En Yoksullar için Avrupa Yardım Planı (PEAD) Plan 2012 807 / 2010 sayılı yönetmelik (AB) Değiştirilmiş 11 Ekim 2012 tarihinde oylanan yönetmelik (AB) PEAD.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK SEVESO BİLDİRİMİ Bilindiği üzere endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan büyük endüstriyel kazaların.
Advertisements

Aşırı Düşük Teklif tarihli Kamu İhale Genel Tebliği, ile Sorgulama süreçlerinde köklü değişiklikler yapılmıştır. Aşırı düşük teklif veren firmaların.
PHARE TWINNING PROJECT TR 04-IB-EN- 04 TRAINING NATURAL MINERAL WATER 11 TO 15 JUNE Endüstriye yönelik eğitim Şişelenmiş sulara uygulanan gıda güvenliğinin.
İHALEYE KATILMADA YETERLİK KURALLARI 1- EKONOMİK VE MALÎ YETERLİK 2- MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİK.
YEMEK HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA YAPILAN YOLSUZLUK
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
ADANA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYETLERİ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Yeniden Yerleşim Planlaması
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
1 Kamu müdahalesi ve özel depolama için gerekli prosedürler Temel noktalar Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
Konsey Tüzüğünün Sunumu (EC) n° 1234/2007
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK ŞEBEKE DÜZENLEMELERİ VE DENGELEME PİYASALARI
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
SON EKONOMİK GELİŞMELER
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
FranceAgriMer Sunumu Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Krizin gelişimi 2000’li yılların başında Yunanistan Ekonomisi Avrupa Bölgesinin en hızlı gelişen ekonomilerinden biriydi yılında Küresel krizYunanistan’ı.
TARIMSAL ÜRÜNLERDE İHRACAT İADELERİ. Tarımsal Ürün İhracatı yapan firmalara sağlanan bir tür devlet yardımıdır. Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
Mevcut Durum ve Gelecek Vizyonu 18 Temmuz 2012 Sakarya
Brüksel, 11 Aralık 2008 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 11 December !!!Bazı üye ülkelerin verileri gizlidir ve bu tabloda yer almamaktadır!!!
Bütçe Formunun Doldurulması
Hububat sektöründeki fiyat destekleme mekanizmaları Tarihçe ve şimdiki durum Michel Ferret FranceAgriMer Paris.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI. BÜTÇE 5018 SAYILI KANUNDA BÜTÇE: BELİRLİ BİR DÖNEMDEKİ GELİR VE GİDER TAHMİNLERİ İLE BUNLARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN HUSUSLARI.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
Üretim Kotaları ile ilgili Mekanizmalar
REIDIN.com-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeks Sonuçları
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İdarede yatırım, harcamaya dönük işlemler varsa
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
Çalışma Sermayesi Yönetimi
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
Harcama Yetkilileri.
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 27 Ağustos AB Üretimleri (Ocak- Haziran 2015’in Ocak- Haziran 2014 ile kıyaslanması) 27 Ağustos Bazı üye devletlerin.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Ocak 2016.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
OTP’nin finansmanı Antalya, 28 Şubat 2018
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Sunum transkripti:

En Yoksullar için Avrupa Yardım Planı (PEAD) Plan / 2010 sayılı yönetmelik (AB) Değiştirilmiş 11 Ekim 2012 tarihinde oylanan yönetmelik (AB) PEAD 2013 Ulusal Besin Yardım Planı (PNAA)

Menşe, amaç ve işleyiş prensibi 1986 / 1987 dönemi özellikle sert kış sonunda uygulamaya koyma Müdahale ürünlerinin stok akış önlemi (tahıllar, süt ürünleri, et) Prensip : Pazar üzerinden satılan ve bu şekilde kazanılan parayı besin ürünlerinin satın alınması veya imalatı için kullanan «operatörlere» stokların bedava tahsisi En yoksul kişilere dağıtılması için hayırsever kuruluşlara besin ürünlerinin tedariki

1968 ve 2007 yılları arasında Avrupa Birliğinde müdahale stokları

Finansman (OTP bütçesi üzerinden) Müdahale stoklarına göre Avrupa Bütçesi değişikliği – 2010 yılında 78 M€ – 2011 yılında 72 M€ – 2012 yılında 15 M€, Avrupa Adalet Divanı kararı sonucu olarak azalmıştır. Telafi Edici Ödemeler – 2012 yılında 65 M€ – 2013 yılında 70 M€ Ulusal Bütçe (Fransa; « Ulusal Gıda Yardımı Planı ») – 2010 yılında 7,2 M€ – 2011 yılında 15,04 M€ (Avrupa süt bütçesini tazmin etmek için artış) – 2012 yılında 11,08 M€ – 2013 yılında 7,2 M€

Fransa’da yararlananlar sayısı : 3 milyon kişi (AB’de 18) Fransa’da en yoksul olanlara yapılan yardım Fransız yetkili makamları tarafından onaylı 4 hayır sever kuruluşu ilgilendirir. Gıda bankaları Fransız federasyonu (% 40, 42) Bu kuruluş, kızıl haç merkezleri dahil olmak üzere 4000’den fazla kuruluşu bir araya getirir. Gönül restoranları (% 26, 79) Fransız halk yardımı (% 29, 68) Fransız kızıl hacı(% 3, 11)

Topluluk planına önlem organizasyonu Her yıl bir topluluk yönetmeliğinin yayınlanması : Her üye devlete müdahale ürün tonajının (üye devlet veya transfer edilen) veya Euro cinsinden bir bütçenin tahsis edilmesi (üye devletler başına en yoksul kişiler ile ilgili tahminler bazında) Uygulama planı 1 Ekim’den bir sonraki yılın 30 Eylül tarihine kadar gider. Bir sonraki yılın 31 / 12 tarihine kadar mamul ürünler teslimatı Müdahale ürünleri veya mali yardım karşılığında operatörler tarafından gıda maddelerinin tedariki

Fransa’da önlem düzenlemesinin akışı İstenilen ürünlerin + yer ve teslimat takviminin onaylı kuruluşlar tarafından tespiti FAM tarafından ihalenin açılması ve incelenmesi –İhale ilanının yayınlanması için yazılıp JOUE ve BOAMP’e gönderilmesi –Şartnamenin yazılması –Tekliflerin toplanması –Ürünlerin değerlendirmesi ve puanlanması –Ürün ve hizmetler ile ilgili teknik fişlerin incelenmesi –İdari belgelerin kontrol edilmesi –Tekliflerin sınıflandırılması –Sayım komisyonu –Bildirim Daha sonra FranceAgriMer tarafından kontroller…..

Gelecek? Gıda Yardımı Askıda mıdır?