Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kutlu Doğum Haftası yaklaşırken Sevgi dolu gönüllere aşkın cemreleri düşmeye başladı bile! Bu vesileyle zaten yapmakla yükümlü olduğumuz Bir göreve çağırıyoruz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kutlu Doğum Haftası yaklaşırken Sevgi dolu gönüllere aşkın cemreleri düşmeye başladı bile! Bu vesileyle zaten yapmakla yükümlü olduğumuz Bir göreve çağırıyoruz."— Sunum transkripti:

1

2 Kutlu Doğum Haftası yaklaşırken Sevgi dolu gönüllere aşkın cemreleri düşmeye başladı bile! Bu vesileyle zaten yapmakla yükümlü olduğumuz Bir göreve çağırıyoruz sizi; Âlemlere rahmet peygamberi hayırla anmaya Ve O’na salat ü selam getirmeye davet ediyoruz! (İnsanları ibadet ve itaat için) Allah'a çağıran, salih amel işleyen ve "Şüphesiz ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü (olan) kimdir? ( Fussilet 33 )

3 O ki Süleyman Çelebi hazretlerinin Mevlidinde de ifade ettiği gibi doğumundan hemen sonra “Ümmetim; Ümmetim!” dedi Hayatı boyunca Ümmeti için üzüldü, ağladı, direndi, çalıştı, yoruldu, dua etti… Ve kimsenin kimseye fayda vermeyeceği Bir annenin bile kendine derdine düşüp de öz evladına sırt döneceği o çetin hesap gününde yine “Ümmetim! Ümmetim!” diyeceğini kendisi ifade ediyor. ”Size kendi aranızdan öyle bir peygamber geldi ki, zahmete uğramanız ona ağır gelir. Kalbi üstünüze titrer, müminlere karşı pek şefkatli ve merhametlidir.”(Tevbe 9/128)

4 Gelin her daim ümmetini yani bizi düşünen, Ümmeti için yani bizler için türlü meşakkate, çileye, işkenceye, aşağılanmaya maruz bırakılan Yüce peygamberimizi sevindirelim! O’na bol bol salatüselam yollayalım! “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salat ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve tam bir içtenlikle selam verin.” (Ahzab, 36/56) Yeryüzündeki Allah’ın seyyah melekleri ümmetimin salât u selamını bana, hemen anında ula ş tırırlar.” (Nesai, Sehv 46) “Şüphesiz ki, benim üzerime salavat getiren kimsenin selamını almak için Allah bana ruhumu iade eder.” (Ebu Davud, Menâsik 96)

5 Onun adını anmakla, Onu anmakla aslında biz insanlık makamına ula ş aca ğ ız, ve Rabbimiz katında bir de ğ er kazanaca ğ ız. Efendimiz’e yapılan her salât u selamda melekler de salavat getiren kimse için duaya, duayla kar ş ılık vermektedirler. Allah Rasulü i ş lerinde sıkıntıya dü ş enlerin salavat getirmesini tavsiye eder. Zira, salavat okumak sıkıntıları giderir, rızıkları artırır, i ş lerin hayırla bitmesini sa ğ lar.

6 “En cimri insan, yanında adım anıldığı halde bana salât u selam getirmeyendir.” (Tirmizî, Deavât, 100) Bu konuda lütfen cimrilik yapmayalım Ve sevindirelim hüzün ve rahmet peygamberini! “Sizin salât ve selamlarınız melekler vasıtasıyla bana ulaştırılır. Ben sizin bana gönderdiğiniz salât u selam ve diğer hediyelerinizden haberdar olurum.” diyor peygamberimiz.

7 . Haydi! 5 bin 10 bin 30 bin 100 bin… Milyonlarca, milyarlarca salatüselamla inlesin yeryüzü! Gökte melekler imrensin Makamında Nebi sevinsin!

8 Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. * Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin adede ma fî ilmillâhi salaten daimeten bidevâmi mülkillâhi. * Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve ashâbihî biadedi ilmike ve biadedi ma’lûmâtike. * Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihî’l–ukadu ve tenfericu bihi’l–kürabu ve tugdâ bihi’l– havâicu ve tünâlü bihi’r–reğâibu ve hüsnü’l–havâtimi ve yüsteska’l–ğamâmu bivechihi’l–kerîmi ve alâ âlihi ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin biadedi külli ma’lûmin leke.

9 Essalatü vesselamü aleyke Ya Resulallah Esselatü vesselamü aleyke Ya Habiballah Essalatü vesselamü aleyke Ya Seyyidel-evveline vel’âhirin.

10 Kutlu Do ğ um Haftası 9–20 Nisan tarihler arasında kutlanacak.


"Kutlu Doğum Haftası yaklaşırken Sevgi dolu gönüllere aşkın cemreleri düşmeye başladı bile! Bu vesileyle zaten yapmakla yükümlü olduğumuz Bir göreve çağırıyoruz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları