(KatılımcıYöntemleri) (Katılımcı Yöntemleri) Hazırlayan: Remzi Canfer ÜLVAN 1130137513.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
İHTİYAÇ BELİRLEME VE ANALİZİ
BM Engelli Hakları Sözleşmesinin Uygulanması ve Uygulanmanın İzlenmesinde Kamu-Sivil Toplum Arasında Sorumluluk Paylaşımı ve İşbirliği Feray Salman İnsan.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
Similasyon (Benzetim)Tekniği
PROGRAM TASARIMI YAKLAŞIM VE MODELLERİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Öğretim Tasarımı
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
RİSKLERİN TESPİT EDİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
EĞİTİM OYUNLARI TASARLAMA
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
İHTİYAÇ BELİRLEME VE ANALİZİ
1 Yönetimin temelleri
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
ÖĞRETİMDE STRATEJİ Ali ÇELiK (Biyoloji).
STRATEJİK PLANLAMA.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
Öğrencilerin çalışmalarının değerlendirilmesinde destek verici, bütünleştirici ve aydınlatıcı olan portfolyo oldukça etkili bir değerlendirme metodudur.
9 - PERFORMANS ÖLÇÜLMESİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
ÜNİTE 11: DEĞERLENDİRME Ünitenin hedefleri
Çocuk ve Genç Eğitim Programları Çocuk ve Genç Eğitim Programları.
GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS)
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Toplam Kalite Yönetimi
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
Sistem Yaklaşımı.
ÖĞRENME AMAÇLARI Olasılıklı örneklem ile örnek büyüklüğüne karar vermenin altında yatan sekiz aksiyomun anlaşılması Güven aralığı yaklaşımını kullanarak.
SERCAN ERTÜRK GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME. Ölçme ve Değerlendirmenin İlkeleri Amaçlar ilkesi Devamlılık ilkesi Genişlik – kapsamlılık ilkesi Kendi.
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
İZLEME VE DEĞERLENDİRME. İzleme ve Değerlendirme  İzleme, proje uygulama süresince devam ederken, değerlendirme periyodik olarak belirli aralıklarla.
Pazarlama Araştırmalarına Giriş ve Araştırma Süreci
İŞ SERİMİ Öncelikle 3D modelini seçmeye karar verdik ve Bektaş TAGUR tarafından internet sitesinden bu model seçildi.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Teknoloji Nedir?.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Durum Çalışması
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Araştırma Problemlere güvenilir çözümler bulmak amacı ile planlı ve sistematik olarak, verilerin toplanması, çözümlenmesi, değerlendirilmesi ve raporlaştırılması.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
BÖLÜM III. PAZARLAMA PLANLAMASI 6.1. PAZARLAMA PLANLAMASININ AMACI
GAS 208 PAZARLAMANIN TEMEL İLKELERİ ve HİZMET PAZARLAMASI
Nitel Araştırmalar I.
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

(KatılımcıYöntemleri) (Katılımcı Yöntemleri) Hazırlayan: Remzi Canfer ÜLVAN

 Katılımcı metod, projede, programda ve stratejide payı olanların karar vermeye katılmalarını sağlar.  Katılımcı izleme ve değerlendirme metodu, projenin uygulanması aşamasında, yöneticilere, verimlilik ile ilgili hızlı geri bildirim sağlayan önemli bir yönetim aracıdır.

1- Stakeholder Analysis ( Paydaş Analizi )  Proje ile ilgili esas kişilerin belirlenmesi, onların bilgilerinin, ilgilerinin ve deneyimlerinin saptanması için kullanılır.  İlişkiler arasındaki gücün anlaşılması, etkileri ve faaliyete katılan çeşitli insanların ilgilerinin saptanması ve kimin katılacağı ya da ne zaman katılacağının belirlenmesinde kullanılır.

Bu Analizde Sekiz Aşama Vardır; 1- Sürecin belirlenmesi 2- Uygulanacak kuralların belirlenmesi ve seçilmesi 3- Esas paydaşların belirlenmesi 4- Araçların kullanılması 5- Bilginin toplanması ve kayıt edilmesi 6- Paydaşlar tablosuna aktarılması 7- Paydaşlar tablosunun analiz edilmesi 8- Bilginin kullanılması

2- Participatory Rural Appraisal ( Katılımcı Kırsal Değerlendirme )  Yerel bölgedeki insanların, gerek kırsal gerek kentsel,dışarıdan kimseler ile aralarında ki bilgi paylaşımı üzerine odaklanmış bir yaklaşımdır.  PRA’nin 5 temel ilkesi vardır; 1) Katılım 2) Esneklik 3) Takım çalışması 4) Uygun bilgisizlik 5) Sistematik

3- Beneficiary Assessment ( Yararlanıcı Değerlendirmesi )  Projeden yararlananlara projeyle ilgili bir anlayış getirmek için projenin değerlendirilmesinde kullanılan bir danışmanlık yönetimidir.  Faydalanıcı değerlendirmesi, genelde istatistiksel analize olanak sağlamamasına rağmen, kişisel bilgiye dayanan bir yöntemden daha fazlasıdır. Uygulama sırasında, faydalanıcı değerlendirmesi, projenin değerlendirmesi ve tutumunun değiştirilmesi için bir geri bildirim sağlar.

 Katılımcı izleme ve değerlendirmesi ; problemleri belirlemek, bilgileri toplanmak ve analizini yapmak, tavsiyelerde bulunmak için, paydaşların projenin farklı aşamalarında birlikte çalışmalarını içerir.

 Daha hassas, duyarlı ve sürdürülebilir müdahaleleri tasarlamak için yerel durumları ve yereldeki insanların bakış açıları ve öncelikleri hakkında bilgi edinmek.  Uygulama sırasında problemleri ve onarım problemlerini tasarlamak.  Bir projeyi, programı ve planı değerlendirmek.  Fakir insanları güçlendirmek için bilgi ve beceri sağlamak.

 Süreçteki kilit noktalarla ilgili sorunları gözden geçirir.  Projenin yerel sahiplerini ve ortaklarını kurar.  Yerel öğrenme, yönetim kapasitesi ve yetenekleri geliştirir.  Yönetimin karar alması için zamanlı ve güvenilir bilgi sağlar.  Bazen daha az nesnel olduğu kabul edilir.  Eğer esas paydaşlar anlamlı bir yola bulaştılarsa zaman alıcı olur.  Bazı paydaşlar tarafından kendi kazançlarını ilerletmek için hakimiyet kurma ve kötüye kullanma ihtimali vardır.

 Maliyet, uygulamanın derinliğine ve alanına göre değişir. Düşük ya da orta seviyede olabilir.  En az bir kaç gün eğitim gereklidir.  Uygulamanın derinliğine ve alanına göre değişir.

 “İzleme Ve Değerlendirme -Bazı Teknikler Ve Yöntemleri”, Arzu Ayşin Tekindor  degerlendirme.pdf  y-approachturkce-23471/