Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Advertisements

SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
PERFORMANS KRİTERLERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Sunum transkripti:

Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilgilendirme Semineri Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL

Neden Bu Sunumu Hazırladık? Üniversitemizin AR – GE alanındaki faaliyetlerini arttırmak Üniversitemiz personelinin ve Muğla İli’ndeki işletmelerin proje üretme süreçlerine yardımcı olmak Üniversitemiz personelinin ve işletmelerin sınai hak mülkiyeti (patent, tasarım, faydalı model vb.) yardımcı olmak

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Nedir? üniversite-sanayi işbirliği gelişmesine katkı sağlayan, teknolojinin ticarileşmesi sürecini destekleyen, akademik araştırmalara lojistik destek veren bir ara yüzdür.

TTO Ne İşe Yarar? üniversitelerdeki bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine, üniversite ve özel sektör kurumları arasında işbirliğinin sağlanmasına, üniversitedeki bilginin topluma fayda sağlaması amacıyla katalizör görevi yapmasına yardımcı olur.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Boyutlarının Ağırlığı

2014 Yılı Girişimci ve Yenilikçi İlk 10 Üniversite Üniversite Adı Ortalama Puan (100 Üzerinden) Orta Doğu Teknik Üniversitesi 83.09 Sabancı Üniversitesi 81.44 Boğaziçi Üniversitesi 76.34 Bilkent Üniversitesi 74.96 Koç Üniversitesi 73.59 Özyeğin Üniversitesi 73.06 İstanbul Teknik Üniversitesi 72.42 TOBB ETÜ 69.26 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 67.83 Selçuk Üniversitesi 59.58

Farkındalık, tanıtım, bilgilendirme, eğitim ve Proje geliştirme, destekleme ve yönetim hizmetleri Destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler Fikri sınai mülkiyet hakları yönetimi ve lisanslama hizmetleri Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri

Üniversitemizde Hangi Modüller Var? MÜPKOM - Proje geliştirme, destekleme ve yönetim hizmetleri MÜPKOM Patent Ofisi - Fikri sınai mülkiyet hakları yönetimi ve lisanslama hizmetleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2014 Yılı TUBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” endeksinde 50. Sırada Yer Alan Üniversite Üniversitenin endeks boyutlarına göre ortalama puanı % 28.22 Üniversitenin TTO’su yok Samsun Teknopark’a üye (Toplam 33 şirket var)

Neden proje yapıyoruz?

Proje nedir?

Bir proje fikrim var ve uygun fonları nasıl bulabilirim?

MU – TTO’ya başvuru yapınız…

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TUBİTAK ULUSAL AJANS BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

TUBİTAK DESTEKLERİ Akademik Ulusal Destek Programları Uluslararası Destek Programları Konuk Araştırmacı Destek Programları Sanayi Uluslararası Ortaklı Destek Programları Sanayi Teşvikleri Kamu Girişimcilik Ulusal Programlar Bilimsel Etkinlik Etkinlik Düzenleme Etkinliklere Katılım Bilim ve Toplum

TUBİTAK Ulusal Destekler

TUBİTAK Uluslararası Destekler

TUBİTAK İkili Proje Destekleri

TUBİTAK Sanayi Destekleri

TUBİTAK Sanayi Destekleri

TUBİTAK Çağrıları ve Destekler İçin: www.tubitak.gov.tr

AB 7. Çerçeve Programı

HORİZON 2020

Kimler HORİZON 2020’ye Başvurabilir?

HORİZON 2020

HORİZON 2020

HORİZON 2020

H2020’ye yönelik etkinlikler için; http://www.h2020.org.tr/

Ulusal Ajans – Teklif Çağrıları Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulanacak olan yeni programdır. Ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanmakla birlikte bireysel faaliyetleri de içermektedir.

Detaylı Bilgi İçin: http://www.ua.gov.tr

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri San-Tez Ar-Ge Destek Programı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ar-Ge Destekleri Rekabet Öncesi İşbirliği Projeleri Teknogirişim Sermaye Desteği Patent Destek Programı Yatırım Destek Programı Ar-Ge Ürünleri Pazarlama Destek Programı

SAN – TEZ Projeleri Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan, ülkemizde yerleşik işletmeler ve üniversitelerin işbirliği ile hazırlanacak projeler bu programdan yaralanabilir. 

SAN – TEZ Projeleri TUBİTAK Tarafından Yürütülecektir SAN – TEZ Projeleri TUBİTAK Tarafından Yürütülecektir. Çağrılar durdurulmuş olup, Mart ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir.

Tüm Soru ve Önerileriniz İçin Bizimle İletişime Geçin… ikuscu@mu. edu Tüm Soru ve Önerileriniz İçin Bizimle İletişime Geçin… ikuscu@mu.edu.tr utugba@mu.edu.tr