Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kasım 2008 İtibariyle Tamamlanan Çalışmalar
Advertisements

Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
PERFORMANS KRİTERLERİ
“ ÜNİVERSİTELERDE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI“ MARMARA BÖLGESİ 13 Mart 2012.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.

TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.

Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
Teknoloji Transfer Ofisi
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
10 ŞUBAT 2011 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 5. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
15/04/20111 /39 Üniversiteler ve Patent: TPE Perspektifinden Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Strateji ve Projeler Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı “Üniversitelerde.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Teknoloji Transferi ile İlişkili Türk Patent Enstitüsü Faaliyetleri
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Patentlerin Ticarileşme Durumlarına İlişkin Analiz Çalışması.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Prof. Dr. Fazilet VARDAR-SUKAN
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı

Temel Çalışma Alanları  Kanun Tasarısı  Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi  PATLIB Projesi  Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kararı  Teşvik  Takip  Bilgilendirme / Teknoloji Transfer Platformu

Kanun Tasarısı  Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı çalışması (TBMM Genel Kurulda)  Yükseköğretim Kurumlarında Çalışanların Buluşları (Yerli Bayh-Dole)  Hak sahibi üniversite olacak  Buluştan elde edilen gelirin (yükseköğretim kurumu ve buluş sahibi arasında) paylaşımı, sözleşmeye ya da yönetmeliğe uygun olarak belirlenecek

Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi  2012 yılından bu yana etkili bir şekilde uygulanıyor  Mevcut yapı ve yol haritası gözden geçiriliyor  Bölge Koordinatörleri Toplantısı: Kasım 2014  Boğaziçi Üniversitesi: Marmara Bölgesi koordinatörü

PATLIB Projesi  Mevcut durumda 48’i üniversiteler bünyesinde olmak üzere 79 TPE Bilgi ve Doküman Birimi  PATLIB Konferansı Mayıs 2014’te İstanbul’da gerçekleştirildi  Üniversiteler bünyesinde 14 Birimin yeniden yapılandırılması ve kapasitelerinin arttırılması  Eylem Planı ve takvimi hazırlandı  Kasım ayı içerisinde kapsamlı «Patent Ön Araştırma Eğitimi»

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kararı 2011/108 sayılı Karar «Yerli Patentlerin Lisanslanmasını Teşvik Edecek Politika Araçlarının Geliştirilmesi»  patentlerin lisanslanmasına ilişkin verilerin izlenmesi (TPE tarafından düzenli olarak)  lisans gelirlerinin artırılması için mekanizmaların oluşturulması (kurumlar arası eşgüdüm içinde)  gelişmelerin raporlanması (BTYK için)

Teşvik  sınai mülkiyetlerin ticarileşmesi ile ilgili teşvik mekanizmaları geliştirilmesi (YOİKK Vergi ve Teşvikler Teknik Komitesi ile eşgüdüm halinde)  Sınai Mülkiyet Ticarileştirme Teşviği Takip  sınai mülkiyetlerin ticarileşmesine yardımcı verilerin temini (Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi vb.) Bilgilendirme  ticarileşme ile ilgili konularda yayınlar  Teknoloji Transfer Platformu ( 2011/108 Sayılı Karar: Çalışma Başlıkları

2011/108 Sayılı Karar: Teşvik  6518 sayılı Kanun: 6 Şubat 2014 tarihinde  Türkiye’de gerçekleştirilen araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri ile yazılım faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan buluşların  Kiralanması / Lisanslanması  Devri / Satışı  Türkiye’de seri üretimi ve pazarlanması  Türkiye’deki üretim sürecinde kullanılarak üretilen ürünlerin (buluşa atfedilen kısmının) satışı  elde edilen kazançların % 50’si kurumlar ve gelir vergisinden muaf

2011/108 Sayılı Karar: Teşvik Buluşlar  İncelemeli Patent Belgeli  Faydalı Model Belgeli (araştırma raporu düzenlenen)  İkincil Düzenleme (Tebliğ) çalışmaları (Maliye Bakanlığı - TPE)  TPE’ye Kayıt/Bildirim Zorunluluğu (takip/kontrol amacıyla)  tarihinden itibaren yürürlüğe girecek

 Enstitü içi verilerin derlenmesi ve detaylandırılması  Enstitü dışı verilerin toplanması ve derlenmesi (kurumlar arası bilgi paylaşımı vb.)  Anket ve analiz çalışmaları 2011/108 Sayılı Karar: Takip

2011/108 Sayılı Karar: Bilgilendirme  Lisans / Devir Havuzu  İhtiyaç Havuzu  Teknoloji Paydaşları  Yayınlar  İstatistikler  Ticarileşme Hikayeleri Teknoloji Transfer Platformu Tüm sayfaların İngilizce versiyonu olacak

Teknoloji Transfer Platformu Etkinlikler

Teknoloji Transfer Platformu Yayınlar

Teknoloji Transfer Platformu Ticarileşme Hikayeleri

Teknoloji Transfer Platformu Ticarileşme Hikayeleri

Teknoloji Transfer Platformu Teknoloji Paydaşları

Teknoloji Transfer Platformu Teknoloji Paydaşları (TPE Çalışanları)

Teknoloji Transfer Platformu İstatistikler

Teknoloji Transfer Platformu Lisans / Devir / İhtiyaç Havuzu

Teşekkürler… twitter.com/TPEkurumsal