 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
AB Katılım Müzakereleri
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
JEAN MONNET BURS PROGRAMI
Avrupa Birliği.
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ
Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI.  BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları.
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
AB UYUM SÜRECİNDE TÜRKİYE KIRMIZI ET SEKTÖRÜ ÖMER ŞENGÜLER İstanbul, 27 Haziran 2007.
İ STKA/2011/EN İ / 70 Altı Nokta Körler Derne ğ i İ stanbul Ş ubesi ‘’Gönül Gözüyle Görebilmek’’
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
KPSS ve Kamuda KARİYER MESLEKLER
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROĞRAMI (ÖYP)
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
ÇALI Ş ANLARIN BULU Ş LARI Ay ş e Gül ULUÇAY Mühendis ANKARA.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Tu ğ ba Turan AVRUPA BİRLİĞİ. AVRUPA BİRLİĞİ NEDİR ? Avrupa Birli ğ i ya da kısaca AB yirmi yedi ülkeden olu ş an ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında.
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU &
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
 Üniversitemizin toplumsal sorumluluk anlayı ş ına paralel olarak; Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek Gelece ğ e dönük.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
KATILIM MÜZAKERELERİ & TARIM SEKTÖRÜ CEVDET YILMAZ DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI (AB ile İlişkiler Genel Müdürü) Nisan, 2005.
AVRUPA BİRLİĞİNE KATILIM MÜZAKERELERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ve TÜRKİYE’NİN MÜZAKERE SÜRECİNDEKİ NİHAİ DURUMU Seval IŞIK TOBB- TAIEX Seminer-24 Kasım 2008.
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Master in Advanced European and International Studies.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
SANAL DEVLET.
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
AB’YE DOĞRU BAHRİ ÇAĞLAR.
1 Projenin Ana Faydalanıcısı Avrupa Birliği Bakanlığı’dır. Jean Monnet Burs Programının Devamı Projesi Proje AB tarafından finanse edilmektedir. JEAN MONNET.
Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI.  BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
1 Projenin Ana Faydalanıcısı ABGS’dir.Jean Monnet Burs Programının Devamı Projesi Proje AB tarafından finanse edilmektedir. JEAN MONNET BURS PROGRAMI Duygu.
Safiye BAYRAKTAR. Fransız iktisatçı ve maliyeci Milletler Cemiyeti genel sekreter yardımcılığına atandı Avrupa birliği fikri.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
AVRUPA B İ RL İĞİ VE TÜRK İ YE İ L İ ŞK İ S İ Ahmet Dragu ş a
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma programları çerçevesinde yapılacak akademik çalı ş mları kapsamaktadır.  Burs süresi en az 3 ay, en fazla 12 aydır.  Ülkemizin AB’ye uyum süreci ve Ab müktesebatı ile do ğ rudan ilgili konularda gerçekle ş tirilecek akademik çalı ş malara tahsis edilmektedir.

 Malların serbest dola ş ımı  İş çilerin serbest dola ş ımı  İş kurma hakkı ve Hizmet sunumu serbestesi  Sermayenin serbest dola ş ımı  Kamu alımları  Ş irketler hukuku  Fikri mülkiyet hukuku

 Rekabet politikası  Mali hizmetler  Telekominikasyon politikası  Tarım ve kırsal kalkınma  Gıda güvenli ğ i, hayvan ve bitki sa ğ lı ğ ı politikası  Balıkçılık  Ula ş tırma politikası  Enerji,  Vergilendirme

 Ekonomik ve parasal politika  İ statistik,  Gümrük birli ğ i  Sosyal politika ve istihdam  İş letmeler ve sanayi politikaları  Bölgesele politika ve yapısal araçların koordinasyonu  Yargı ve temel haklar  Adalet, özgürlük ve güvenlik  Çevre,  Mali kontrol  Tüketici ve sa ğ lı ğ ın korunması  Dı ş, güvenlik ve savunma politikası

BA Ş VURU  Kamu sektörü, özel sektör ve üniversite sektörü kotalarından ba ş vurulabilir.  Üniversitelerde lisans düzeyinde son sınıf, lisansüstü ö ğ renim görmekte olanlar ile akademik veya idari kadrodakiler ba ş vurabilir.  Ba ş vuru tarihi itibariyle 40 ya ş ından gün almamı ş olmak gerekir.  En az 70 veya 2.50 not ortalamasına sahip olmak ya da ba ş vurulacak alanda en az 32 aylık bir i ş deneyimine sahip olmak gerekir.  Adaylar e ğ itim yapacakları dilden, uluslar arası geçerlili ğ i olan bir dil belgesi sunmalıdırlar.(TOEFL, IELTS…)

 Son ba ş vuru: 24 Kasım 2009  Ba ş vurular posta yoluyla ya da elden teslim edilerek yapılabilir.  Yazılı sınav: 6 Ş ubat 2009-Ankara  Sözlü sınav: 12 Nisan-14 Mayıs 2010-Ankara  Sonuçlar ve ayrıntılı bilgi için: