"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arş’ın kubbelerine adı nurla yazılan
Advertisements

NÂT-I ŞERİF.
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
BAHÇELİEVLER MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
Kutlu Doğum Haftası yaklaşırken Sevgi dolu gönüllere aşkın cemreleri düşmeye başladı bile! Bu vesileyle zaten yapmakla yükümlü olduğumuz Bir göreve çağırıyoruz.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
GÜL'E DAİR ....
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MEVLİD KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM MÜSTECÂB DUALARINIZI İSTİRHAM EDERİZ EFENDİM.
Vahiy Süreci- Anlam arayışı
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.

Temel Eğitici Nitelikleri
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ 26 Kasım 2014, Çarşamba Kur’an’ın İşlevleri (Fonksiyonları) DERS 9
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
MEVLİT KANDİLİ NEDİR İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) miladi 571 yılı Rebiü'l-evvel.
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Ramazan ve Kur’an Vaazı
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
KUTLU DOĞUM HAFTASI YASEMİN KOLSUZ /C bilgidagi.com.
REĞAİB KANDİLİ.
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
FARKINDA MISIN? ''Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz, iyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalışırsınız.. Çünkü Allah’a inanıyorsunuz.”
PEYGAMBERLERE VE İLAHİ KİTAPLARA İMAN
BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK
- Hz. Muhammed Danışarak İş Yapardı
MERHABA Prof. Dr. Ahmet Nedim SERİNSU.
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
Sevgili Peygamberimiz
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
MERHAMET …sevgidir..
KUTLU DOĞUM HAFTASI Nisan 2015
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
KUR’AN’ IN ANA KONULARI
Sorumluluk Bilinci.
DEĞERLER EĞİTİMİ KİŞİLİK SAHİBİ OLMAK.
4. İbadetlere Devamlılığı
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Peygamberlere Gelen İlahi Mesajların Ortak Amaçları
HZ. MUHAMMED (S.A.V) HAKKI GÖZETİRDİ
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
Peygamberimiz ara sıra etrafında bu- lunanlara bir konuyu öğretmek için soru sorardı. Nitekim Muaz bin Cebe- l’i, Yemen’e, vali olarak gönderirken bu yöntemi.
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
Sevgili Peygamberim… Sallallahu Aleyhi ve Sellem.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
Behçet Gündüz izmir Kendi varlığını tanıtmak için.
Bugün neler öğreneceğiz?
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Peygamber Efendimizin En Büyük Mucizesi
T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ KADİR GECESİ HAC SINAVI EĞİTİM SEMİNERİ.
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
KUR’AN ÖĞRETİMİNDE LAFIZ-MANA BÜTÜNLÜĞÜ
Sunum transkripti:

"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. s Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. Milâdî takvime göre ise bu, 571 yılı Nisan ayının yirmisine rastlamaktadır. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir. www.sunuindir.com

Bu gece, müslümanlar arasında yüzyılllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygı ile anılmaktadır.

Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlidleri saygı ile dinlemek, O'nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bağlılığının bir ifadesidir.

Bununla beraber, O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

O, yirminci asır insanının yüzyılda yerleştiremediği hakkı, hukuku, adâleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta yerleştirdi. Böylece cehâlet asrı bir saâdet asrı olup, çıktı. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve O, çağlar ötesiyle kucaklaştı.

"Andolsun, Allah'ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 21) "Andolsun, Allah'ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 21)

Bu geceyi nasıl ihya edelim? Bütün insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere halis ilâhî rahmet olan böyle yüksek şanlı bir Peygamber'in ümmeti olmakla şereflenmiş bulunan biz müminlere ne mutlu!  Bu geceyi vesile bilerek, O'na ümmet olmanın şuuruna erebilmek,  Bu gecenin manevî zenginliğinden istifâde etmek için en azından bir Tesbih Namazı kılalım, bir de Hatm-i Enbiyâ yapalım.

O'na ümmet olan müminlere gevşeklik yakışmaz. Unutmayalım O'na  ümmet olan müminlere gevşeklik yakışmaz.Unutmayalım...  Alemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimizin, doğumunu anarken, yalnız mevlid okumak, ilâhîler söylemek ve kandil simidi dağıtmak yeterli değildir, sadece bu geceyi yaşamak yeterli değildir. Yüce Allah'ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir...

"De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günâhlarınızı bağışlasın..."  (Âl-i İmrân, 31)