PROF.DR.FİTNAT DİNÇER HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ FTR ABD

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TPRECD-YETERLİK KURULU
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
ÇOCUK YOĞUN BAKIM Yrd Doç Dr Yasin BULUT
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
BEIER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ
Diferansiyel Denklemler
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Yoğun Bakım Yan Dal Eğitimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ve İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ (T.İ.İ.M) “HİZMET MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI” Temmuz, 2010.
TTB- UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler (AGUH) Genel Kurulu Yer: İstanbul Tarih: 10 Aralık 2010 Saat:10:00- 17:00 Kolaylaştırıcılar: Berivan TUNCA, Emre.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Merkezi Randevu Sistemi
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
ASİSTAN ANKETİ Dr. Ahmet Fazıl NOHUTÇU Oftalmolojide Eğitim Buluşması
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
ÇOCUK CERRAHİSİ UZMANLIK EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
PROTOKOL.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Çalışma Süreleri
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
EĞİTİCİ GÖZÜYLE ZİYARET SÜRECİ
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
ANA BABA TUTUMU ENVANTERİ
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK Mustafa.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Diferansiyel Denklemler
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
Sunum transkripti:

FİZİKSEL TIP ve REHABİLİTASYON da AKREDİTASYON-EŞYETKİLENDİRME KURUM ZİYARETLERİ ULUSAL DENEYİMLER PROF.DR.FİTNAT DİNÇER HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ FTR ABD Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Türk FTR Yeterlilik Kurulu Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Akreditasyon-K. Başkanı

Türk FTR Yeterlilik Kurulu Ulusal Kongrede Seçimle kuruldu.(2001) Akreditasyon- Eşyetkilendirme ve Sınav Komisyonları oluşturuldu. Seçimle iş başı yapan Akr.-Eşyetkilendirme K. tekrar Başkan ve Sekreterini belirleyerek göreve başladı. TTB-UDEK rehberi ve ATUB kriterleri çalışma plan ve programında esas alındı.

-ATUB-UEMS’le İLİŞKİLER-DENEYİMLERİN PAYLAŞILMASI UEMS-Avrupa Tıp Uzmanları Birliği ve Avrupa FTR Board’u Türkiye Temsilciliği ATUB ve Avrupa FTR Board’un da verilen ve halen devam eden görevler Avrupa FTR Board Sınavı Türkiye Direktörlüğü Türkiye’de 5.kez Sınav:24.Kasım.2007.Cumartesi Avrupa FTR Boardu Akreditasyon Komisyonu Üyeliği Avrupa FTR Board Sınavları ve Akreditasyon-Kurum Ziyaretleri Üst İtiraz Kurulu Üyeliği

-ATUB-UEMS’le İLİŞKİLER-DENEYİMLERİN PAYLAŞILMASI

Demografi ve Envanter Komisyonu (Eğitim ve Üniversite hastanelerinin Demografi ve Envanteri çıkarıldı.) Eğitim ve Müfredat Komisyonu (çekirdek müfredat )

Türk FTR Yeterlik Kurulunda alınan kararlar ve AKREDİTASYON K. RAPORU   1. Demografi ve Envanter alt Komisyonu Eğitim ve Üniversite hastanelerinin Demografi ve Envanteri hazırlandı Dr.Fitnat Dinçer tarafından grafik haline getirilen bu bilgilerin **Yeterlik Kurulunda sunumu** yapıldı

2.Ayrıca Demografi ve Envanter calışmalarının tamamlanabilmesi için formlarını göndermeyen bölümlerden biran önce eksiklerini tamamlayarak göndermeleri** bir kez daha hatırlatıldı ve formlar** bir kez daha gönderildi. 3.Meslekdaşlarımızı Akreditasyon hakkında bilgilendirmek için gönüllü olan bölümlerden Kurum Ziyaretlerinin (Site Visitlerin) başlamasına,

4.Ziyaretler sırasında kullanılacak form ve kriterler icin: a.Akreditasyon Değerlendirmesinde özellikle sorulması gerekenler için bölümlerin önerilerinin ele alınmasına, b.Ziyaretlerde bilgi alışverişi c.Avrupa FTR Boardu Akreditasyon-Kurum Ziyaretleri K. kullandığı formun örnek alınmasına d. Kurum Ziyaretlerinde Akreditasyon Değerlendirme Formunun Ulusal yapılanmasına karar verildi. e.Ziyaret öncesinde Akreditasyon hakkında bilgi almak isteyen meslektaşlarımıza *Kongrelerde ve gerektiğinde *Bölümlerinde bilgi verildi.

