Halil KAYADUMAN Adıyaman Üniversitesi Mustafa SIRAKAYA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

PROJE VE KULÜP ÇALIŞMALARI
Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden Beklentiler ve Bu Öğretmenlerin Okuldaki Rolleri: FATİH Projesi Işığında Bir Analiz Hatice YILDIZ Doç. Dr. S. Sadi.
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
ISTE.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
Elif AKYOL & Halil BİLİR
Türkiye’deki e-Devlet Uygulamalarının Değerlendirilmesi
Öğretmen Yeterlikleri
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
Araştırmacı Öğretmenler Ebru Mugaloglu
Sayısal Uçurumun Önlenmesinde Eğitimin İşlevi ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Bu Süreçteki Rolü Hatice YILDIZ Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU Hacettepe.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Orta Öğretimden Üniversiteye Gelen Öğrencilerin Temel Bilgisayar Bilgilerinin İl ve Bölge Bazında İncelenmesi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Uygulaması.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
OKUL YÖNETİCİLERİNİN TEKNOLOJİK LİDERLİK ÖZ YETERLİLİKLERİ
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
İLKÖĞRETİM BİLGİSAYAR PROGRAMLARINA ELEŞTİREL BİR BAKIŞ Araş. Gör. Meryem YILMAZ-SOYLU Yrd. Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.
Öğrenme ve Bazı Duyuşsal Değişkenler
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Okul Yöneticilerinin Teknoloji Liderliği Öz-Yeterlik Algilari ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Yönelik Kabulleri ArasIndaki İlişkinin İncelenmesi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
MİLLİ EĞİTİM ŞURALARINDAKİ TEKNOLOJİ POLİTİKALARININ İNCELENMESİ
R. Orçun Madran.
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
Okul Müdürlerinin Öğretim Liderliği Davranışları ile Öğretmen Öz Yeterliliği ve Kolektif Öğretmen Yeterliliği Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi Temel.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Çocukların İnternet Kullanımları ve Onları Bekleyen Çevrim-İçi Riskler
Eğitim Teknolojileri Araştırmaları Dergisi , 2011, 2(2) : 0-0
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Düşünme Becerileri ve Eleştirel Düşünme
Türk Eğitim Sistemi ve PISA Sonuçları
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Yasemin K. Usluel Aysun Umay Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Bakü İlköğretim Matematik Öğretmenlerinin Derslerinde BİT Kullanım Koşulları.
Alper BAYAZIT Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU
Çocukların İnternet Kullanımları ve Onları Bekleyen Çevrim-İçi Riskler
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
Hatice Gökçe Bilgiç, Duygu Duman, S. Sadi Seferoğlu
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
Üniversitelerde e-öğrenmenin yayılımı
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Internet’te uzaktan eğitim dersi tasarımı nesnelci ve oluşturmacı (objectivist and constructivist) öğrenim paradigmalarının karması bir gelişim modeli.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
24-26 Mayıs 2017, İnönü Üniversitesi, Malatya
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Meral TUTULMAZ & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU
Fatma GÖLPEK SARI Fırat KIZILTEPE Gülhan DÖNMEZ
24-26 Mayıs 2017, İnönü Üniversitesi, Malatya
Türk Eğitim Sistemi ve PISA Sonuçları
Öğretmenlerin Bit Tutumları
Sunum transkripti:

Eğitimde FATİH Projesinin Öğretmenlerin Yeterlik Durumları Açısından İncelenmesi Halil KAYADUMAN Adıyaman Üniversitesi Mustafa SIRAKAYA Kırşehir Kurancılı İlköğretim Okulu S. Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi

Eğitimde FATİH Projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın işbirliği içinde yürüttükleri, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi isimli ve kısaca FATİH olarak bilinen proje 22 Kasım 2010 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştur. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Eğitimde FATİH Projesi (2) Geleneksel Yaklaşım Yöntemleri Yapılandırmacı Yaklaşım Yöntemleri Özgür, Yaratıcı ve Bilimsel Düşünen Bireyler Ezbere Dayalı Bilgi ile Yüklenmiş Bireyler Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Eğitimde FATİH Projesi (3) Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Eğitimde FATİH Projesi (4) Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Eğitimde FATİH Projesi (5) Türk Eğitim Sistemi için reform niteliğinde değişimler içerdiği iddia edilen FATİH projesiyle “her okula bilgisayar döneminden her sınıfa bilgisayar” dönemine geçiş amaçlanmıştır. Üç yıl içinde tamamlanması planlanan proje kapsamında sınıflara internete bağlı bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazının konulacağı belirtilmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Eğitimde FATİH Projesi (6) Bu proje sayesinde öğrencilerin ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarının son derece kolaylaşacağı ve hızlanacağı belirtilmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Araştırmalar ve BİT Kullanımı bilgi teknolojilerinin öğretmenler tarafından benimsenmesi, uygulamaya konması ve kurumsallaştırılması sürecinin, diğer eğitim teknolojilerinin okullarda kullanılmasından daha zor ve zaman alıcı olduğunu göstermektedir [10]. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Araştırmalar ve BİT Kullanımı (2) Buradan hareketle mevcut teknik altyapı ile öğretmenlerin şu andaki BİT kullanım durumlarının incelenmesi, FATİH projesiyle birlikte gerçekleşmesi hedeflenen durumların değerlendirilmesi açısından önemli görülmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Ülkemizde BİT Kullanım Durumu Ülkemizde öğretmenlerin BİT kullanımıyla ilgili var olan durumu incelemek üzere yapılan çalışmalar incelendiğinde çarpıcı sonuçlara ulaşıldığı görülmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Ülkemizde BİT Kullanım Durumu (2) Bunlara örnek olarak bazı çalışmalar: Cüre ve Özdener [7] öğretmenlerin BİT kullanımı konusunda ciddi eksiklikleri bulunmaktadır. Seferoğlu ve Akbıyık [17] ilköğretim öğretmenleri ile yürütülen bir çalışmanın bulgularına göre öğretmenlerin nadiren bilgisayar kullanmaktadırlar. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Ülkemizde BİT Kullanım Durumu (3) Aşkar ve Usluel [6], öğretmenlerin bilgisayar kullanımına ilişkin algılarını saptamak amacıyla yapılan araştırma: yönetsel ve kişisel amaçlı işlerde öğretmenler bilgisayar kullanmayı yararlı bulmaktadırlar, öğretim amaçlı işlerde ise bilgisayar kullanımının yararı konusunda şüpheleri bulunmaktadır. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

BİT Kullanımı ve FATİH Projesi Bu çalışmalardan hareketle üzerinde durulması gereken belki de en önemli unsur Öğretmenlerin gelişen yeni uygulamalara yönelik takınacakları olumsuz tavır ya da yeterlik durumlarıyla ilgili yaşayacakları eksiklikler BİT uygulamalarında karşılaşılabilecek en zorlu engellerdir. Bu nedenle öğretmenlerin yeterlik durumlarının incelenmesi FATİH projesinin uygulanabilirliğiyle ilgili değerlendirmelerin yapılabilmesi açısından önem arz etmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya FATİH Projesinin Öğretmenlerin Yeterlik Durumları Açısından Değerlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri kapsamında öğretmenlerin, teknoloji kullanabilen ve bu konuda öğrencilere model olabilen kişiler olması beklenmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya FATİH Projesinin Öğretmenlerin Yeterlik Durumları Açısından Değerlendirilmesi (2) FATİH projesinin etkili olabilmesi için öğretmenin etkili ve başarılı bir öğrenme ortamı yaratabilmesi, bir anlamda da kendisinin öğretmenliğine ilişkin öz yeterlik inancının gelişmiş olması gerekmektedir. Ashton [5], öğretmenlik öz yeterlik inancının, öğrenci başarısı ile çok yakından ilişkili olan öğretmenlik özelliğinden biri olduğunu belirtmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya FATİH Projesinin Öğretmenlerin Yeterlik Durumları Açısından Değerlendirilmesi (3) Öğretmenlik öz yeterlik inançları ile öğrenci başarısı arasındaki ilişkinin araştırıldığı çalışmalarda [4], [15] Bu iki unsur arasında yüksek korelasyon bulunduğu anlaşılmaktadır. Yani öğretmenliğe ilişkin öz yeterlik inancı güçlü olan öğretmenlerin, öğrencilerini daha başarılı kılacak yöntemleri kullanma arzularının daha fazla olduğu ve üst düzey performans gösterdikleri görülmektedir. Buradan da anlaşıldığı üzere FATİH projesinin etkili bir şekilde uygulanmasında öğretmenlerin öz yeterlilik ve tutumlarının önemli olduğu görülmektedir. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Sonuç ve Öneriler Mevcut durum içinde FATİH projesinin başarısını etkileyebilecek unsurlar: Öğretmenlerin bilgisayar/teknoloji kullanımına ilişkin algıları, Öğretmenlerin bilgisayara/teknolojiye ilişkin tutumları, Öğretmenlerin bilgisayara/teknolojiye ilişkin öz yeterlilikleri, Bilgi eksikliği ve yetersiz hizmet-içi eğitimler, Öğretmenlerin bilgisayarın/teknolojinin öğretim etkinlikleriyle kaynaştırılmasına ilişkin özgüvenleri. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Sonuç ve Öneriler (2) Diğer öğretmenlerin bilgisayarlara yönelik olumsuz tutumları, Eğitimde bilgisayar kullanımına mesafeli duran veli ve yöneticilerin baskısı, Öğretim programının buna uygun hazırlanmamış olması, Öğretmenlerin bu konuda yeterince eğitilmemiş olması. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Sonuç ve Öneriler (3) Bu durumlardan hareketle Türkiye’de mevcut durumu ortaya koyan çalışmalara bakıldığında: Öğretmenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri kullanma konusunda ciddi eksikliklerinin olduğu [7], Öğretmenlerin nadiren bilgisayar kullandıkları [17], Öğretmenlerin yönetsel ve kişisel amaçlı işlerde bilgisayar kullanmayı yararlı, öğretim amaçlı işlerde ise bilgisayar kullanımının yararı konusunda şüpheli oldukları [6] anlaşılmaktadır. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Sonuç ve Öneriler (4) Sonuç olarak, bir devrim niteliği taşıyan FATİH projesinin amacına ulaşabilmesi için bilgisayar okur-yazarlığının yaygınlaştırılması ve projenin uygulayıcıları olan öğretmenlere yönelik eğitimlerin sunulmasının hayati önem taşıdığı söylenebilir. Bu kapsamda öğretmenlere yönelik yüz yüze veya çevrim-içi hizmet-içi eğitimler sunulmalı ve bu eğitimlerin sürekli olması sağlanmalıdır. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Sonuç ve Öneriler (5) Böylelikle, sınıflara sağlanan donanımın alt yapısının, eğitsel olarak oluşturulan e-içeriğin ve bilişim teknolojileriyle uyumlu hale getirilen öğretmen kılavuzlarıyla birlikte öğretmenlerin teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmeleri mümkün olabilecektir. Ancak bunun sonuçlarını alabilmek için uzun yıllar bu desteklerin sürdürülmesi gerekmektedir. Aksi halde yapılan yatırımların boşa gitmesi söz konusu olacaktır. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Kaynakça [1] Akkoyunlu, B. (2002). Öğretmenlerin internet kullanımı ve bu konudaki öğretmen görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22, 1-8. [2] Akkoyunlu, B. ve Kurbanoğlu, S. (2004). Öğretmenlerin bilgi okuryazarlığı öz-yeterlik inancı üzerine bir çalışma. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 27, 11-20. [3] Akkoyunlu, B., Orhan, F. ve Umay, A. (2005). Bilgisayar öğretmenleri için “Bilgisayar öğretmenliği öz-yeterlik ölçeği” geliştirme çabası. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 29, 1-8. [4] Allinder. R. M. (1995). An examination of the relatianship between teacher efficacy and curriculum based measurement and student achievement. Remedial & Special Education, 27, 141-152. [5] Ashton, P. T. (1984). Teacher efficacy: A motivational paradigm for effective teacher education. Journal of Teacher Education, 35, 28-32. [6] Aşkar, P. ve Usluel-Koçak, Y. (2003). Bilgisayarların benimsenme hızına ilişkin boylamsal bir çalısma: Üç okulun karşılaştırılması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 24, 15-25. [7] Cüre, F. ve Özdener, N. (2008). Teachers’ information and communication technologies (ICT) using achievements & attitudes towards ICT. Hacettepe University Journal of Education, 34, 41-53. [8] Çağıltay, K., Çakıroğlu, J., Çağıltay, N. ve Çakıroğlu, E. (2001). Öğretimde bilgisayar kullanımına ilişkin öğretmen görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21, 19-28. [9] Gibson. S., & Dembo, M. H. (1984). Teacher efficacy: A construct validation. Journal of Educational Psychology, 76, 569-582. [10] Hawkridge, D. (1983). New information technology in education. Londra: Croom Helm. [11] International Society for Technology in Education (ISTE). (2000). National educational technology standards for teachers. Eugene: ISTE Publications. [12] Kobi-Efor (2010). Eğitimde Fatih projesi. [Çevrim-içi: http://www.kobi-for.com.tr/2010pdf/aralik10/048.pdf], Erişim tarihi: 26.12.2010. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Kaynakça (2) [13] Kutluca, T. ve Ekici, G. (2010). Öğretmen adaylarının bilgisayar destekli eğitime ilişkin tutum ve öz-yeterlik algılarının incelenmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 38, 17-188. [14] MEB (2006). Temel eğitime destek projesi “öğretmen eğitimi bileşeni”. Öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri. Tebliğler Dergisi, 2590, 1491-1540. [15] Ross, J. A. (1994). The impact of an inservice to promote cooperative learning on the stability of teacher efficacy. Teaching & Teacher Education, 10, 381-394. [16] Schunk, D. H. (1985). Self-efficacy and classroom learning. Psychology in the School, 22, 208-223. [17] Seferoğlu, S. S. ve Akbıyık, C. (2005). İlköğretim öğretmenlerinin bilgisayara yönelik öz-yeterlik algıları üzerine bir çalışma. Eğitim Araştırmaları Dergisi, 19, 89-101. [18] Seferoğlu, S. S., Akbıyık, C. ve Bulut, M. (2008). İlköğretim öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının bilgisayarın öğrenme/öğretme sürecinde kullanımı ile ilgili görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 35, 273-283. [19] Tuckman, B. W. ve Sexton, T. L. (1990). The relationship between self- beliefs and self- regulated performance. Journal of Educational Psychology, 80, 111-117. [20] Umay, A. (2004). İlköğretim Matematik öğretmenleri ve öğretmen adaylarının öğretimde bilişim teknolojilerinin kullanımına ilişkin görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 26, 176-181. [21] Usluel, Y. K. ve Demiraslan, Y. (2005). Bilgi ve iletişim teknolojilerinin öğrenme öğretme sürecine entegrasyonunu incelemede bir çerçeve: Etkinlik kuramı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 28, 134-142. [22] Usluel, Y. K., Mumcu, F. K. ve Demiraslan Y. (2007). Öğrenme-öğretme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojileri: Öğretmenlerin entegrasyon süreci ve engelleriyle ilgili görüşleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 32, 164-179.  [23] Yavuz, S. ve Coşkun, A. S. (2008). Sınıf öğretmenliği öğrencilerinin eğitimde teknoloji kullanımına ilişkin tutum ve düşünceleri. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 34, 274-286. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya

Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya Teşekkürler…  Kayaduman, H., Sırakaya, M. ve Seferoğlu, S. S. (2011). Eğitimde FATİH projesinin öğretmenlerin yeterlik durumları açısından incelenmesi. XIII. Akademik Bilişim Konferansı (AB11), 2-4 Şubat 2011, İnönü Üniversitesi, Malatya. Kayaduman, H., Sırakaya, M., & Seferoğlu, S. S. (2011). Investigation of “Increasing Opportunities and Improvement of Technology” project in terms of teacher competencies (in Turkish). XIII. Academic Informatics Conference (AB11), February 2-4 2011, Inonu University, Malatya. Akademik Bilişim 2011, 2-4 Şubat 2011 / İnönü Üniversitesi, Malatya