5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Adem KARABAYIR Gen.Müd.Yrd. Maliye Bakanlığı 4 Şubat 2008 Ankara
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre
AçIklamalar.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
İŞ DENEYİM BELGELERİ Adayın veya isteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimini gösteren belgelerdir. 1- İŞ BİTİRME BELGESİ 2- İŞ DURUM BELGESİ.
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
(e-ihale) -EKAP İlişkisi (e İhaleye Hazırlık Aşaması)
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU AB’ye Giriş Süreci - ROMANYA PERSPEKTİFİ – Gheorghe Cazan.
TÜRKİYE’NİN DEVLET YARDIMLARI ALANINDA AB MÜKTESEBATINA UYUMU İktisadi Kalkınma Vakfı 11 Aralık 2009 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
SAYILI KAMU İHALE KANUNU VE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
(Mali Hizmetler Uzmanı)
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Değişiklik Yapılan İhtilaf Direktifinin Yeni Hükümleri Peter.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU İMTİYAZ / KÖO İHALELERİNDE UYGULANAN USULLER l İMTİYAZLARIN.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Martin Oder, LL.M. OECD/SIGMA “İmtiyazlar ve Kamu Özel Sektör.
SEI T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
olarak tanımlanmıştır.
KESİN HESAP.
Harcama Yetkilileri.
4737 SAYILI KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İHALE KOMİSYONLARININ KURULMASI, GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Müzakere Sürecinin Aşamaları
YASAMA FAALİYETLERİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ SEKTÖRÜ
HARCAMA.
1 İhale Usulleri Arasından Çıkarılan Doğrudan Temin Yönteminin Usulsüzlük ve Yolsuzluk Riskine Etkisi Danışman : Başbakanlık Başmüfettişi R. Bülent TARHAN.
2  Genel Müdürlük personelinin izin, terfi, atama, emeklilik, sağlık hizmetleri, maaş, geçici görev yollukları ve diğer özlük hakları ile ilgili işlemleri.
8. H AFTA İdari Sözleşmeler. H EDEFLER İdari sözleşmelerin tanımını yapacak. İdari sözleşmeleri, idarenin özel hukuk sözleşmelerinden ayıracak İdarenin.
DOĞRUDAN TEMINDE ilan teminat vb
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
DOĞRUDAN TEMİNDE YAKLAŞIK MALİYET, ONAY BELGESİ, ŞARTNAME HUSUSLARI
25/01/2017 tarihli değişiklikler
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
KAMUDA HASSAS GÖREV.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

5’nolu Kamu Alımları Faslı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Kaynak Belgeler 1) Katılım Ortaklığı Belgesi 2) İlerleme Raporu 3) Ayrıntılı Tarama Toplantısı Sonuçları

I Yılı Katılım Ortaklığı Belgesi  KISA VADELİ ÖNCELİKLER   Özellikle su,enerji,ulaştırma ve posta sektörlerindeki imtiyazlar ve şikayetlerin incelenmesi usullerine ilişkin olanlar başta olmak üzere, kamu ihalelerine ilişkin mevzuatın müktesebat ile uyumlaştırılmasının hızlandırılması.   Yeni Kamu Alımları Yasasını uygulamak amacıyla Kamu Alımları Kurumunun kapasitesinin artırılması.

I Yılı Katılım Ortaklığı Belgesi Orta Vadeli Öncelikler   İhale makamlarının ve kurumlarının eğitilmesini ve idari kapasitesinin güçlendirilmesini sağlayacak fiili donanımların geliştirilmesi ve uygulanması suretiyle her seviyedeki ihale makamları ve kurumları tarafından kamu ihale kurallarının etkin bir şekilde uygulanmasının temin edilmesi.   İhale prosedürlerinde elektronik imkanların kullanılmasının teşvik edilmesi.   İhale prosedürünün her aşamasında elektronik imkanların kullanılması da dahil olmak üzere, Türkiye’nin kamu ihale sisteminin geliştirilmesi amacıyla kapsamlı bir ulusal strateji benimsenmesi.

II İlerleme Raporu Çıkarılan sektörel kanunlar ile istisnalar genişletilmiştir. Yerli istekliler lehine hükümler bulunmaktadır. Eşik değerler Topluluk Hukukunda belirtilenlerden yüksektir.

II – 2005 İlerleme Raporu Kanundaki “idare” tanımı Topluluk mevzuatında belirtilen tanımla uyumlu değildir. “İmtiyazlar” konusu Kanun kapsamında değildir. Su, Enerji, Ulaştırma, Posta, Telekomünikasyon (Utilities) Sektörlerini kapsayan bir mevzuat bulunmamaktadır.

II – 2005 İlerleme Raporu Şikayetlerin incelenmesi mekanizmasından yalnızca ihaleye teklif veren istekliler faydalanabilmektedir. Uzlaşma ve hakem usulleri mevzuatta yer almamaktadır. Kamu İhale Kurumunun istekli ve idarelere yönelik eğitimleri artırması gerekmektedir.

III – Ayrıntılı Tarama Toplantısı Sonuçları KİT’lerin 3,968,935 YTL yi aşan alımları Kamu İhale Kanununa tabidir. İmtiyazlar konusunda yatay bir mevzuat bulunmamaktadır. Türk mevzuatında “Kamu-Özel Ortaklığı” ile ilgili bir mevzuat bulunmamaktadır.

III – Ayrıntılı Tarama Toplantısı Sonuçları Toplulukta “utilities” olarak adlandırılan su, enerji, ulaştırma ve posta” hizmetleri ile ilgili ihalelerin yalnızca kamu kuruluşlarının bağlı kuruluşları ve KİT’ler tarafından gerçekleştirilen kısımları Kanunda yer almış, özel sektör kuruluşları kapsam dışında bırakılmıştır. Toplulukta uygulanan rekabetçi müzakere, elektronik eksiltme ve dinamik alım sistemi usulleri düzenlenmemiştir.

III – Ayrıntılı Tarama Toplantısı Sonuçları Belirli istekliler arası ihale usulü sık kullanılmamaktadır. İhalelerin ancak %0.1 i bu yöntemle gerçekleştirilmektedir. İhale ilan süreleri Toplulukta belirtilenlere göre daha kısadır. Ortak İhale Sözlüğü kullanılması zorunlu değildir.

III – Ayrıntılı Tarama Toplantısı Sonuçları Değerlendirmede ağırlıklı olarak göz önünde bulundurulacak kriter belirlenmemiştir. İmtiyazlar ve Kamu-Özel Ortaklığı” konuları Kurumun yetki alanı dışında bırakılmıştır. İ tiraz ve şikayetlerin incelenmesi hususu Kanunun kapsamı ile sınırlı olup “imtiyazlar ve kamu-özel sektör ortaklığı” konularına uygulanmamaktadır. Bu sektörler genel idari yargı mekanizmasına tabidir.

Yürütülecek Çalışmalar 1) 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda değişiklikler 2) Su, enerji, ulaştırma, posta alanlarında yapılan ihaleleri düzenleyecek Kanun çalışmaları 3) Kamu-özel Ortaklığı- İmtiyazlar konusunda yatay bir mevzuat hazırlanması