NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü 2009-2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM …
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
Edebiyat Fakültesi İstanbul
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI Uzm. Nevin Faden GÜRBÜZ ErzincanÜniversitesi Erasmus Ofisi 11/Nisan /2016.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM …
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
Application Form (Başvuru Formu):
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Sunum transkripti:

NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

İçindekiler İçindekiler ASİL OLARAK İLAN EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN HUSUSLAR….!!! KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE VERİLECEK EVRAKLAR VE HAZIRLANIŞLARI ….!!! BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ.. ÜNİVERSİTE BAŞVURU FORMU ( APPLICATION FORM NELERİ KAPSAR ? KONAKLAMA FORMU ÖRNEĞİ… KONAKLAMA FORMU ( ACCOMMODATION FORM ) NELERİ KAPSAR ? ÖĞRENİM ANLAŞMASI ÖRNEĞİ.. ÖĞRENİM ANLAŞMASI ( LEARNING AGREEMENT ) NELERİ KAPSAR ? Tanınırlılık Belgesi (Recognition Sheet) neden çok önemlidir?

ASİL OLARAK İLAN EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN HUSUSLAR…. Üniversite genelinde GENEL KONTENJANLARA göre oluşturulan listelerde eğer siz ASİL öğrenci iseniz ; ONLINE başvuru formunda tercih etmiş olduğunuz 2 Yurt dışı Üniversiteden birine yada kontenjanın müsait olduğu bir üniversiteye gitmeyi hak etmiş ADAY ASİL öğrenci olmuşsunuz demektir. Aday asil öğrenci olmak kazanılmış hak değildir. Bu durumda sizden istenecek bir çok evrak olacaktır…

KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZE VERİLECEK EVRAKLAR VE HAZIRLANIŞLARI …. Aşağıda sizlerden istenecek evrakların belirtilen süreler dahilinde eksiksiz hazırlanıp, karşı Üniversitelere gönderilmek üzere Koordinatörlüğümüze teslim edilmesi gerekir. 1.1 adet orijinal APPLICATION FORM ( Üniversite başvuru formu ) Bu döküman gideceğiniz üniversitenin ilgili web sayfalarında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 2.1 adet orijinal ACCOMMODATION FORM ( konaklama formu ) Bu döküman gideceğiniz üniversitenin ilgili web sayfalarında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 3.4 adet LEARNING AGREEMENT FORM ( öğrenim anlaşması formu ) – TRAINING AGREEMENT FORM ( staj yerleştirme anlaşması ), Bu doküman Koordinatörlüğümüzün web sayfasında bulunur, araştırıp DOWNLOAD edip Bilgisayarda doldurulması gerekir. ( sizin yapmanız gerekir ) 4.2 adet RECOGNITION SHEET ( tanınırlık belgesi ) 5.3 adet son çekilmiş vesikalık fotoğrafınız. 6.Öğrenci işleri Daire Başkanlığından temin etmeniz gereken 2 adet İngilizce Transcript.

Başvuru formu ( Application Form ) …ÖRNEĞİ…

Üniversite başvuru formu ( application form) neleri kapsar ? Daha önceki sayfalarda belirtildiği üzere bu form gidilecek Üniversitenin web sayfasından öğrenci tarafından temin edilir, gidilecek Üniversitede eğitimin hangi dönem gerçekleşeceği, öğrencinin şahsi bilgileri, diğer bilgiler sorulmaktadır. Eğer bu forma gidilecek Üniversitenin web sayfasından ulaşılamaz ise, BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNÜZ ile temasa geçiniz. Kendisi karşı Üniversitenin ilgili birimi ile temasa geçerek gerekli dokümanı sizin için isteyecektir.

Konaklama Formu ( Accommodation Form ) …..ÖRNEĞİ…

Konaklama Formu ( Accommodation form ) neleri kapsar ? Daha önceki sayfalarda belirtildiği üzere bu form gidilecek Üniversitenin web sayfasından öğrenci tarafından temin edilir, gidilecek Üniversitede eğitimin hangi dönem gerçekleşeceği, öğrencinin şahsi bilgileri, hangi süreler arasında konaklamanın yapılacağı, konaklama türü ( yurt, pansiyon, özel yurt veya apartlar ) ve diğer bilgiler sorulmaktadır. Eğer bu forma gidilecek Üniversitenin web sayfasından ulaşılamaz ise, BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNÜZ ile temasa geçiniz. Kendisi karşı Üniversitenin ilgili birimi ile temasa geçerek gerekli dökümanı sizin için isteyecektir

Öğrenim Anlaşması ( Learning Agreement ) ….ÖRNEĞİ….

Öğrenim anlaşması neleri kapsar ? A) Doldurulacak olan Öğrenim Anlaşmasından 4 adet orijinal gereklidir, bunun 3 adeti Koordinatörlüğümüze verilecek evraklar arasında yer almalıdır, 1 adeti ise Bölüm Kurulu + Fakülte Kurulu Kararları için BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNE tarafınızca verilmelidir. B) Öğrenim Anlaşması ; karşı üniversiteden alacağınız ve gideceğiniz döneme ait derslerin kodlarını, ders adını ve ECTS kredilerini içerir. Bir dönem içinde 30 ECTS ‘ lik ders seçilmesi gerekir. Derslerin tespiti ve seçiminde mutlaka BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜZE başvurunuz…. C) Bölüm Koordinatörünüz ile birlikte seçeceğiniz dersler, mutlaka onaylanmalı ve ilk önce Bölüm Kurulu ve daha sonrada Fakülte Kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze iletilmelidir.