIK TURİZMİNİN HAYATİYETE GEÇMESİ İÇİN:
Sağlık kurumları, kaplıcalar ve özellikle tatil köyleri standardı olmalı, akredite edilmeli. Devlet ciddi bir tanıtım fonu ve politikası oluşturmalı ve buna bütçe ayırmalı. Sağlık Turizmi için tanıtım fonu oluşturulmalı ve özel sektöre destek verilmelidir. Sağlık Turizmi için kalifiye personel yetiştirilmeli ve sertifikasyon programlar yapılmalı.

11 SONUÇ: Turizmin 12 aya yayılmasında Sağlık Turizmi çok önemlidir,
Sağlık Turizmi için Devletin Tanıtım Fonu ve desteğine mutlak ihtiyaç vardır, Sağlık Turizmi potansiyeli iyi kullanılırsa birkaç yıl sonra yılda10 milyar dolara yakın gelir elde edilebilir, Türkiye, Avrupa’nın sağlık merkezi olabilecek kapasitesi ve potansiyele sahip.

12


"Başkan Dr. Dursun AYDIN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları