Bütçe Formunun Doldurulması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
Advertisements

UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Nisan 17 Köy Girişimleri Yoluyla Toplum Kalkınması Kırsal Topluluklarda Yaşam Kalitesinin Arttırılması Üçüncü Teklif Çağrısı Potansiyel Faydalanıcılar.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Nisan 17 Kırsal Kalkınma Sektör Programı Rekabet Gücünü, Çeşitlendirmeyi Ve Sürdürülebilirliği Artırmak Hibe Programı Başvuru Hazırlama Eğitimi Şubat-Mart.
FETHİ TATLILIOĞLU – TALHA GÖKTAŞ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Kurum Hissesi 1.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
PROJECTS WITHOUT BORDERS BULGARİSTAN-TÜRKİYE SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI YARARLANICI EĞİTİMİ , Edirne.
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Sunum İçeriği Proje Bütçesi Ne Demektir? Finansman Kaynakları
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
1. Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Harcama Yetkilileri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLGİLENDİRME NOTU SEYAHATLERDE YAPILMASI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Yıllı SODES Uygulama Süreci
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı İzleme,Değerlendirme ve Raporlama Birimi
YENİ FIRSATLAR PROGRAMI HİBE PLANI BÜTÇE. Yeni Fırsatlar Programı Bütçenin 3 zorunlu bölümü vardır. Proje bütçesi Maliyetlerin doğrulanması Beklenen fon.
Proje Yönetimi.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
1 PROJE YÖNETİMİ Kaynak Planlaması. 2 ANAHTAR KAVRAMLAR ve TERİMLER Kaynak Planlaması.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI.
Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette IV Hibe Programı Başvuru Eğitimi Sözleşme Gereklilikleri Kavram Belgesi Aşaması Eylül 2013 Lefkoşa.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönemi (CSSP – III)
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönemi (CSD – VI)
Sunum transkripti:

Bütçe Formunun Doldurulması

Hibe Bütçe Formu Bütçe Formu Üç Bölümden Oluşur: Faaliyet Bütçesi Bütçe Kalemlerinin Gerekçelendirilmesi Beklenen Finansman Kaynakları

Hibe Bütçe Formu Bütçe, sadece Sözleşme Makamı katkısını değil, Projenin uygun tüm maliyetlerini kapsamalıdır. Bütçe kalemlerinden her biri yeterince detaylandırılmalı ve kendi içerisinde anlamlı bir şekilde temel bileşenlerine ayrılmalıdır. Her bileşen için birim sayısı ve birim maliyetleri ayrı ayrı belirtilmelidir. Bütçe süresi proje süresi ile sınırlı olmalıdır

1. Faaliyet Bütçesi 1. İnsan Kaynakları 2. Seyahat 3. Ekipman ve Malzemeler 4. Yerel Ofis 5. Diğer maliyetler, hizmetler 6. Diğer

1. Faaliyet Bütçesi 7. Diğer Uygun Doğrudan Maliyetler Ara Toplamı (1-6) 8. Yedek Akçe 9. Toplam Doğrudan Uygun Maliyetler (7+8) 10. İdari Giderler 11. Toplam Uygun Maliyetler (9 + 10) 12. Vergiler 13. Toplam Maliyet (11 + 12)

1. İnsan Kaynakları 1.1 Maaşlar (brüt tutar, yerel personel) 1.1.1 Teknik 1.1.1.1 Proje Koordinatörü 1.1.1.2 Danışman 1.1.2 İdari / destek personeli 1.1.2.1 Muhasebeci 1.2 Maaşlar (brüt tutar, yabancı/uluslararası personel) 1.3 Görev/seyahat gündelikleri 1.3.1 Yurt dışı (proje personeli) 1.3.2 Yerel (proje personeli) 1.3.3 Seminer/konferans katılımcıları

1. Faaliyet Bütçesi İnsan Kaynakları: Proje maliyetleri hazırlanırken proje kapsamında kaç kişinin ve ne kadar süre için çalışacağı belirlenmelidir. Ödenecek ücretler için bu kişilerin özellikleri dikkate alınmalıdır. Harcırah: Harcırahlar hesaplanırken konaklama ve yemekler (öğle ve akşam) göz önünde bulundurulmalıdır.

