Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU HAZIRLAYAN: DİLAN GÖKDEMİR 7A - 67 ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI: HÜSEYİN BERKEZ

2 ADALET NEDİR ? Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir.  Düşünürler eski çağlardan beri adalet kavramıyla ilgilenmişlerdir. Kutsal kitapların hepsinde adalete ve adil olmaya ilişkin bölümler bulunur.

3 Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir
Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir. İnsanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili olduğundan ahlak ve din kurallarıyla da ilişkilidir ve tarih boyunca tartışmalı bir alan olmuştur.

4 HZ. MUHAMED VE O’NUN ADALETİ
Hakka yönelmek, hakkı lâyık olana vermek, haksızlıktan kaçınmak, herkese eşit davranmak anlamlarına gelen adalet sıfatı Peygamberimizde en mükemmel şekilde mevcuttu.  Peygamberimiz dünya işlerinden elini çekmiş, hayattan uzak duran bir insan değildi. O, gençlik yıllarında Mekke'de bulunan kabilelerle birlikte yaşıyor, peygamber olduktan sonra da çeşitli kabile ve milletlerle iç içe bulunuyordu. Bu kabileler zaman olmuş, boğaz boğaza gelmişler, kan dökmüşler, çarpışmışlar, savaşmışlardı. Bunların birini memnun eden bir hareket, öbürünü rahatsız ediyordu. 

5 İşte Peygamberimiz birbirine düşman kabileler arasında hak dini yayarken onların kalplerini kazanıyor, aralarında hak, adalet, insaf ve kardeşlik filizleri yeşertiyordu. Bu uğurda pek çok zorluklarla karşılaşıyordu. Fakat zerre kadar olsun, adalet ve insaftan ayrılmıyordu. 

6 ADALET Adalet istiyorum Ya Rab  Adalet  Adalet ve gerçekler  Son nefesimde bile olsa adalet  Karanlığın ötesinde Adalet  Bir merminin acısında  Oyunun ikinci perdesinde  Yeryüzü mahkemesi Adalet istiyor  Bu aşkın tarafları  Bekir Tek oğlu

7 ADALET İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER
Allah şahadet eyledi şu gerçeğe ki, başka tanrı yok, ancak O vardır. Bütün melekler ve ilim uluları da dosdoğru olarak buna şahittir ki, başka tanrı yok, ancak O aziz, O hakîm vardır.

8 ADALET İLE İLGİLİ SÖZLER
Adalet ancak hakikatten, saadet ancak adaletten doğabilir. EMİLE ZOLA Adalet güzeldir, fakat emir’lerde olursa daha güzel olur.HZ. MUHAMMED Adalet, evrenin ruhudur.ÖMER HAYYAM Adalet kadar büyük, tanrısal bir şey yoktur. ADDISON Adalet mülkün temelidir. HZ. ÖMER

9 Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.


"ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları