Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNSAN KAYNAKLARI’NDA SOSYAL MEDYA
Advertisements

SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO Müşteri Memnuniyeti Kuruluşlarda Şikayetlerin Ele Alınması
Kalite Kavramı.
Laboratuvarlarda Kalite Yönetim Sistemi: Giriş
MODÜL 4 Organizasyon.
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
OHSAS NEDİR? FİRMA ADI.
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
TEDAVİYİ RED EDEN HASTA İLE İLETİŞİM
EĞİTİM; Canlılarda davranış değişikliği meydana getirmek için yapılan faaliyetlerdir. Bütün canlılar eğitilebilirler! Uzm.Öğr.Muzaffer GARİP.
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
ESNAF VE SANATKAR ODALARI TARAFINDAN YAPILABİLECEK EĞİTİM FAALİYETLERİ
Pazarlama İletişimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
Devirme 9 Nisan 2017.
TÜRK VERGİ SİSTEMİ Hazırlayan Sevda AKAR Copyright©
ERK İSG&İK – –
MESLEKİ GÖZ PROBLEMLERİ Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
Kontrol Yapıları ve Döngüler
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Üniversitelerin Taslak Stratejik Planlarının Değerlendirilmesi
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
BTO 206 Öğretim Tasarımı İş/Görev Analizi.
BB419 BAHÇE BİTKİLERİNDE MESLEKİ İNGİLİZCE 3 teorik Pazartesi 13:30-16:15 Doç. Dr. Zeynel DALKILIÇ ,
1 Yönetimin temelleri
ÇOCUK HASTA İLE İLETİŞİM ADÖLESAN HASTA İLE İLETİŞİM
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
VERİTABANI YARATMA.
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
Stratejik Yönetim.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: NEDEN VE NASIL? Çankaya Belediyesi Örneği
Oyun Analizi: Centipede
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
GÜNEŞ SİGORTA.
Performans ölçme ve değerlendirme güz
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
İnsan Kaynakları Yönetiminin
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
5. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI
İnsan Kaynakları Yönetiminin
TKY UYGULAMASI.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
Türkiye’de Şirketlerin
Sunum transkripti:

Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir

Daimi gelişim 01/04/20152

İGS gelişim süreci 01/04/20153

Deming çemberi Bilimsel metoda bağlıdır Çember etrafındaki her bir tur sizi hedeflere ve amaçlara da ha da yakınlaştırır “Ertelenen mükemmellikten” ziyade sürekli gelişim 01/04/20154

Sistem yaklaşımı 01/04/20155 prosedür eğitim Kayıt tutma politikalar iletişim Planlama toplantıları plan Yürürlüğe koyma kontrol Gözden geçirme Yönetim elementleriYönetim sistemi

Uyum vs Sistem- Düşünme 01/04/20156 kaynaksonuç uyum? evet! DUR kaynaksonuç Düzeltebilir miyiz? Geri bildirim

Uyum programları vs yönetim sistemleri 01/04/20157 Uyum programlarıYönetim Sistemleri Hükümet yetkililerinin istediğiGönüllü Bazılarında geri bildirim vardır; diğerleri kontrole ihtiyaç duymaz Sürekli gelişim için hepsinde geri bildirim vardır. Motivasyon daima kötü sonuçlardan kaçınmak için vardır Motivasyon daha çok başarı odaklıdır Pro aktif ya da reaktif olabilirŞekil itibariyle pro aktif Geliştirme esnasında çalışan katılımı uzmanlarca sınırlandırılır Çalışan alımını teşvik amaçlı olarak bütün seviyelerde çalışanlar teşvik edilirler.

Yıllara göre yönetim sistemleri 01/04/20158 YılSistemOdak 1987 (2008) ISO 9001Kalite; müşteri beklentileri ve ürün özelliklerini karşılama; teyid edilebilir 1996 (2004) ISO 14001Çevre; çevresel yönleri ve etkileri yönetme; teyid edilebilir 1996BSI 8800İş sağlığı ve güvenliği Teyid edilemez rehber belge 1999 (2007) OHSAS 18001İş sağlığı ve güvenliği; 3 taraf teyid edebilir 2001ILO OHS/2001İş sağlığı ve güvenliği teyid edilemez rehber belge 2005ANSI Z10İş sağlığı ve güvenliği 3. taraflar teyid edebilir

Sistem- yaklaşım tartışması Şirketinizin Acil durum müdahale takımının özel hukuki kurallar çerçevesinde eğitilmesi gerektiği konusunda bilgilendirilmiştiniz Dar bir uyum çerçevesinden bakılırsa, bu bilinç nasıl verilir? Sistemler çerçevesinden bakılırsa ne tür şeyler göz önünde bulundurulmalıdır? 01/04/20159

Başarılı sistem yönetiminde anahtar Yönetime bağlılık /destek Çalışan katılımı İlk boşluk analizi Adanmış sistem “şampiyon” İnsan kaynaklarının dikkatli yönetilmesi Zorlukları bekleme ve onlarla olumlu mücadele etme Çalışan başarılarını dillendirme 01/04/201510