LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
OGES.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
L İ S E L E R D E    S I N I F    G E Ç M E    S İ S T E M İ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
ALAN SEÇİMİ SEMİNERİ.
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. O eğitim öğretim yılında sadece 8. sınıf öğrencileri uygulanacak olan merkezi ortak sınavlara gireceklerdir. O 8.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
NEVVAR SALİH İŞGÖREN TEK. VE END. MESLEK LİSESİ
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
GKV ÖZEL OKULLARI.
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
ALAN SEÇİMİ.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
TEOG AMACI NEDİR ? Öğrenci,öğretmen okul ilişkisini güçlendirmek
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
Hayat Biçimini Seçmektir
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN

ORTAK ALAN 2005 - 2006 Öğretim yılından itibaren bütün orta öğretim kurumlarının öğretim süresi kademeli olarak 4 yıla çıkarılmış ve 9. Sınıf, genel liseler ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ortak sınıf olarak kabul edilmiştir. Buna göre 9. Sınıftaki bir öğrenciye 10. Sınıfa geçerken alan seçme ve seçtiği alana göre okul değiştirme hakkı verilmiştir.

9. Sınıfta Okuyan Bir Öğrencinin Tercih Edebileceği ve Edemeyeceği Okullar BU YIL 9. SINIFTA OKUYAN BİR ÖĞRENCİNİN TERCİH EDEBİLECEĞİ OKULLAR TERCİH EDEMEYECEĞİ OKULLAR Kız Meslek Lisesi  Anadolu Meslek Liseleri Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Liseleri Ticaret Meslek Lisesi  Fen Liseleri Çok Programlı Lise Sosyal Bilimler Liseleri Turizm Meslek Lisesi  Sağlık Meslek Liseleri Mesleki ve Teknik Eğitim  Merkezleri  Teknik Liseler ( teknik liseye  geçiş şartlarını taşıyanlar  seçebilecektir. )  Genel Liseler

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak Okul idaresi tarafından öğrencilere Ek-1 ( Alana Yöneltme tavsiye formu ) dağıtılacak

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak 2. Öğrenci ve veli tarafından doldurulacak Ek-1, ikinci dönemin bitmesine 3 hafta kala tanıtım yönlendirme öğretmenine teslim edilecektir.

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak 3. Sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni ve tanıtım yönlendirme dersi öğretmenleri bu formdaki öğrenci tercihlerinin karşısında kendileri için ayrılan alana Formda açıklandığı şekilde puan verecekler ve ilgili yeri imzalayacaklardır.

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak 4. Puanlanmış ve imzalanmış Ek - 1 formları ikinci dönemin bitimine 1 hafta kala Tanıtım yönlendirme dersi öğretmenleri tarafından ilgili müdür yardımcısına teslim edilecektir.

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak 5. Teslim edilen Ek - 1 formları ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanacak ve formdaki bilgiler ilgili müdür yardımcısı tarafından Ek-2 ( Ön kayıt formu) ye aktarılacak

