Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve."— Sunum transkripti:

1

2 ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve lojistik yapılara ağırlık vermiştir. Daha sonra şirketi geliştirmek üzere; turistik tesisler, alışveriş merkezleri, iş merkezleri ve nitelikli konut projeleri gerçekleştirmiştir.  Nida İnşaat gündemine giren projelerin, arazi temininden anahtar teslimine kadar işin gerektirdiği tüm aşamaları üstlenmiştir. Sektördeki gelişmelerin ışığı altında nitelikli yapılar üretmek üzere büyük ya da küçük ayrım yapmadan her projeye aynı ilgi ve önemi vermiştir. Proje sürecinde, uygulama kriterlerini dikkate alarak, kalite ve maliyet aralığındaki optimum sonuçları almayı hedeflerken, yatırımcı veya kullanıcıların sağlam, güvenilir ve çağdaş yapılar edinmeleri için olası tüm imkanları kullanmıştır.

3 TAHİNCİOĞLU HOLDİNG Tahincioğlu Holding'in temeli, Tahincioğlu ailesinin 1927 yılında Mardin'de tahin üretimine başlamasıyla atıldı. Aile Mardin'deki ilk faaliyetlerini geliştirerek Diyarbakır'da ve daha sonra da İstanbul'da devam ettirdi. Tahincioğlu Holding bugün gayrimenkul geliştirme, inşaat, tarım, hizmet, üretim, enerji ve bilişim teknolojisi sektörlerinde faaliyetlerine devam etmektedir.  Tahincioğlu ailesi, 1927'den bugüne çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi. Bu çeşitliliği ve büyümeye uygun bir örgütlemeyi, koordinasyon, kontrol ve denetim fonksiyonlarını barındıran ilkeli kurumsal yönetim desteğiyle korumak ve geliştirmek adına 1993 yılında yeniden yapılanarak Tahincioğlu Holding'i kurdu ve tüm alanlarını Holding çatısı altında topladı.

4 ARŞİVLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
2 ana firma bulunmaktadır. Tahincioğlu Gayrimenkul ve Nida İnşaat. İnşaat firması olduğu için çok fazla projeler bulunmaktadır. Projeler için ayrı ayrı dosyalama sistemleri oluşturulmuştur. 2 firmanın iş süreçleri birbirine bağlı olarak devam etmektedir. İdari kısım Tahincioğlu Gayrimenkul, uygulama kısmı Nida İnşaat’a bağlı olarak devam ediyor. Ofis ortamında tutulan (arşiv dolaplarında) güncel belgeler; sözleşmeler çoğunluktadır. Klasörler proje adına göre ayrılır. Günlük gelen evrak, giden evrak klasörleri ve projesi devam eden işin belgelerinin bulunduğu dokümanlar ve muhasebe evrakları, faturalar, ruhsatlar, marka tescil belgeleri var. Gayrimenkul kısmında genellikle tapular yer alır.

5 TEMEL ARŞİVLEME SÜRECİ;
Daha önce başka bir ofiste belgelerin ayıklama süreci gerçekleştirilmiştir. Kurum politikasına bağlı olarak belgelerin saklama süresi bitmiş olan belgeler Kadıköy Belediyesine imha işlemi için gönderilmiştir. Firmanın yeni binasına taşınmasıyla da arşiv uzmanının değerlendirme sürecine bağlı olarak proje bazlı bir tanımlama işleminden geçmiştir.

6 Hangi mevzuata tabiler? Belli bir mevzuat yoktur.
Arşiv malzemesinin türleri ; proje bazlı arşiv malzemesi bulunmaktadır. (Beşiktaş projesi, Levent projesi gibi) daha çok sözleşmeler, muhasebe evrakları, ruhsatlar, faturalar, marka tescil belgeleri, vekaletnameler, tapular ve büyük ölçekli paftalar yer alır. Zeyilname, dilekçe vb. PAFTA

7 E-arşiv sistemi var mı? Varsa hangi program:
Var; Axapta Veritabanı programı kullanılmaktadır. Bu program sayesinde dijital ortama aktarılmış belgelerin asıllarının korunmasına önem verilmiş ve gerek duyulmadığı takdirde aslının arşivden çıkarılma izni verilmez. Saklama planı ve standart dosya planı uygulanıyor mu? Saklama planı kurum politikasına bağlı olarak yıla kadar değişmektedir. 15 Yılı aşkın belgeler imha edilme sürecine girer. Malzeme dolap ve temin süreci :Arşivden istenen bir evrak için önce insan kaynaklarından görevlendirilen kişi evrak teslim formunu doldurup imzalanması karşılığında gerekli evrakı alır. Daha sonra evrakla işinin bitmesi sonucunda en kısa sürede evrakın arşive geri getirilmesi sağlanır.

8 Not : Evrak teslim formunun doldurulması önemlidir
Not : Evrak teslim formunun doldurulması önemlidir. Çünkü arşivden çıkan bir belgenin kaybolması ya da yasal olmayan işlerde kullanılması halinde arşivci sorumluluk altına girmez, evrakı teslim alan kişi sorumludur. Arşiv depoları : Kompakt raf ve raylı sistem kullanılmaktadır. Depo zemin katta bulunur.

9 HAZIRLAYANLAR: ESRA TÜLÜCÜ DÖNE ÖZTÜRK FERHAT TEK ELİF BEHRAM FATMA KARALİ EZGİ ŞAHİN EZGİ YAVAŞ EGXONİ GERGURİ ESRA KARACA


"ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları