“Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi "

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI
Advertisements

Finansman Kaynaklarına Koray İNAN / Finansal Hizmetler Koordinatörü
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katmak amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık.
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
PAZARLAMA STRATEJİLERİ
PAZARLAMA YÖNETİMİ.
Teknoloji Yatırım A.Ş.2 TY A.Ş. ve Yönetim Modeli Yönlendirme Komitesi Teknoloji Yatırım A.Ş. (Yönetici Firma) A.Ş (1)A.Ş. (2)A.Ş. (3)A.Ş. (n)
“ Girişim Sermayesi” Süleyman Yılmaz Genel Müdür
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
Girişimcilik.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Sermaye Maliyeti Nedir?
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı…
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
BÖLÜM VIII FİNANS YÖNETİMİ.
İşletmelerde Finansman- Önemli Unsurlar Dr. Aydın Öztunalı 14 Mayıs 2008 Hacettepe Üniversitesi Teknokent Ankara.
Birtel İletişim Teknolojileri
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
Av. Yasin Beceni (LL.M.) Yönetici Ortak BTS&Partners 04 Aralık 2014.
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
1 Abdullah Kaya Sermaye Piyasası Kurulu Genel Olarak Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları Mevzuatı ve Değişiklik Önerileri.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Finansal planlamada temel amaç;
9.BÖLÜM İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİ
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İKTİSAT Girişimcilik - Değirmenin Suyu Nereden Gelecek? -
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
Borsa İstanbul Piyasaları İşlem Görmeye Başlama ve Sonraki Süreçler
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
Pazarlama Denetimi ve Performans Değerleme
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
Oran Tekniği Oran tekniği, mali tablo kalemleri arasındaki ilişkilerin, yüzdeler veya birbirinin katı şeklinde ortaya konmasıdır.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
Doç. Dr. Yusuf KARACA Afyon Kocatepe Üniversitesi
KISIM 2 Finansal Yönetimde Temel Kavramlar BÖLÜM 3 Finansal Tablolar, Nakit Akışı ve Vergiler.
PORTFÖY ANALİZLERİ ve Diğer Stratejik Araçlar
1 GİRİŞİM SUNUM TASLAĞI. 1. İLETİŞİM FORMU 2. ÜRÜN/HİZMET TANIMI 3. SEKTÖR VE PAZAR 4. RAKİP ANALİZİ 5. FİYATLAMA 6. MÜŞTERİLER 7. ŞİRKET HAKKINDA BİLGİ(VAR.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
İŞ PLANI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ Web: Blog: E-posta:
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
İÇİNDEKİLER Tahvil ve Hisse Senetlerinin Değerlemesi, Risk ve Getiri Analizi Varlıkların Değerlemesi Tahvil Değerlemesi Hisse Senetlerinin Değerlemesi.
BCG Pazarın Büyüme Oranı/Göreli Pazar Payı Matrisi
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi Dr. Çağatay ORÇUN.
Sunum transkripti:

“Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi " Süleyman Yılmaz Genel Müdür

Ortaklık Yapısı

Misyon KOBİ A.Ş.; 1-) Yüksek büyüme potansiyeline sahip yeni pazarlar, yeni teknoloji veya ürün, yeni bir üretim şekli veya hizmet biçimi tasarlayan vizyon sahibi girişimcilere, 2-) Ürün/hizmet açısından rakiplerine göre avantajlı pozisyonda olmalarına rağmen, kapasite ve finansman darlığı çeken KOBİ’lere finansman sağlamayı, 3-) Girişim sermayesi modelinin gelişmesi ve farkındalığının artması için her platformda girişimlerde bulunarak gerekli altyapının oluşmasına katkıda bulunmayı kendine misyon olarak edinmiştir.