Bu ,görüşmeler, eleştiriler katkılar hatırlatmalar, ricalar, büyük özverili çalışmalar , Kurum Ziyaretlerini ilk yapan branş olmamız sıfatıyla hiç de kolay olmadı, zaman aldı ve aralıksız yaklaşık 3 yıl sürdü …. Böylece Kurum Ziyaretleri ancak 3 yıl sonra başlayabildi.

Türk FTR Board’u Eğitim ve Akreditasyon Komisyonu Demografi ve Envanter Çalışma Raporu Prof.Dr.Fitnat Dinçer Türk FTR Yeterlik Kurulu Eğitim KD ve Akreditasyon Komisyonu Başkanı

Katkıda Bulunanlar-I: 1-Adnan Menderes Ü. Tıp F. FTR AD. 2-Akdeniz Ü. Tıp F. FTR AD. 3-Ankara Ü. Tıp F. FTR AD. 4-Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2.FTR Kliniği 5-Başkent Ü. Tıp F. FTR AD. 6-Celal Bayar Ü. Tıp F. FTR AD. 7-Cumhuriyet Üniversitesi Tıp F. FTR AD 8-Dokuz Eylül Ü. Tıp F. FTR AD. 9-Ege Ü. Tıp F. FTR AD. 10-Erciyes Üniversitesi Tıp F. FTR AD 11-Fırat Üniversitesi Tıp F. FTR AD 12-Gazi Ü. Tıp F. FTR AD. 13-Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 14-Gülhane Askeri Tıp Akademisi15-Hacettepe Ü. Tıp F. FTR AD. 16-İstanbul Ü. Cerrahpaşa Tıp F. FTR AD. 17-İstanbul Ü. İst. Tıp F. FTR AD. 18-İzmir Atatürk Eğitim ve Araştıma Hastanesi 1.FTR kliniği 19-Kocaeli Ü. Tıp F. FTR AD. 20-Marmara Ü. Tıp F. FTR AD. 21-Numune Hastanesi 22-Osmangazi Ü. Tıp F. FTR AD. Eskişehir 23-Pamukkale Ü. Tıp F. FTR AD. 24-S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma H. (1.FTR Kliniği)(RY)

Katkıda Bulunanlar-II: 20-Marmara Ü. Tıp F. FTR AD. 21-Numune Hastanesi 22-Osmangazi Ü. Tıp F. FTR AD. Eskişehir 23-Pamukkale Ü. Tıp F. FTR AD. 24-S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma H. (1.FTR Kliniği)(RY) 25-S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma H. (SÖ) 26-S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma H. (NÖ) 27-S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma H. (FK) 28-S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma H. (MA) 29-S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma H. (BK) 30-SSK Ankara Eğitim Hastanesi 31-SSK İstanbul Eğitim Hastanesi 32-SSK Okmeydanı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği 33-Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği 34-Süleyman Demirel Ü. Tıp F. FTR AD. 35-Trakya Ü. Tıp F. FTR AD. 36-Uludağ Ü. Tıp F. FTR AD. 37-70. Yıl Ü. Tıp F. FTR AD. 38-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp F. FTR AD

1-Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 6 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi süresi 4 yıl Yatak sayısı 8-10 Yıllık hasta sayısı 3360 Dergi sayısı: 8

2-Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 13 uzman, 2 Romatoloji uzmanı Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 15 Yıllık hasta sayısı 9294 Dergi sayısı: 4

