TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
Advertisements

MBA-502 Stratejik Yönetim Yard. Doç. Dr. Erlan Bakiev
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
Strateji Tasarımı İlker acar.
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
GRUP ŞİRKETLERİMZ ERKA ENDÜSTRİYEL kurulduğu ilk günden itibaren yılların verdiği deneyimle kağıt ve temizlik sektöründe kaliteli hizmet anlayışını hep.
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
Aksigorta kurucuları aşağıda verilmiştir.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
KURULUŞ Gövdesan Makina; Kocaeli Darıca sanayi sitesinde konuşlu m2 kapalı alana sahip tesislerinde; otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörüne; çelik,
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
Birtel İletişim Teknolojileri
MUTLU AKÜ HAMDİ GEMİYAN
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
TEMAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş..
Ar-Ge ve Teknoloji Geliştirme: Rekabet için stratejik yaklaşımlar
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
‘Her işin bir Arzum'u vardır’
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
PAZARLAMADA İNOVASYON
Yeni Pazarlama Teknikleri
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
Yönetim Kurulu Başkanı : Mustafa Feridun Uzunyol
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
Bilişim Ortağınız.
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
 HİSSE PAYLARI   Yönetim Kurulu Başkanı :Ali Yıldırım KOÇ( …..) YÖNETİM KURULU.
TATA MOTORS.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 6. Hafta Temel Stratejiler ve Alt Grupları Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
TATA MOTORS.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN KÜRESEL EKONOMİ İLE ENTEGRASYONU
ÜRÜN ve FİYATLANDIRMA ÜRÜN KAVRAMI ve ÇEŞİTLERİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜRECİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
Sunum transkripti:

TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: 070090067 Aslınur Dalkılıç 070090018 Saliha Sena Gülerer 070070003 Enes Yalçın 070060104 Selman Yazan 507101005 Cüneyt Gönen 507101014 Halil Işık

TEMSA ÜRÜN STRATEJİSİ Temsa Global, 1968’de Sabancı Holding bünyesinde kurulmuştur. Otobüs ve midibüs segmentinde üretim ve ihracat yapmanın yanı sıra, Mitsubishi ve Komatsu markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürütmektedir. Önceleri sadece lisanslı ürünlerin üretimini gerçekleştiren Temsa, 2001’ de kendi markasını yaratmıştır. 2009 yılında Temsa’yı, müşterileri için yenilikçi çözümler üretmeyi misyon edinmiş, dünya standartlarında global bir marka olma vizyonuna sahip bir şirket olarak görüyoruz. Temsa Global’in 2009’daki ürün stratejileri ise karlılık ve büyüme üzerinedir. Yeni yatırımlar yapmanın yanında Temsa, stratejik ortaklıklar kurmayı da hedeflemektedir.

TEMSA ÜRÜN STRATEJİSİ Temsa Global’i 1984 yılında incelediğimizde Mitsubishi ile distribütörlük ve üretim lisansı anlaşmaları imzalayarak otomativ sektörüne adım attığını, bu yıllarda ise sadece lisanslı ürünler ürettiğini görüyoruz. 2009 yılına geldiğimizde bu profil oldukça değişmiş durumda. Temsa, kriz ortamlarında organizasyonel değişimlerde bulunarak ayakta kalmayı başarmıştır. 2001 krizinde Temsa, kendi markasını üretip ihraç ederek otomativde Türk markası yaratmıştır. 2008 krizinde ise %40 lık zararı kapatmak için maliyeti azaltmak üzere Ar-Ge çalışmaları yapmıştır. Hibrid güç teknolojileri ve yeşil tasarım sonucunda maliyet %25 düşürülerek Avenue tasarlanmış ve piyasaya sürülmüştür.

TEMSA AR-GE Temsa Global, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini Tübitak MAM Teknoloji Serbest Bölgesinde kurulu Temsa Ar-Ge Teknoloji A.Ş.’ de yürütmektedir. Piyasadaki pazar payını büyütmek ve rekabette ayakta kalabilmek için araştırma ve geliştirmeye büyük önem vermekte, müşterilerine özel en yüksek teknolojiyle en yenilikçi otobüs ve midibüsleri geliştirmektedir. Temsa Ar-Ge’ de alternatif yakıt ve malzeme, kalite, güvenlik ve konfor uygulamaları konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Temsa’ nın anasistem ve parçalarda tek üreticiye bağımlı, iç piyasaya odaklanmış bir şirketten kendi ürünlerini tasarlayan ve geliştiren bir marka haline gelmesi Ar-Ge’ ye verdiği önem sayesindedir.

Ar-Ge İleri Teknoloji Stratejileri Temsa Ar-Ge’ nin stratejik araştırma gündemini oluşturan temel konular, olası kazaların önlemek ve müşterinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda mevcut olanı iyileştirmektir. Bu konuları açarsak: Kaza Önleme İnsan Mobilitesi Kaza Araştırma Mobilite Konseptleri Araç Teknolojileri Arazi Kullanımı İnsan Faktörü Sosyal Trendler Yol Mühendisliği Çoklu Arayüzler Yakıt Güvenliği Yönetim ve Enformasyon sağlama

TEMSA AR-GE Bu konuları incelediğimizde Temsa’ nın Ar-Ge çalışmaları sayesinde ürün kalitesini yükselttiğini görüyoruz. Bu bağlamda Temsa, şehir içi ve şehirler arası ulaşıma yönelik daha güvenli ve konforlu araçlar üreterek müşteri memnuniyetini sağlamıştır. Ayrıca, Ar-Ge çalışmaları sonucunda, yaşanan küresel krizlere rağmen Temsa, piyasadaki rekabet ortamında ayakta kalmayı sağlayarak saygınlığı korumuştur.