Misyonumuz Yenilikçi, bilgili, dürüst, çağdaş koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesini özümsemiş yüksek nitelikli, bilgi, beceri ve potansiyellerini arttırarak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bankacılık ve Teknoloji
Advertisements

Geçmişten günümüze “BİRLİK GRUBU”. Cemiyetten Birlik Grubu’na Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin, ilk fakültemizin kuruluşuyla (1908) başlamasından kısa.
1997’den bu yana; hizmet verdiğimiz marka ve kurumların amaçlarına uygun planlamalar, somut çözümlemeler, yenilikçi fikirler ve ölçülebilir sonuçlar sunar;
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Girişimcilik.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
PROJENİN AMACI. BU GÖRÜNTÜLERLE SOMUTLAŞTIĞI GİBİ BÖLGEMİZDE BULUNAN SEVDİLLİ VE DİĞER BAZI KÖYLERİMİZDEKİ ÇAĞDIŞI ÇEVRE ORTAMINI İYİLEŞTİREREK, KÖYLERİMİZİN.
Prof. Dr. Kerim Edinsel YETERLİLİKLER “UYGULAMA SÜRECİ” ÇALIŞTAYI UYGULAMASI SONUÇLARI Çalışma Grubu 1: Makine Mühendisliği Programı Yeterlilikleri 1 -
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
EĞİTİMDE DEĞİŞİM HAREKETİ 3.YENİ NESİL EĞİTİM KONFERANSI
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Prof. Dr. İsmail Üstel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
1 Corporate 1 KURUMSAL BANKACILIK Corporate. 2 2 KURUMSAL BANKACILIK Finansbank 90’ lı yılların ikinci yarısından başlamak üzere, giderek ihtiyaçları.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
BLOGLAR ARACILIĞIYLA Pazarlama SEDAT BAŞDAĞ. Kelimenin ilk oluşumu, "Web" ve "Log" kelimelerinin birleşmesinden oluşmuş, “Weblog” olarak isimlendirilmiştir.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
Teknoloji ve İnovasyon için Gelişim ve İletişim Platformları Selen Kocabaş.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
KURUM İÇİ İLETİŞİM HAZIRLAYAN HAVA GÜLER.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
İÇ GİRİSİMCİLİK.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
VİZYONUMUZ Öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata hazırlayan; Eğitimde toplam kaliteyi benimseyen; Üniversite – Sanayi işbirliğini esas.
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
İSG, Yangın, Çevre ve Risk Yönetimi Periyodik Sektörel Dergi Ocak 2008 ilk sayısı çıktı.
Tedarikçi Firma Sunumu
VİZYON MİSYON Fırsatlar Tehditler Üstünlükler Zayıflıklar
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
CREATIVITY &PROBLEM SOLVING Brainstorming, Questions, Hats
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Toplam Kalite Yönetimi
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
BTC Finans.
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
21. YY BECERİLERİ.
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
HAZIRLAYAN VE SUNAN HALE ALTAY: SEDEF ERMİŞ: LEYLA KAYA:
Sunum transkripti:

Misyonumuz Yenilikçi, bilgili, dürüst, çağdaş koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesini özümsemiş yüksek nitelikli, bilgi, beceri ve potansiyellerini arttırarak tüm banka çalışanlarımızın hedefleri ile örgütsel hedeflerin en doruk noktasında birleşmesini sağlayan, bilgiden bilgi üretebilen, Araştırmacı ve sorgulayıcı, uluslararası normlara uygun, ilkeli, hesap verebilen, insiyatif kullanabilen, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü, topluma ve toplumsal sorunlara karşı sorumlu; Ekip ruhuna sahip; Kendi düşüncelerini sonuna kadar savunurken, başkalarının da düşüncelerini savunma hakkini; kendi ayni düşüncede olmasa dahi- savunan, demokrat, insan haklarına ve başkalarının özgürlüklerine saygılı Türk finans sektöründe sözü geçen bankacılar olmaktır.

Çok Seslilik ve Çesitlilik  Bize göre çeşitlilik, benzersiz nitelikteki yetenek, yaratıcılık ve deneyim kaynağıdır. Çeşitlilik, fikir ve yaratıcılık için yepyeni olanaklar sağlayarak rekabet olanaklarını zenginleştirir. Sorunların farklı perspektife sahip değişik ekipler tarafından ele alınması, çok daha üretken ve etkin çözümlerin elde edilmesi olanağını sağlar. Çeşitlilik içinde yer alan potansiyel ile yalnızca küresel nitelikte değil, ama aynı zamanda tek tek ülkeler, mekanlar ve ekipler içinde yarar sağlama olanağı bulunmaktadır. Çeşitlilik, başlı başına sağlıklı bir iş ortamı yaratılması ve ayni zamanda üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun bir parçası niteliğindedir. Çeşitlilik, Yönetim Kurulumuzda görev alan yöneticilerimiz ve siz değerli gurup üyelerimiz tarafından teşvik edilmesi gereken sürekli bir iyileştirme süreci niteliğindedir.

Geleceğimizin Umudu Olmak Amacında Olan Turkish Bankers Grubu Manifestosu  Etik değerlere sımsıkı bağlıyız.  Objektif kriterlerle her olayı, kavramı sorgular ve araştırırız.  Demokratik ve farklı renklere, seslere duyarlı ve özgür ruhluyuz.  Tezlerini somut verile dayandıran, bilgisini paylaşan bir grubuz.  Amatör bir ruhla, heyecanla, şevkle profesyonelce çalışırız.  Bilimselliğe önem verir, yargısız infazdan kaçınırız.  Yenilikçi ve yaratıcı her fikri sahiplenir ve gelişimine katkıda bulunuruz. AKLIN VE BİLİMSELLİĞİN YOLU İLE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALR İÇİN EMEK VERİRİZ...

Gücümüze Güç, Varlığımıza Anlam Kazandıran : ÜYELERİMİZ....  Sektör içi ve dışından, ülke ve dünya genelinde 2283 üyesi bulunan Grubumuz, her geçen gün artan üye sayısıyla global bir kitleye ulaşmayı hedeflemektedir. Özellikle sektöre girmeyi düşünen arkadaşlarımıza rehber olmak en önemli amaçlarımızdan biridir.  Sadece sektör çalışanı olmakla sınırlanmayan üyelerimiz, paylaştığımız ortak değer ve amaçlarla her geçen dakika varlığımıza anlam, gücümüze güç katmaya devam etmektedirler.

Üye Profilimiz

TBG Organizasyon Yapimiz Baskan Baskan Yrd. Halka iliskiler Proje Gelistirme Koordinasyon Moderasyon E-Dergi Genel Sekreter Baskan Yrd Haber Yönetimi

Projeler  Sektörün yeniden yapılanmasına katkıda bulunmak misyonlarımız arasındadır.  Bunu da hep beraber bilgi ve birikimlerimizi somut projelere dönüştürerek  yapabileceğimize inanıyoruz. Araştıran, geliştiren ve paylaşan yapısı ile  Turkish Bankers grubunun üyelerinin sinerjisi ile sektörün sorunlarına  çözümler sunması için tükenmeyen bir motivasyonla çalışıyoruz. Devam eden ve çok kısa süre sonra yayınlanacak projelerimiz Devam eden ve çok kısa süre sonra yayınlanacak projelerimiz :  iç Kontrol Sistemleri,  Risk Yönetiminde VAR Uygulaması  Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi  Bankacılıkta CRM ve proaktif pazarlama teknikleri

Basın Bültenleri ve Yayınlarımız  Günlük olarak üyelerimizi, basında çıkan ekonomik ve sektörel gelişmelerden haberdar eden TBG Haberler bültenimizle güncel konularda grubumuzda tartışma grupları oluşmaktadır.  TBG haberler sadece kaynak içeren haberlerden oluşup üyelerimizn yorumlarına açıktır.  3 ayda bir yayınlanacak “TBG SD (Spark In The Dark) Bülteni” ise grubumuz ile ilgili ayrıntılı bilgi vermenin yanı sıra makale, yorum, araştırma ve anket bölümleri ile grubumuzun tüm üyelerine açıktır.  Ayrıca projelerimiz sürekli olarak yayınlanmaktadır.

Turkish Bankers Grubu  Kurumsal yapısı, amatör ruhla profesyonel olarak çalışan, nitelikli, bilgili ekibi, sorumluluk sahibi, objektif ve tarafsız yapısı ile Türk Bankacılığının güncelinde ve geleceğinde önemli bir yere sahip olmayı hedefleyen bir gruptur

TBG İle nereden nereye....  Karanlıktan Aydınlığa  Bilinmeyenden Bilinene  Sorulamayandan öğrenilene  Çözülemeyenden çözülene  Saklanandan Paylaşılana...

TBG Koordinasyon Ekibi  Türk Bankacılığına ve Ekonomisine Çözümler Sunmayı Amaç Edinen TBG Koordinasyon Ekibinde Öğrenciler ve Sektörden Uzmanlar yer alabilir.  Ekip Çalışmasının Vereceği Sinerji ile Tüm Hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.  Koordinasyon Ekibinde çalışmak isteyen arkadaşların Özgeçmişlerini adresine göndermelerini bekliyoruz.