3-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 27 uzman Ortalama uzmanlık süresi 3 yıl 9 ay Yatak sayısı 104 Yıllık hasta sayısı 15.000 Dergi sayısı: 5

4-Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2.FTR kliniği Son 10 yılda uzman sayısı:- Ortalama uzmanlık eğitimi süresi:- Yıllık hasta sayısı 10.000 Dergi sayısı: 3

5-Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 8 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 106 Yıllık hasta sayısı 11520 Dergi sayısı: 8

6-Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 4 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 12 Yıllık hasta 6200 Dergi sayısı 3

7-Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 15 uzman Ortalama uzmanlık süresi 3.5 yıl Yıllık hasta sayısı 7200-14400 Yatak sayısı 32 Dergi sayısı: 4

8-Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 18 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 17 Yıllık hasta sayısı 10.500 Dergi sayısı 15

9-Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 29 uzman Ortalama uzmanlık süresi 4.5 yıl Yatak sayısı 60 yıllık hasta sayısı 5650 Dergi sayısı 11

10- Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 17 uzman Ortalama eğitim süresi 3.75 yıl Yıllık hasta sayısı 3750-7500 Yatak sayısı 17 Dergi sayısı 5

11- Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 2 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 17 Yıllık hasta sayısı 8300 Dergi sayısı 1

12- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 30 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4.5 yıl Yatak sayısı 31 Hasta sayısı 13200 Dergi sayısı tam sayı verilemedi

13- Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR kliniği Son 10 yılda 10 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3 yıl Yatak sayısı 34 Yıllık hasta sayısı 10.656 Dergi sayısı: 1

14- Gülhane Askeri Tıp Akademisi Son 10 yılda 16 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3 yıl Yatak sayısı 57 Yıllık hasta sayısı 30.000 Dergi sayısı:18

15- Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 14 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4.5 yıl Yatak sayısı 3 Yıllık hasta sayısı 10.000 Dergi sayısı: 50

16- İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 25 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4.5 yıl Yatak sayısı 63 Yıllık hasta sayısı 6000 Dergi tam sayı verilemedi

17- İstanbul Üniversitesi İst. Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 33 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 35 Yıllık hasta sayısı 10.000 Dergi tam sayı verilemedi

18- İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1.FTR kliniği Son 10 yılda 12 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 13 Yıllık hasta sayısı 13.000.000 Dergisayısı:3

19- Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 3 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 10 Yıllık hasta sayısı 4518 Dergi sayısı: 10

20- Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 5 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 9 Yıllık hasta sayısı 7250 Dergi sayısı 2

21- Numune Hastanesi Son 10 yılda 40 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3 yıl Yatak sayısı 28 Yıllık hasta sayısı 23000 Dergi sayısı 4

22- Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 12 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi süresi 3.5 yıl Yatak sayısı 17 Yıllık hasta sayısı 5764 Dergi sayısı 6

23- Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 1 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4.5 yıl Yatak sayısı 2 Yıllık hasta sayısı 5768 Dergisayısı:2

24- S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi (1.FTR Kliniği) Son 10 yılda 33 uzman Ortalama uzmanlık süresi 3.5 yıl Yatak sayısı 15 Yıllık hasta sayısı 16835 Dergi sayısı 3

25- S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda 18 uzman Ortalama uzmanlık süresi 3.5 yıl Yatak sayısı 40 Yıllık hasta sayısı 3200 Dergi sayısı 4 (S.Ö)

26- S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda 20 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 40 Yıllık hasta sayısı 3200 Dergi sayısı 4 (N.Ö)

27- S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda 12 uzman Ortalama eğitim süresi 3.5 yıl Yatak sayısı 40 Yıllık hasta sayısı 3200 Dergi sayısı 4 (F.K)

28- S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda 12 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 40 Yıllık hasta sayısı 3200 Dergi sayısı 5 (M.A)

29- S.B. Ankara Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda 12 uzman Ortalama eğitim süresi 3.5 yıl Yatak sayısı 40 Yıllık hasta sayısı 3200 Dergi sayısı 4 (B.K.)

