William Shakespeare ( )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. Muhammed'in Doğumu, Çocukluk ve Gençlik Yılları
Advertisements

BETT IN LONDON.
TEŞVİK ÖDÜLLERİ.
Noktalama İşaretleri.
LUDDİTE OLAYI 6.GRUP------GRUP ÇAY.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
Aşka Dair.
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
EKİNÖZÜ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1.YARDIM AMAÇLI SİNEMA GÜNLERİ 26 MART-11 NİSAN.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
SIFATLAR.
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
J.K. ROWLİNG.
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 12
HENRY PURCELL ©2006 ( ) HAZIRLAYAN : GÜLCİHAN KENDİ ©2006.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
Bilgilenelim-Bilinçlenelim
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
SANAT TARİHİ.
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Carl Friedrich Gauss Carl Friedrich Gauss ya da Gauß (30 Nisan 1777– 23 Şubat 1855), Alman kökenli matematikçi ve bilim adamı.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
EMİNE DİLAVER NİSA GÜRBÜZ.  Pekin aralarından 2008 yaz olimpiyatları ve parlimbik oyunlarında da olduğu pek çok spor etkinliğine ev sahipliği yapmıştır.1990.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
BAHARAT YOLU İPEK YOLU KRAL YOLU
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
Hazırlayan Muhammed ARTUNÇ
 Sözün, cümlede genel anlatıma aykırı olması. Bu hastalığa yakalananların küçük bir kısmının ölüm şansı vardı.  Yakın anlamlı ya da öyle görünen kelimelerin.
CAN YÜCEL.
 26 Aralık 1941 tarihinde, o zamanlar marangozluk yapan ünlü oyuncu Ali Ş en'in o ğ lu olarak Adana'da dünyaya gelir. Sanat hayatına İ stanbul Belediyesi.
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
Klasik Batı Müziği.
NEDİR TİYATRO?.
İŞ VE TİCARET HUKUKU -İŞ HUKUKU -TİCARET HUKUKU. Ticaret Hukuku, ticari karakter taşıyan her türlü olaya uygulanan ve ticari nitelikli hükümlerin bir.
ONUR ÜNLÜ.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
Hz. Muhammed.
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
Film Gösterim Proğramı (MART 2017)
SANAT DALLARI.
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
William Shakespeare: Hamlet
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
1. Seyirlik yer antik tiyatro Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen "theatron"dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki "teatro" sözcüğünden.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
DAİRE GRAFİĞİ 1786 yılında, William Playfair Ticari ve Siyasi Atlası adlı kitabında ilk veri grafikleri yayınladı. Kitap 18.yy İngilteresinin ekonomisini.
Sunum transkripti:

William Shakespeare (1564 - 1616) Hayatı ve Eserleri

Hayatı : 1564 yılında Warwickshireda Stratford-upon-Avon'da doğan Shakespeare'in bunca ününe karşın, hayatına ilişkin kesin belge ve bilgiler çok azdır. Babası ticaretle uğraşan bir işadamıydı. Rönesans şairlerinden olan Shakespeare; Stratford'daki ortaokulda öğrenim gördü.

18 yaşındayken, kendisinden yaklaşık sekiz yaş büyük olan Anne Hathaway ile evlendi. Bu evlilikten önce bir kızı, sonra biri oğlan öbürü kız ikizler dünyaya geldi. Bu sıralarda Stratford'u terk eden Shakespeare'in, bundan sonra 1592'ye kadar ki yaşamına ilişkin bilgi yoktur.

Shakespeare'in bir tiyatro topluluğunda yazar ve oyuncu olarak çalıştığı bilinmektedir. Döneminin bütün özelliklerini taşıdığı oyunlarının başarısı üzerine kazancı gittikçe arttı.

Shakespeare'in, Kraliçe I Shakespeare'in, Kraliçe I. Elizabeth döneminin sonlarında varlıklı bir yaşam sürdüğü, kendi oyuncu topluluğu için 1599'da Londra'da yaptırılan Globe Tiyatrosu’nun hisselerinin bir bölümünü satın aldığı bilinmektedir.

Shakespeare'in karakterleri arasında özellikle ünlü olanlardan biri de, tıpkı gerçek yaşamda olduğu gibi, hiçbir zaman tam olarak anlaşılamayan, her çağda yoruma açık bir kişiliği olan Danimarka Prensi Hamlet'tir Acı çekmek ya da kendini öldürerek bu acıyı dindirmek arasında bocalayan Hamlet'in ikilemini, Shakespeare ünlü "Olmak ya da olmamak! İşte bütün sorun bu!" dizesiyle dile getirmiştir

William Shakespeare, 23 Nisan 1616'da Startfort'ta, Ben Jonson ile birlikte katıldığı bir şölenin ardından hayat gözlerini kapamıştır. Eserlerinin bir çoğu Türkçe’ye çevrilerek, ülkemizde de sergilenmiş, bazıları da sinema filmi olarak çekilmiştir.

Eserleri : Bir Yaz Gecesi Rüyası On İkinci Gece Venedik Taciri Romeo ile Juliet Kral Lear Kral Üçüncü Richard'ın Tragedyası Julius Caesar Kış Masalı Fırtına'

Son