Arkadaşlar, Aile, Girişimci Finansal Yaşam Eğrisi Sermaye İhtiyacı Büyüme Halka Arz LBO-MBO YÜKSEK RISK Girişim Sermayesi (Venture Capital) Business Angels DÜŞÜK RISK Arkadaşlar, Aile, Girişimci Zaman Çekirdek Başlangıç Genişleme Öncesi Büyümeyi Sağlamış

Girişim Sermayesinin Özellikleri Girişim Sermayesi yatırımlarını diğer finansal kaynaklardan ayıran temel özellikler; Girişimci şirketlere ortak olarak finansman sağlarlar. Sağladıkları finansman kaynağı uzun vadeli, geri ödemesiz ve faizsiz dir. Ortak oldukları şirketlere yeni ürün ve hizmet geliştirme konusunda yardım ederler. Şirketlerin yönetimlerine katılarak şirket stratejisini belirler ve şirketin kurumsallaşma sürecini hızlandırırlar. Azınlık hissesini tercih ederler. Yeni ve hızlı büyüyen sektör ve şirketleri tercih ederler. Yüksek getiri beklentisi nedeniyle yüksek risk alırlar. Yatırımdan genelde 5 ila 7 yıl arasında çıkarlar.

Girişim Sermayesi Süreci Başvuru Formu Doldurma İş Planını Sunma Niyet Mektubu Fizibilite ve Due Diligence çalışmaları Yatırımın yapılandırılması İşinizin girişim sermayedarları (GS)paralarını koymadan önceki değeri GS’nın yatırımlarına karşılık alacakları teminatlar Hissedarlar anlaşması Performans tedbirleri İstihdam akitleri Şirketin kontrolü Hisse Alım/Devir sözleşmesi Ana Sözleşme tadilatları Ortaklık Süreci Ortaklıktan Çıkış Süreci

Girişim Sermayesi için ne önemlidir? Yönetim Taahhüt, derinlik, tecrübe ve gerçekçilik Talep İhtiyaç – farklılaşma-pazarı yönlendiricileri – büyüme ve Pazar payı – pazarlama kanalları – müşteriyi bulup satabilme yeteneği – rekabetçi üstünlük Ürünler Ürün geliştirme zamanı, maliyeti ve riskleri – ihtiyaca karşılık spesifikasyonlar – spesifikasyonları karşılama yeteneği Finansman Nakit akışı – gelecekteki fon ihtiyacı – büyüme – kar oranı Ortaklık Şirket değerlemesi – NPV – IRR – Çıkış şartları

Girişim Sermayesi Karar Verme Kriterleri Güçlü Yönetim Ekibi Sürdürülebilir Rekabet Avantajı Büyüme Potansiyeline sahip Pazar Proje Girişim Sermayesi Karar Verme Kriterleri Katma değer yaratabilirlik Etkileşim Kontrol Edebilirlik Portföy Stratejisi ile Uygunluk Yatırımın Getirisi Zamanlama & Çıkış Stratejileri Fon

Hangi Şirketlere Ortak Oluyoruz? KOBİ ölçeğinde olan (250 kişiden az personeli olan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosu 25 Milyon Yeni Türk Lirası'nı aşmayan) firmalar, Şu anda kısmi borcu olsa bile, gelecek dönem nakit akışında iyi bir gelir beklentisi olan firmalar, 500 Bin Dolar ila 5 Milyon Dolar arasında finansman ihtiyacı olan firmalar, Teknolojik farklılıklar yaratarak pazarda rekabet avantajı sağlayan veya gelişme potansiyeli olan ürün-hizmet portföyü sunabilen firmalar, Teknik ayrıntılara hakim, pazar ve müşteriler hakkında bilgi sahibi, işletmecilik bilgisi olan, dürüst girişimcilerin sahip olduğu firmalar, Ortaklıktan sonraki 5-6 yıl içerisinde yatırımdan çıkılabileceğine inanılan firmalar.

KOBİ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. TELEFON : 0 312 285 50 00 (Pbx) FAX : 0 312 286 21 00 E-POSTA : info@kobias.com.tr WEB : www.kobias.com.tr ADRES : Ceyhun Atıf Kansu Cad. 56. Sok No: 18/2 Balgat/ANKARA

TEŞEKKÜRLER…