Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Son Başvuru: 4 ŞUBAT EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KAPSAM BAŞVURU SAYISI BÖLGELERDE SERGİLENEN PROJE SAYISI FİNALDE SERGİLENEN PROJE SAYISI 2004 İstanbul.
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL TOPLANTISINA
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1.  Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret.
EŞKULEMATİK.
Proje, sergi, seminer, sempozyum, kongre, makale,poster
PROJE NEDİR? Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde;
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
A.PROJENİN AMACI Bu projede öğrencilerin gözlem, sorgulama, araştırma ve değerlendirme yeteneklerini geliştirmek ve ilerleyen bilime ayak uydurabilmek.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
SİNCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
PROJE YARIŞMASI KEPSUT.
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
2. TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI ARALIK ESKİŞEHİR
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Destek Eğitim Odaları.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
1. 2 PROJENİN KAPSAMI Bu çalışma, eğitim öğretim yılında ortaokul düzeyinde, ülke genelinde tüm ilköğretim okullarının 6’ncı, 7’nci ve 8’inci.
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ÇANAKKALE RUHU KALEVANİ
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
Sunum transkripti:

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK X. MATEMATİK ve FEN BİLİMLERİ ‐BU BENİM ESERİM- PROJE YARIŞMASI Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi

Yarışmanın Amacı ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinlikleri, ilgiyi‐katılımı artırarak yaygınlaştırmak

Yarışmanın Amacı geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır.

Yarışmanın hedefleri Öğrencileri, temel bilimler olan matematik ve fen bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek, Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak,

Yarışmanın hedefleri Öğrencilerin, çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Yarışmanın Kapsamı Yarışma, 2014‐2015 eğitim öğretim yılında ülke genelinde resmi ve özel ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecektir.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Proje konuları Matematik ve Fen Bilimleri müfredatlarına uygun araştırma projelerini kapsamaktadır. Çalışmalar müfredattaki içerik ve kazanımlarla ilişkili olmalıdır. Bu nedenle, uygulama ve tasarım projeleri (teknoloji tasarım, ders materyalleri, oyun tarzındaki etkinlikler gibi) değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya katılmak hem öğrenciler hem de öğretmenler için zorunlu değildir, gönüllülük esastır.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Yarışmaya her öğrenci bireysel katılacaktır. Projedeki öğrenci sayısı bir (1) ile sınırlıdır. Öğrenciler, hazırlayacakları proje için 1 (bir) danışman öğretmen seçeceklerdir. Her okul, birden fazla proje ile yarışmaya katılabilecektir Öğrenci, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarının sadece birinden 1 (bir) proje ile çalışmaya katılabilir. Danışman öğretmen en fazla 3 projeye danışmanlık yapabilecektir.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Danışman öğretmenlerinin görevi proje hazırlayan öğrencilere danışmanlık yapmaktır. Yarışmaya katılanlar “final sona ermeden” ulusal ya da uluslar arası hiçbir yarışmaya katılamazlar. Katılanların tespit edilmesi halinde yarışmacı hangi aşamada olursa olsun elenecektir. Başvurular 08 Aralık 2014 ‐09 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Proje başvuru işlemleri internet ortamında yapılacaktır. Başvuru tarihlerinin bitiminden sonraki müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Kılavuz basılı olarak okullara gönderilmeyecek, yalnızca internet üzerinden ulaşılabilecektir. Elektronik ortamda yapılan başvurular öğrencilerin öğrenim gördüğü kurum/okul müdürlüğü tarafından yine elektronik ortamda onaylanacaktır. Kurum/okul müdürlükleri tarafından onaylanmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar İÇG Üyeleri, yarışmada proje hazırlayan öğrencilerin danışman öğretmeni olarak görev alabilirler. Okulda Fen Bilimleri ve Matematik branşlarında görevli öğretmenin bulunmaması ya da okulda bu branşlarda gönüllü öğretmenin olmaması durumunda, başka branşlardaki öğretmenler de danışman öğretmen olarak görev alabilirler. Başvuru tarihinin bitiminden sonra formunda değişiklik yapılamayacaktır.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Bölge sergisi ve final sergisine öğrenci ve danışman öğretmenlerin katılması zorunludur. Projeyi hazırlayan öğrenci veya danışman öğretmenin katılamaması veya yeni bir görevlendirmenin yapılmasına gerek duyulması halinde, durumun Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne resmi yazıyla bildirilmesi zorunludur.

Yarışma Başvurusu Yapılırken Dikkat edilecek Noktalar Bölge ve final sergisine katılan; öğrencilerin yol ücretleri, danışman öğretmenlerin yol ücreti ile 2 günlük yevmiyeleri, İÇG üyeleri ve il koordinatörlerinin yol ücreti ile 2 günlük yevmiyeleri TEG Müdürlüğünün göndereceği ödenekten karşılanacaktır.

Yarışmanın Temel İlkeleri Öğrencilerin zihinsel üretim içinde olmalarını sağlamak esas alındığından hazırlanan ve onaylanan projelerin başka bir projenin birebir aynısı (kopyası) ya da çevirisi olduğu, bilimsel etik beyanına aykırı davranıldığı tespit edilirse, proje hangi aşamada olursa olsun süreçten çıkarılacak ve ilgililer hakkında idari soruşturma açılacaktır. Ayrıca verilen ödül ve belgeler geri alınacaktır.

Başvuru Süresi Yarışma ilan edilen uygulama takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir. Proje başvuruları 08 Aralık 2014 Saat 10.00’da başlayıp 09 Ocak 2015 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir. Proje çalışmasıyla ilgili ayrıntılı bilgiler ve duyurular http://tegm.meb.gov.tr/bubenimeserim adresindeki proje internet sayfasında yer almaktadır.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi