4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEB bu sene Orta Öğretim Kurumlarına geçişte yeni bir sistem uygulayacağını, yeni sistemde SBS’nin kaldırılacağı ve yerine yeni bir sınav konmayacağını.
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
HAZIRLAYANLAR: Hasan KAR İ P Ali İ hsan GENÇ Ali KAYGISIZ D. Gülseren D İ VLEK Ahmet KOÇAK Özcan KILIÇ Ercan GÜNEŞ Osman ARICI Mustafa KAPTAN.
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İL Mİllİ Eğİtİm Müdürlüğü
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
ORTAOKULA GEÇİŞ.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
Tarihçemiz ; 1970 Gediz depreminde Gazikemal İlkokulu yıkılınca, Denizli’ li işadamı H.Fehmi ASHABOĞLU 5 derslikli ASHABOĞLU İLKOKULU’ nu yaptırmıştır.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİCİ EĞİTMENİ İHSAN KESİK
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
Destek Eğitim Odaları.
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
DESTEK EĞİTİM ODALARI 1. TANILAMA SÜRECİ Özel yetenekli bireyler için uygulanan iki model bulunmaktadır. 1. DESTEK EĞİTİM ODASI 2. BİLİM VE SANAT MERKEZİ.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ. Serbest etkinlikler Talim Terbiye Kurulunun tarihli ve 75 sayılı kararıyla ilköğretim 1. kademe literatürüne girmiştir…
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Sunum transkripti:

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı İlkokullarda Haftalık Ders Programı Çizelgesinin Uygulanması

4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık ders çizelgesi Talim ve Terbiye Kurulunun 25.06.2012 tarih ve 69 sayılı kararıyla belirlendi.

Yukarıda belirtilen karardan önce uygulanan ve yukarıdaki karar doğrultusunda oluşturulan haftalık ders çizelgeleri şu şekildedir;

Eski Ders Programı Çizelgesi

Yeni Ders Programı Çizelgesi

Bu yeni çizelgede İlk göze çarpan değişiklik, ilkokulda Türkçe dersinin haftalık ders saati sayısının: 1 ve 2. sınıflarda1 saat azaltılarak haftalık 10 ders saatine 3. sınıflarda 3 ders saati azaltılarak 8 saate indirilmesi, 4. sınıflarda ise 6 saatten 8 saate çıkarılmasıdır.

Dikkat çeken diğer bir değişiklik ise Matematik dersinin haftalık ders saati sayısının tüm sınıflarda 1 saat arttırılarak haftalık 5 saate çıkarılmasıdır.

Bir başka dikkat çeken konu Haftada 2 saat olan Beden Eğitimi derslerinin kaldırılarak yerine : 1,2 ve 3. sınıflarda haftalık 5 ders saati, 4. sınıfta ise 2 ders saati olan Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinin getirilmiş olmasıdır.

Müzik ile Görsel Sanatlar derslerinin haftalık ders saati sayısı, 2 saatten 1 saate indirilmiştir.

Önemli bir değişiklik de Yabancı dil derslerinin 2 Önemli bir değişiklik de Yabancı dil derslerinin 2.sınıftan itibaren başlaması. Derslere ise okulun imkanları doğrultusunda öncelikle branş öğretmeni girecek eğer yoksa sınıf öğretmeni girecek.

Diğer bir değişiklik 3. Sınıflara getirilen Fen Bilimleri dersidir Diğer bir değişiklik 3. Sınıflara getirilen Fen Bilimleri dersidir. Hayat Bilgisi dersinin yanı sıra 4. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersini destekleyici nitelikte olacaktır.

4.sınıf programına haftada 2 ders saati olarak konulan “İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi” dersinin amacı; Öğrencilerin daha erken yaşta insan haklarına saygılı, vatanına bağlı demokrasi bilincine sahip kişiler olmalarını sağlamaktır.

1. Sınıfta 4, 2. ve 3. sınıflarda haftalık 2 ders saati olan Serbest etkinlikler saatinde, okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak; Sosyal, kültürel ve eğitici faaliyet olarak; folklor, müsamere, konser, müzik, monolog,diyalog, grup tartışmaları, güzel konuşma-yazma, kitap okuma, dinleme, sergi düzenleme, gezi-gözlem, inceleme, bilmece, bulmaca, atışma, sayışma, şarkı ve türkü söyleme, soru sorma, cevap verme, duygu ve düşüncelerini ifade etme, oyun, film izleme, bahçe etkinlikleri, bitki ve hayvan yetiştirme vb. etkinlikler uygulanır.

Ayrıca: 4. Sınıflarda Türkçe dersinin 1saati. 1. 2. ve 3. sınıflarda

Dinlediğiniz için teşekkürler.