Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uluslar arası Muhasebeciler Federasyonu
Advertisements

Danışman : Mehmet KÖRPİ
MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
DÜNYA BANKASI Konferansı - 8 Kasım 2005 İ leri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı CESR Giri ş Michel Colinet CESR Finansal Bilgi Direktörü Avrupa Menkul.
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
Yeni TTK ve Bağımsız Denetim Alanına Getirdikleri
Denetim (mali/iç) Ismael el Barzouhi, Denetim Müdürü
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
AB Müktesebatı dahilinde Şirketler Kesimi Muhasebe ve Denetimi
Kolluğun Parlamenter Gözetimi
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Rahandusministeerium Denetime ilişkin Topluluk Müktesebatını Benimseme, Uygulama ve Uygulatma – Alınan Dersler Veiko Tali
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kurumsal Yönetim Hüseyin GÜRER 9 KASIM 2005 f.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
GÜMRÜK KIYMETİ TEKNİK KOMİTESİ Ek:II. 1. Bu Anlaşmanın 18 inci Maddesine göre, teknik düzeyde yorum ve uygulama birliği sağlamak amacıyla Gümrük İşbirliği.
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Denetim Mesleğinin Kamu Gözetimi David DEVLIN Başkan 1.
Dünya Bankası KOBİ Finansal Raporlaması José Maria Bové FEE Başkan Yardımcısı, KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Başkan, FEE KOBİ ve KOBİ Uygulamaları Çalışma.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
International Federation of Accountants Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu IFAC Tercüme Süreci ve Bölgede Yapılan Tercümelerin Durumu Jan Munro, Kıdemli.
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
® International Accounting Standards Committee Foundation December World Bank—Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Uluslararası.
29 Kasım Direktifin Uygulanması Macaristan’da Kamu Gözetimi Katalin Fekete Başkan Yardımcısı Macaristan Denetçiler Odası.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
ISQC 1 Quality Control for Firms that Perform Audits and Reviews of Historical Financial Information, and Other Assurance and Related Services Engagements.
1 Mali Politika Denetimi Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu (UDK) Visa Paajanen
1 İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 23 Prof. Arnold Schilder BCBS Muhasebe Görev Gücü Başkanı 3 Mayıs 2006.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
© 2006 KPMG The Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Module İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı Modül 24: UFRS’lerin.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Bir REPARIS Sekreteryası Oluşturma Önerisi Viyana Mart 16, 2006.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARININ VE DÜZENLEMELERİNİN ULUSLARARASI DÜZEYDE UYUMLAŞTIRILMASI Paul Boyle Başkan DÜNYA BANKASI İLERİ MUHASEBE VE DENETİM.
Bankacılığın Arka Planı
Slide 1 AB Müktesebatı Muhasebe ve Denetime Giriş: Jurgen Tiedje Muhasebe ve Denetim Birimi Avrupa Komisyonu.
1 DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE DENETİM MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ.
Developing the Profession – IFAC 1 Büyüyen bir Mesleği Geliştirmek Dünya Bankası Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi İleri Programı 28 Haziran 2005.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
8.SINIF / SOSYAL BİLGİLER Modül Soru Bankası.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
1 Kurumsallaşma Ve Mesleki Saygınlık İlişkisi Erol Demirel SMMM 2 Haziran 2016/Ankara.
MERKEZİ BÜTÇELEME SÜRECİNDEKİ DENETİM (İÇ DENETİM)
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
11. MUHASEBE ALANINDA DÜNYADAKİ ETİK KURALLAR VE İLKELER
İnceleme Dairesi Başkanlığı
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
SLOVAKYA - Geçiş Ekonomisinde Profesyonel bir Kuruluş oluşturmak
Sunum transkripti:

Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu Uluslararası Denetim Standartlarına Genel Bir Bakış John Kellas, IAASB Başkanı Dünya Bankası İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı (APAAR) Modül 16 17 Ocak 2006 1

Gündem IAASB Hakkında Avrupa ve Uluslararası Denetim Standartları (ISA) Uluslararası Denetim Standartlarına Genel bir Bakış Mevcut Projeler

Misyonu IAASB Hakkında Kamu çıkarına hizmet etmek ve kamu çıkarlarını korumak Kalite kontrol, denetim, inceleme ve diğer güvence ve ilgili hizmetler için yüksek kaliteli standartlar oluşturmak Uluslararası yakınlaşmayı kolaylaştırmak

