Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK"— Sunum transkripti:

1 ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK
11. Sınıf 52 nolu kazanım etkinliği

2 Aşağıdaki soruları cevaplayalım
Özgürlük nedir? Sorumluluk nedir?

3 Durum: Gülveren lisesi futbol takımı liselerarası ligde oynayan oldukça güçlü bir takımdı. Bu sezon oldukça başarılılardı. Konuralp takımının en iyi oyuncusu idi. Hemen hemen her maçta gol atıyordu. Takımın bu sezondaki en önemli maçı önümüzdeki hafta Ramazan bayramının üçüncü günü yapılacaktı. Bu maç kimin finalist olacağını belirleyecekti. Perşembe gününe kadar her şey yolunda gidiyordu. Ancak Konuralp arkadaşlarına bayramda ailesinin üç günlüğüne memleketlerine gideceğini ve kendisinin de onlara katılmasını istediklerini bu yüzden maçta oynayamayacağını söyledi. Takım arkadaşları buna çok üzüldüler ve sinirlendiler. Onu ikna etmeye uğraştılar. Ancak Konuralp “İstediğim şeyi yapmakta özgürüm” diyordu.

4 Aşağıdaki sorulara cevap bulmaya çalışalım:
Konuralp ailesine mi, takım arkadaşlarına mı yoksa kendine karşı mı sorumludur? Niçin? Konuralp’in ailesinin takıma karşı sorumluluğu var mıdır? Niçin? Konuralp’in ailesini, seyahati iptal etme ya da Konuralp’in kalması konusunda ikna etmek kimin sorumluluğundadır? Konuralp, ailesi seyahate karar vermeden önce, onları oynayacağı önemli maç konusunda bilgilendirmekten sorumlu mu idi? Konuralp bu durum karşısında ne yapacağı konusunda ne kadar özgürlüğe sahiptir?

5 Soruları birlikte cevaplayalım…
 Soruları cevaplarken güçlük çektiniz mi?  Hikâyenin kahramanı özgürlüğü nasıl yorumluyordu?  Hikâyedeki durumlara benzer durumlarla karşılaştınız mı?  Bu davranışın sorumlu bir davranış olup olmadığına nasıl karar verirsiniz?

6 Kişisel özelliklerimizi sınırlayan diğer toplumsal kurallar nelerdir?

7 Toplumsal kurallar nelerdir?
 Hukuk Kuralları  Din ve Ahlak Kuralları  Görgü Kuralları  Örf, adet ve töreler

8 Kişisel özgürlüklerimiz ile toplumsal yaşamı düzenleyen kurallar arasında nasıl bir bağlantı vardır? Tartışalım…


"ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları