HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Advertisements

Özellikleri – Eğitimleri – Uygulamalar
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
MART AYI OKUL GAZETESİ.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
SAĞLIK VE REHABİLİTASYONDA AKTİVİTENİN ÖNEMİ
EĞİTİM SETİ TANITIMI.
TED KAYSERİ KOLEJİ OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ “NİSAN AYI BÜLTEN”
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı.
Bir konuda bilgi edinmek ya da problemi çözmek için araştırma yaparız. Veri toplamak ve bu verileri yorumlamak araştırma sürecinin başında gelir.
“Ben çay içmek istiyorum.” Asking for things ● Offering things ● Plans
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK
Ana mektepleri. Karabekir Paşa’nın ana mektebi etkinlik masaları 1-Kağıt işleri masası : Kağıt bükmek, makas tutmak, kesilen kağıtlarla oyuncaklar şekiller.
Hazırlayan: Duygu Özkan
İletişim Araçları.
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
TANIŞMA GÜNÜMÜZ OKULUMUZUN BÖLÜMLERİNİ GEZEREK TANIDIK.
TÜRKÇE / Parçada Anlam PARÇADA ANLAM Ana Düşünce Yardımcı Düşünce.
MAYIS - HAZİRAN BÜLTENİMİZ.
HAZIRLAYANLAR MUSTAFA TATAR VEYSİ KOÇAK.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
İletişim ve Toplum 2010 Bahar
Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
ÇEVREMİZDE NELER VAR? Kazanım: Okul ve çevresindeki eğitsel ve sosyal imkânlardan yararlanır. 9. Sınıf 2 nolu kazanım etkinliği.
B OŞ Z AMANLARı D EĞERLENDIRME. Çaba, enerji ve zamanı en ekonomik şekilde kullanmak istiyorsak bir programa bağlanmalıyız. Zamanı boşa geçirmek,yaşamı.
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SERTİFİKASYON PROGRAMI – 2 GENÇLERDE YAŞ GRUPLARINA GÖRE TAKTİK ANTRENMANLAR “GENÇ MÜSABAKALARININ GELİŞİMİ” 01 Nisan 2013 – İZMİR Prof.
SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
SİZ Konsept ve Şirket ALTICOR Amway’in Sundukları Amway Ürünleri ve Hizmetleri, Depolaması - dağıtımı dahil Amway İş Fırsatı, mükemmel.
Hepimizin DünyasI 1. Dünya Çocukları.
KENDİMİ TANIYORUM Kazanım: Kendini tanımanın ders seçimindeki önemini fark eder. 9. Sınıf 74 nolu kazanım etkinliği.
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
 1- Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının,
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
KÜLTÜREL BİRİKİM Kazanım: Kültürel birikimin kişiliğine ve kariyerine katkılarını belirtir. 12. Sınıf 27 nolu kazanım etkinliği.
BİZ KİMİZ ? PROJESİ SONUÇ RAPORU.  TÜKD üyelerinin profilini ortaya koyabilmek amacıyla 14 sorudan oluşan bir anket formu düzenlenmiştir.  19 şubedeki.
GRUP LABORANT PROJE SUNUMU
8/A SINIFI LÜTFEN F5’E BASINIZ.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
EKRAN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman.
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
BESYO.
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
KÜLTÜREL ÖGELERİN TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN DERS KİTAPLARINDAKİ YERİ Gülden Tüm, Özlem Sarkmaz Çukurova Üniversitesi.
BİTKİ VE HAYVAN DOSTLARIMIZ
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ. Serbest etkinlikler Talim Terbiye Kurulunun tarihli ve 75 sayılı kararıyla ilköğretim 1. kademe literatürüne girmiştir…
İletişim Araçları.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GEZİ ALANLARI VE GÖZLEM
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
SANAT DALLARI.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
DRAMA UYGULAMALARI, DRAMANIN DİĞER SANAT ALANLARI İLE İLİŞKİSİ
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
Hoş Geldiniz Çocuklar! Öğretmenin Adı.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.
Sunum transkripti:

HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği

“Sizce hobi nedir ?”

“Sizce hobi nedir ?” Hobi veya uğraşı, kişinin mesleği dışında boş zamanlarında yaptığı dinlenme, eğlenme amaçlı ve özel ilgi alanına giren işlerdir. 

BAZI HOBİ ALANLARI Tarih Tamirat işleri ile ilgilenmek Sergilere gitmek Spor Maket uçak, araba, vs. yapmak Hikâye yazmak Dans, Müzik Amatör antrenörlük yapmak Resim yapmak Dikiş dikmek Bilimsel dergiler okumak Bulmaca çözmek Tiyatro Evcil hayvan yetiştirmek Şiir yazmak Sinema Zekâ oyunları oynamak Dil öğrenmek Arkeoloji Bilgisayarla uğraşmak Seyahat etmek Avlanmak Bilgisayar oyunu oynamak Bahçe düzenlemek Kitap okumak Dağcılık ve kampçılık Koleksiyon yapmak Ahşap işleri Konserlere gitmek Fotoğrafçılık Müze gezmek Enstrüman çalmak Bitki yetiştirmek

Soruları birlikte cevaplayalım… Hobiler edinmek ve geliştirmek neden önemlidir? Hobiler edinmenin yararları nedir? Yaşamını iş ve günlük rutin yaşam koşturmaları dışında hoşa giden, mutluluk veren hiçbir şeyle uğraşmadan geçiren bir insanın yaşamı nasıl olur? Farklı hobiler edinme yolları neler olabilir? Hobilerle meslekler arasında nasıl bir ilişki vardır?

Hobilerle yaşam boyu uğraşmanın insanın mutluluğuna ve daha anlamlı bir hayat sürmesini nasıl etkiler. Çevrenizde ya da ailenizde hobileri olan tanıdıklarınız var mı ? Ne yapıyorlar? Sizce hobilerin onların hayatlarına kattığı zenginlik nedir?

Teşekkürler…