1. Faaliyet Bütçesi Seyahat: Seyahat" kaleminde, hareket edilen ve varılan noktalarını belirtiniz yurtdışı ve yurtiçi yolculuklar olarak belirtiniz. Ekipman ve Malzemeler: Ekipman ve Malzeme kaleminde proje kapsamında satın alınacak veya kiralanacak her türlü malzemenin maliyetini içerir. Ekipman olarak sadece projenin uygulanması için zorunlu olanlar dahil edilmeli

1. Faaliyet Bütçesi Yerel Ofis: Sadece proje faaliyetleri için kullanılacak ofisin maliyetelrini içerir. Yerel ofis giderlerine sadece projenin yürütülmesi için özel bir ofis kurulması gerekiyorsa yer verilmeli, ör. Kiralan yerleri kapsar. elektrik faturası,su faturası, ısınma giderleri, fotokopi giderleri, telefon faturası, sarf malzemeleri, toner vb. sayılabilir. Diğer Harcamalar, Hizmetler: Kurumun gerekli altyapıya sahip olmadığında üçüncü kişilere yaptırması gereken işerdir. Örnek, yayın, etüd araştırma ve seminer/konferans maliyeti, çeviri gibi. Ayrıca banka teminat mektubu maliyeti ve banka transfer maliyetleri de buraya yazılabilir.

1. Faaliyet Bütçesi Diğer: Her türlü hizmet alımı bu başlık altında belirtilmelidir. Yedek Akçe: Sadece Sözleşme Makamının yazılı ön onayı ile kullanılabilir (uygun maliyetlerin %5’ni aşmayacak şekilde kullanılabilir). İdari Giderler: İdari giderler genel uygun giderler toplamının %7sinden fazla olamaz

2. Bütçe Kalemlerinin Gerekçelendirilmesi Bütçede harcama kalemi olarak belirttiğiniz tüm kalemlerin detaylı açıklamasını yapınız. Bu açıklamalar markaya özel olmamalıdır.

3. Beklenen Finansman Kaynakları Projede öngörülen faaliyetlerin toplam finansmanının nasıl karşılanacağı gösterilecektir. Bu bölümde AB’den talep edilen fon yüzdesi ve miktarı ile, Başvuru sahibinin veya ortağın (varsa) veya AB dışındaki üçüncü bir tarafın katkısı da belirtilmelidir.

Satın Alma Kuralları-Uygunluk Kriterleri Tabiyet Kuralı: Yararlanıcı tarafından yönetilen ihale prosedürleri, AB Üye Ülkelerinden, AB Ekonomik Alanında bulunan Üye Ülkelerin ve AB aday Ülkelerin tabiiyetini taşıyan/yerleşik olan tüm gerçek ve tüzel kişilerin katılımına eşit koşullar altında açıktır. İhaleye katılan kişi ve kuruluşlar, hangi ülkenin tabiiyetinde olduklarını ulusal mevzuatlarına uygun bir şekilde belgelelemelidir. Menşe Kuralı: Hibe Yararlanıcısı Proje kapsamında gerekli olan tüm mallar ve malzemelerin menşe kurallarına uygun olması, yani satın alınacak olan tüm hizmetler, ekipman ve malzemelerin AB Üye Ülkelerinin, AB Ekonomik Alanında bulunan Üye Ülkelerin ve AB aday Ülkelerin menşesini taşımalıdır. Eğer satın alınacak olan mal ve malzemeler sözkonusu Ülkelerde üretilmiyorsa yararlanıcı Sözleşme Makamına bunu belgelelemeli ve Sözleşme Makamının onayını almalıdır.

AB’den Alınacak Hibe’nin Ödeme Planı Ön ödeme: Hibe yararlanıcısı tarafından belirtilen bütçede yer alan toplam uygun maliyetlerin %60’ı ara raporun (ihale prosedürlerini anlatan rapor) onayından sonra 45 gün içerisinde yapılacaktır. Nihai Ödeme: Hibe miktarının uygun maliyetlerinin %40’ı, nihai raporun onayından sonra 45 gün içerisinde yapılacaktır. Bu süreçte AB alınacak olan hibe miktarının %40 hibe yararlanıcısı tarafından finanse edilecektir.

AB’den Alınacak Hibe’nin Ödeme Planı Projenin Toplam Bütçesi %100 250.000 € AB katkısı % 50 125.000 € Hibe Faydalanıcısının eş finansmanı %50 AB Toplam Katkısının Ödeme Planı AB tarafından yapılacak Ön ödeme %60 75.000 € AB tarafından yapılacak Nihai ödeme %40 50.000 € Toplam

AB’den Alınacak Hibe’nin Ödeme Planı Hibe Yararlanıcısının Finansman Katkısı 125.000 € AB tarafından yapılacak nihai ödeme 50.000 € Proje tamamlanana kadar hibe yararlanıcısının karşılayacağı tutar 175.000 €

Teşekkür Ederiz