Alan Seçimi Ne şekilde Yapılacak 6. Ek - 2 ( ön kayıt formu ) de belirtilecek ve Alana Yöneltme Tavsiye Formu sonucunun % 50 si, 9. Sınıf yılsonu başarı ortalamasının %30 si, ilköğretim okulu diploma notunun %20 u alınarak hesaplanacak nota göre alana yerleştirme yapılacaktır.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN ALAN SEÇİMİ YAPARKEN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR Bir Öğrenci kendisine verilen Alana Yöneltme Tavsiye Formu ( Ek - 1 ) nu velisi ile birlikte doldururken Kayıtlı olduğu okul dışında en fazla iki okul daha tercih edebilecektir. Okul tercihi yaparken en çok istediği okuldan en az istediği okula şeklinde sıralama yapmalıdır. Çünkü puanların eşitliği durumunda bu sıralama dikkate alınacaktır. Bir öğrenci her okuldan en fazla 5 alan tercihi yapabilecektir. Okul bitimi itibariyle zayıfı olmayan ve ortalama yükseltme sınavına girmeyecek olan öğrenciler okuldan alacakları onaylı Ek - 2 ( ön kayıt formu ) formunu okul bitiminden en geç Ağustos Ayının sonuna kadar tercih ettikleri okullara bırakacaklardır. Ortalama yükseltme sınavına girecek öğrenciler ise bu sınavların bitiminden sonra okuldan alacakları onaylı Ek - 2 ( ön kayıt formu ) formunu en geç ortalama yükseltme sınavlarının bitiminden Ağustos Ayının sonuna kadar tercih ettikleri okullara bırakacaklardır. Öğrenciler tercih ettikleri okullara girip giremediklerini Eylül Ayı başında tercih ettikleri okul müdürlüklerinden öğreneceklerdir.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN ALAN SEÇİMİ YAPARKEN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR 9. Sınıfta okuduğu okulun herhangi bir bölümüne girme hakkı kazanan ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencinin kaydı hiçbir işleme gerek kalmadan okul idaresi tarafından doğrudan yapılacaktır. 9. Sınıfta okuduğu okulun dışında başka bir okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenci kayıt yaptırmak istediği okulun kayıt şartlarına göre hareket edecektir. Tercih ettiği alanların hiçbirine giremeyen öğrenciler il genelinde açık kontenjanı bulunan alanlara yönlendirilecektir. Yılsonunda doğrudan ve ya sorumlu olarak sınıf geçemeyen veya devamsızlıktan kalan öğrenciler bir üst sınıfa geçemeyeceğinden öğrencilerin alan seçimleri geçersiz sayılacaktır Teknik liseye kayıt şartlarını taşıyan öğrenciler, Ek- 1 formu ile kayıtlı oldukları okullar dışında en fazla iki okul tercihini yapacakları gibi bunun dışında okul müdürlüğüne başvurarak Ek - 3 formunu doldurup en fazla iki teknik lise ve tercih ettikleri teknik liselerdeki bütün alanlara başvuru yapabileceklerdir. Teknik Liseler için belirtilen ön kayıt tarihleri arasında öğrenciler okuldan aldıkları onaylı Ek - 3 formunu tercih ettikleri teknik liselere bırakacaklardır.

Teknik Liseye Geçiş Şartları Genel liseler ile mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının 9. Sınıfını ders yılı sonunda başarmış olması, Dil ve Anlatım, matematik, fizik ve kimya derslerinin; - her birinden ders yılı sonunda başarılı olması - bu dört dersin yılsonu başarı ortalamasının en az 3.00 olması Bu dört ders dışındaki ders/derslerden zayıfı varsa yılsonu genel başarı ortalamasının en az 2.50 olması gerekir.

DEĞERLENDİRMENİN NASIL YAPILDIĞI 1-) EK - 1 formunda sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni ve tanıtım yönlendirme dersi öğretmeni öğrencinin seçtiği alanların her birine ayrı ayrı ; HİÇ UYGUN DEĞİL 1 UYGUN DEĞİL 2 BİRAZ UYGUN 3 UYGUN 4 ÇOK UYGUN 5 Şeklinde not verirler. Üç öğretmenin verdiği notun toplamının 3'e bölümü esas not olur.

DEĞERLENDİRMENİN NASIL YAPILDIĞI 2-) Ek -2 formunda öğrencinin gireceği alan seçiminde dikkate alınacak not hesaplanırken; Alana Yöneltme Tavsiye Formu Sonuçlarının %50 si 9. sınıf yılsonu başarı ortalamasının %30 si İlköğretim diploma notunun %20 u  alınır.

9. SINIFTA DÜZ LİSELERİN ALAN SEÇİMİNDE ETKİLİ OLAN KAYNAK DERSLER Fen Bilimleri Alanı Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik Sosyal Bilimler Alanı Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Tarih, Coğrafya Türkçe-Matematik Alanı Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik Yabancı Dil Alanı Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Yabancı Dil Sanat Alanı Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Seçmeli Resim, Müzik Spor Alanı Beden Eğitimi, Biyoloji Öğrenciler 9. Sınıf sonunda girmek istedikleri alanın kaynak derslerinden 2.50 veya daha yukarı not ortalaması almaları gerekir.