Oluşumu ve Gözetim IAASB Hakkında Kamuyu temsil eden 3 üye de dahil olmak üzere 18 üyeli Teknik danışmanlar Üç Gözlemci – Japonya’dan FSA, ABD’den PCAOB ve Avrupa Komisyonu IAASB İstişari Danışma Grubu (CAG) Kamu Çıkarı Gözetim Kurulu (PIOB)

Kamu Çıkarı Gözetim Kurulu (PIOB) IAASB Hakkında Kamu Çıkarı Gözetim Kurulu (PIOB) IFAC’ın standart belirleme faaliyetlerini ve çalışma programlarını gözeten bağımsız bir kurul Üyeler düzenleyici kurumlar tarafından atanır IAASB / IAASB CAG için çalışma usullerini onaylar Gösterilen adayları onaylar Standart belirleme faaliyetleri için takip edilmesi gereken süreci onaylar

IFAC Konseyi IFAC Kurulu İzleme Grubu Kamu Çıkarı Gözetim Kurulu Aday Gösterme Komitesi Kamu Çıkarı Gözetim Kurulu Denetim Komitesi IFAC Kurulu IFAC Düzenleyici İletişim Grubu Firmalar Forumu Uluslar Ötesi Denetçiler Komitesi Gelişmekte Olan Uluslar Daimi Görev Gücü KOBİ Uygulamaları Daimi Görev Gücü Uluslar arası Kamu Sektörü Muhasebe Standartları Kurulu Uyum Danışma Paneli Eğitim Komitesi Etik Komitesi PAIB Komitesi ANAHTAR HESAP VEREBİLİRLİK GÖZETİM İSTİŞARE/DANIŞMA

PIOB Nelerden Sorumlu Değil Mesleki çalışmaların izlenmesi Standartların teknik yönleri Ancak – görüşleri çok etkili olabilir

Standart Belirleme Süreci IAASB Hakkında Standart Belirleme Süreci Şeffaflık Halka açık toplantılar Materyallerin web sitesinde yayınlanması Takip edilmesi gereken süreç Çalışma süreci ile ilgili PIOB görüşü Halka açık forum/danışma belgesine duyulan ihtiyacın gözden geçirilmesi 120 günlük tartışma süresi (genellikle) Görüşler bildirilir / yeniden tartışmaya açılma ihtiyacı gözden geçirilir Üyelerin 2/3’sinin onayı gerekli Takip edilmesi gereken sürecin takip edilip edilmediğinin raporlanması

Avrupa ve Uluslararası Denetim Standartları (ISA) 8. Direktif Avrupa’da yasal denetimi düzenliyor Revize edilen Direktif 2006 yılının başlarında yürürlüğe giriyor Üye Devletlerin uygulama için iki yılı var Onaylandığında, ISA’ların kullanılmasını öngörüyor

ISA’ların Onaylanması Mekanizma henüz belirlenmedi Standart belirleme sürecinin gözetimi, Avrupa Komisyonunun ISA’ları kabul etmesinin ön koşulu Avrupa’nın gözetim kuruluşları kabul sürecinde kilit bir rol oynayacak Onay sürecinde mesleğin rolü?

IAASB Bildirileri Standartlar– temel olarak ISA’lar; aynı zamanda diğer güvence ve ilgili hizmet standartları Uygulama Bildirileri – uygulamaya yönelik kılavuzluk ve iyi uygulamanın geliştirilmesini sağlamaya yönelik Diğer – yetkilendirici değil

ISA’lara Genel Bir Bakış Genel ilkeler ve sorumluluklar Risk değerlendirmesi ve riske karşı alınan önlemler Denetim kanıtları Başkalarının çalışmalarının kullanılması Denetim sonuçları ve raporlama

IAASB’ın çalışma programı Açıklık projesi ED sonrası aşamasındaki önemli projeler : - Yönetişimden sorumlu olanlarla iletişim - Önemlilik - Tahminler - Grup denetimleri

Diğer aktif projeler İlgili taraflar Yönetim temsili Bir uzman çalışmasının kullanılması Teyitler Hizmet kuruluşları

Diğer proje olasılıkları İç kontroldeki önemli zayıflıklar XBRL Diğer güvence olasılıkları?

Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu www.ifac.org Ocak 2006 1