BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ SİSTEMİ UYGULAMASI
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
Öğretmen e-okul’da ne yapar?
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Bilişim Teknolojisi Sınıfları ile İlgili Genelge ve Yönergeler
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLERİNİN BAKIŞ AÇISI İLE OKULLARDAKİ BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFLARI.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
YARIN SİZDEYİZ.
İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin Görev ve Sorumlulukları
S UNULAR EN GEÇ 09/12/2014 TARIHINE KADAR GÖNDERILECEKTIR DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Okul isimlerini kendi okulunuza göre uyarlayınız. Okulun ön cepheden.
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
Sınav Rehberliği Konusunda
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
Sınıf Geçme Yönetmeliği
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
HARRAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLÇEFATİH EĞİTMENİBTR ÖĞRETMENİ Akseki 12 Aksu -3 Alanya 514 Demre 12 Döşemealtı 24 Elmalı -1 Finike 12 Gazipaşa 15 Gündoğmuş 11 İbradı 1- Kaş 17 Kemer.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
1.Grup Aigai Öğrenci motivasyonunun arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ve ödüllendirme kriterleri.
Destek Eğitim Odaları.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
a. DynEd ngilizce Merkez Destek Ekibi:
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Sunum transkripti:

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DYNED İNGİLİZCE DİL EĞİTİM SİSTEMİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM BİLGİLENDİRME VE PAYLAŞIM TOPLANTISI GÜNDEM Açılış 2009-2010 Yılı Faaliyetleri Hedefler Yaşanan Aksaklıklar ve Yapılacak Çalışmalar Puanlama ve Verimli Çalışma Dyned kapsamı ve belegeler Değerlendirme ve Öneriler Dilek ve Temenniler Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

2009-2010 Faaliyetler Senebaşı İşlemleri Okullar, senebaşında yapılması gereken işlemler ile ilgili bilgilendirildi. CD ihtiyacı olan okulların temin edebilmesi amacıyla her ilçeye yeni sürüm bir CD ulaştırıldı. Dyned Okul Sorumluları Bir önceki yıl belirlemesi yapılmayan Dyned Bilgisayar Okul Sorumlularının belirlenmesi ve Dyned İngilizce Okul Sorumlularının güncellenmesi sağlandı.

Sisteme Eklenen ve Sistemden Çıkarılan Okullar Bakanlığımızın talebi doğrultusunda; ilgili rapor hazırlanarak bakanlığımıza iletildi. Eklenmesi gereken okullar sisteme eklendi, fakat bakanlığımızın uygulama kararları doğrultusunda sistemden çıkarılması gereken okullar sistemden silinmedi ve hala sistemde kayıtlı.

Bölge ve Okul Sorumluları ile Toplantılar - Her iki dönem bilgilendirme toplantıları yapıldı. - İlçelerin bir kısmı ziyaret edilerek, ilçe temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Teknik Destek Bilgilendirme ve eğitim toplantılarına ek olarak; sistemin uygulanması ile ilgili sorun yaşadığını belirtip, yardım isteyen okulların yaşadığı sıkıntılar, telefon ve gerektiğinde bizzat yerinde müdahele ile çözüme kavuşturuldu.

Raporlar İlçelerden, bölgelerinde yer alan okullarda yapılan çalışmalar ve yaşanan aksaklıklar ile ilgili dönem dönem raporlar alınarak; sorunların çözümü ve sistemin daha sağlıklı yürütülebilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Hedefler 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı için sisteme öğrenci kayıtlarının tam olarak yapılması ve sistem kullanımının olabildiğince yaygınlaştırılması amaçlanmıştı. Öğrenci kayıtları yüzde yüze yakın bir oranda gerçekleşti. Sistem kullanımı konusunda ise, sistemde yer alan okullardaki her sınıftan sisteme giriş yapılması üzerine yoğunlaşıldı ve bu konuda da 80% civarında bir başarı sağlandı. Öğrencilerin çalışma sürelerinde de bir önceki yılla mukayese edilemeyecek ölçüde artış sağlandı.

2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, kullanımın yaygınlaştırılması ile birlikte; verimli bir çalışmanın göstergesi olan öğrencilerin puanlarını yükseltmeleri doğrultusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Geçen Yıl Yaşanan Temel Sıkıntılar ve 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Çözüm Amaçlı Yapılacak Çalışmalar

TEMEL SORUNLAR Programın erişilebilirliği ve server ile ilgili sıkıntılar BT Sınıfları Öğrencilerin Motivasyonu Öğretmen ve İdarecilerin Motivasyonu

Programın erişilebilirliği ve server ile ilgili sıkıntılar Bu konuda bakanlığımız gerekli iyileştirmelerin yapıldığı ve yapılmaya devam edileceği bilgisini verdi.

BT Sınıfları Bazı okullarımız BT sınıflarının yokluğu veya yetersizliği konusunda sıkıntıları olduğunu belirtmişlerdir. BT sınıfı olan okullarımızın bu sınıflardan maksimum verimi almaları için gerekli düzenlemeleri yapmaları ve özellikle evinde interneti olan öğrencileri, evden çalışmaları konusunda yönlendirmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin Motivasyonu Öğrencilerin ilgisizliği ana şikayet noktalarından birisidir. Öğrencilerin ilgisini arttırma amacı ile sınıf, şube, okul, ilçe ve il bazlı birincilerin aylık olarak belirlenmesi ve ilan edilmesi hususunda çalışmalar yapılacaktır.

Proje-performans ödevleri, sözlü notu gibi ödüllendirme yöntemleri de kullanılmaya devam edilecektir. Ayrıca veli toplantılarında, Dyned konusuna da değinilerek velilerin de bu konuda takipçi olmaları amaçlanmaktadır.

Öğretmen ve İdarecilerin Motivasyonu Bölge ve okul temsilcilerimizin, okul idarelerinin konu ile ilgili yeterli ilgi ve desteği sağlamadıkları konusunda değerlendirmeleri olmuştur. Bu konu ile ilgili şube müdürleri ve müfettişler ile toplantılar düzenlenerek gerekli bilgi ve motivasyon çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Ayrıca yaşanan sorunların ivedilikle çözüme ulaştırılması için gerekli dönütler sağlanacaktır.

Yerel Basın Bu çalışmalara ilave olarak; projenin daha verimli yürütülebilmesi için tüm unsurların ilgi ve dikkatini çekmek amacıyla konunun yerel basında yer alması planlanmaktadır.

BİRİNCİLERİN BELİRLENMESİ Sınıf, şube, ilçe ve il bazında belirlenecek Puan (SS) esasına göre Puan eşitliğinde ileri modülde olan Yine eşitlik varsa çalışma süresi fazla olan Kayıtlar sıfırlanacak Sınıf ve okul panoları ile web sitelerinde onurlandırılacaklar ***(Gizlilik konusu gerektiren hallere dikkat!)

BİRİNCİLERİN BELİRLENMESİ www.bursadyned.com/sorumlu Okul sorumluları kayıt olacak Her ayın sonunda 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıfların birincileri sisteme kayıt edilecek. Bölge temsilcileri bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek ***(Gizlilik konusu gerektiren hallere dikkat!)

DYNED ÇALIŞMA NOTU KRİTERLERİ ve VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

Dyned Klasörü Sınıf bazlı raporlar artık alınmayacak Records Manager -> Raporlar menüsünden her ay rapor alınacak Belirlenen 1., toplantı ve diğer rapor tutanakları yine bu klasörde yer alacak Okul gözlemci şifresi oluşturularak ilgili müdür veya müdür yardımcısına teslim edilecek

DynEd Müfredat ve Belgeler C:Program files/Dyned/Doc/ Öğretmen el kitaplarında kapsam ve içerikler mevcut. Tgfe4t (FE UNIT 1-4) Tgfe5t (FE UNIT 5-8) Tgefs6t (EFS UNIT 1-2) Tgefs7t (EFS UNIT 3-5) Tgefs8t (EFS UNIT 6-8)

Sg… öğrenci el kitapları – hepsi aynı Doğru Çalışma Yöntemleri, Çalışma Kılavuzu, Kullanım Kılavuzu , Sistem Gereksinimi, Eğitim Yazılımı Yükleme Kılavuzu, Eğitim Yazılımı Kullanım Kılavuzu Ek 1 : Quick Time Yazılımı Yükleme Kılavuzu Ek 2 : Adobe Reader Yazılımı Yükleme Kılavuzu

Yeni CD Yeni CD lerin içeriği doğrudan flash belleğe atılabilir; ve bu flash bellekten kurulum işlemi gerçekleştirilebilir.

Teşekkürler.