PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU İmtiyazlar / Kamu Özel Ortaklıklarının Eşgüdümü ve Desteklenmesi.
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Proje/İmtiyazlarında Özel Sektör.
ÅRHUS ya da AARHUS Nasıl okunur Halkın şikayeti.
Yerel Yönetim Reform Programı’na Destek Projesi
YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hazırlayan : Muharrem GÜLER
İÇERİK 2  Yasal Yükümlülükler  Görünürlük Faaliyetleri  Görünürlük Araçları  SERKA Logosu  Görünürlük Kurallarına Riayet  Görünürlük.
Kolluğun Parlamenter Gözetimi
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
BAKANLIĞIN STRATEJİLERİ UYGULAMASI NASIL SAĞLANMALIDIR? Kalle J. Korhonen Liderler Forumu, 24 Şubat 2011.
Eğitim ve Kültür ( ULUSAL AJANS ) AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ HOŞ GELDİNİZ.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
5. GÜN Değerlendirme ve İzleme Süreci Örnekleri  1)Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı sektöründe yapılan değerlendirmeler ve hesap verebilirlik arasındaki.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Kaliteli PPP Projeleri Yapmak Martin Darcy "İmtiyazlar ve.
GÜN 2 Bakanlık bünyesinde hesap verebilirlik  1) Etik hesap verebilirlik  2) Planlama ve izleme yöntemleri – günlük aktiviteler  3) İç kontrol & denetim.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Martin Oder, LL.M. OECD/SIGMA “İmtiyazlar ve Kamu Özel Sektör.
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Danimarka İnceleme ve İhtilafların Çözümü Sistemi Jens Fejoe.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
Sonuçlar (hesap verebilirliğin sonuçları) Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
T.C İDARİ TEŞKİLATI MERKEZİ İDARE.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Finlandiya’da raporlama sistemi ve denetim Visa Paajanen.
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
ALMAN DEVLETİNİN YAPISI
KAMU POLİTİKASINDA ROL OYNAYAN AKTÖRLER
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Merkezi Yönetim ile Yerel Yönetim İlişkileri
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve.
Sunum transkripti:

PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA WWW.PPP.ORG.TR

Danimarka PPP Genel Görünümü: Danimarka PPP projelerini yürüten kurumlar, idari birimler ve teşkilat yapıları Danimarka PPP Genel Görünümü: Danimarka PPP piyasası yeni gelişmekte olan bir görünüm içinde olmakla beraber 2004 yılında ulusal ajans tarafından yapılan planlama ile Danimarka PPP projelerinin rotası çizilmiştir. 2005 yılında ilk ve tek Danimarka PPP projesi Vildbjerg okulu projesi olup Eylül 2005 de proje bitirilmiştir.Bu PPP okulun 30 yıl süreyle okulundizaynı,inşaası ve işletilmesini içermektedir.Ayrıca hükümet ulusal arşivlerin genişletilmesi projesinide PPP yöntemiyle yapmayı planlamaktadır. Danimarka da PPP hakkında spesifik bir kanun bulunmakla birlikte PPP projelerinde ulusal ajansın hazırlamış olduğu araçlar ve sözleşme tipi kullanılmaktadır.

PPP TEŞKİLAT YAPISI Danimarka PPP Merkezi Makamları-1 Danimarka PPP hükümet politikasını,merkezi makam olarak Danimarka da Danimarka Girişim ve İnşaat Ajansı yapmaktadır.(Agency for Enterprise and Construction)Ajans Ekonomi Ve İş Bakanlığı(The Ministry Of Economic and Bussiness Affairs)bünyesinde çalışmaktadır. Ajans Danimarka vatandaşları için PPP politikalarını ilerletmek ve altyapısını oluşturmak amacıyla projeler üretmektedir. Ajans kamu ve özel sektör tarafları için görevleri dahilinde çeşitli PPP araçları ve uygun PPP modelleri geliştirmiştir.Ayrıca temel sözleşme tipleri belirlemiş,PPP sözleşmelerinde farklı teklifleri içeren kıyaslama aracı oluşturmuştur.

PPP TEŞKİLAT YAPISI Danimarka PPP Merkezi Makamları-2 İkinci önemli devlet PPP makamı olarak Danimarka da Saraylar ve Gayri menkuller ajansı hükümete yardımcı durumdadır.(Palaces and Properties Agency) Bu ajans ulusal gayrimenkul ajansı olup kamu mülkleri ve arazileri için yönetici durumdadır. Bu kuruluş Danimarka da ki saraylar,bahçeler,şatolar için onarma ve işletme projeleri üretmektedir.Ajans Danimarka PPP projelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Danimarka belediyeleri ve bölgesel yönetimleri PPP ler hakkında düzenleyici sorumlulukları yoktur.Ancak belediyelerin kamu yönetiminde merkezden yürütülmemesinden ve geniş bir özerkliği olmasından dolayı güçlü bütçelerinin meydana gelmesi belediyeleri de PPP projelerinde kamu sektörü tarafında bulunmakta olup yollar,atık su,konut sektörleri PPP leri bakımından belediyeler sorumludur.

Danimarka Özet... Yasal Düzenleme:Danimarka spesifik bir PPP kanunu bulunmaktadır.Kanun 2005 tarihlidir.Ayrıca bu kanun yanında Kamu alım kanunu ve Ticari kira kanunuda uygulanmaktadır. PPP modelinin uygulanmasında ve ihaleye çıkmada ajans görevli durumdadır. PPP idari birimi:Danimarka’da PPP idari birimi mevcuttur.Bu Danimarka Girişim ve İnşaat ajansıdır.Ajans ekonomi ve iş bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır. İkinci PPP örgütü olan saraylar ve gayrimenkuller ajansı daha az bir öneme sahip olup Girişim ajansının yaratmış olduğu PPP araçlarını kullanmaktadır. Danimarka’da ulusal ajansın yaratmış olduğu PPP araçları,Karşılaştırma yöntemleri ve risk analizleri kullanılmaktadır.

Ülke Raporu Danimarka-Son Dinlediğiniz için teşekkür ederim… Hazırlayan:Stj.Av. Asil Evirgen