30- SSK Ankara Eğitim Hastanesi FTR Kliniği Son 10 yılda 24 uzman Ortalama eğitim süresi 3 yıl Yatak sayısı 38 Yıllık hasta sayısı 52155 Dergi sayısı 6

31- SSK İstanbul Eğitim Hastanesi FTR Kliniği Son 10 yılda 9 uzman Yatak sayısı 30 Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yıllık hasta sayısı 66300 Dergi sayısı 1

32- SSK Okmeydanı FTR Kliniği Son 10 yılda 6 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5 yıl Yatak sayısı 30 Yıllık hasta sayısı 14400 Dergi sayısı 1

33- Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi FTR kliniği Son 10 yılda 14 uzman Ortalama uzmanlık eğitim süresi- Yatak sayısı 30 Yıllık hasta sayısı 12.000 Dergi sayısı: 4

34- Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 3 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 14 Yıllık hasta sayısı 6500 Dergi sayısı: 8

35- Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 12 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 3.5-4 yıl Yatak sayısı 66 Yıllık hasta sayısı 13.000 Dergi sayısı: 2

36- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 25 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi 4 yıl Yatak sayısı 44 Yıllık hasta sayısı 22.000 Dergi sayısı: 6

37- 70.yıl FTR Eğitim ve Araştırma Hastanesi Son 10 yılda uzman sayısı:- Ortalama uzmanlık eğitimi süresi:- Yatak sayısı 234 Yıllık hasta sayısı 41455 Dergi sayısı:-

38- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Son 10 yılda 6 uzman Ortalama uzmanlık eğitimi süresi 4 yıl Yatak sayısı 28 Yıllık hasta sayısı 6000 yıl/1000 hasta asistan başına düşen Dergi sayısı 1

25 Anabilim Dalı 8 Eğitim Hastanesi

Anabilim Dallarında Profesör sayısı: 59 Doçent sayısı: 35 Yardımcı Doçent sayısı:34 Öğretim görevlisi sayısı: 11 Uzman sayısı: 29 Araştırma Görevlisi sayısı:203 Fizyoterapist sayısı: 216

Eğitim Hastanelerinde Şef sayısı: 17 Şef Yardımcısı sayısı:21 Başasistan sayısı: 22 Uzman sayısı: 39 Asistan sayısı: 91 Fizyoterapist sayısı: 99

Toplam Eğitici sayısı: 267 Asistan sayısı: 294 Fizyoterapist sayısı: 315

Son 10 yıldaki uzman sayısı Anabilim Dallarından: 334 Eğitim Hastanelerinden: 212 Toplam:546

AKREDİTASYON NEDİR? Bağımsız bir kuruluş tarafından hastanenin incelenmesi ve bu şekilde sağlık hizmetleri ve eğitim bakımından yüksek standarda ulaşma ile birlikte organizasyonun ve çalışanlarının kalite iyileştirme konusunda odaklanmalarının sağlanmasıdır

Akreditasyonun temel kriterlerinden birisi Sağlık hizmetinin üretilmesinde, sunulmasında ve hizmetin alınmasında ortaya çıkmaktadır

ABD’de AKREDİTASYON 1917 Amerikan Cerrahlar Birliği Sadece hastaneler, sonrasında diğer sektörler 1950’lerde hastanelerin %50’si akredite 2000’li yıllarda %96

Amerikan FTR Boardu 1947 de ilk olarak faaliyete geçmiştir A. B. D Amerikan FTR Boardu 1947 de ilk olarak faaliyete geçmiştir A.B.D.’de 18000 hastane akredite

36 ulusal akreditasyon programı Bunların %40’ı Avrupa’da Son 5 yılda sayı gereksinim nedeniyle iki katına çıkmış

* İtalya’da bütçenin %7’si sağlıkla ilgili İlk olarak 1989’da akreditasyon deneyimleri Bölgesel düzeyde uygulama güçlüğü Maddi olarak çok harcama yapılmadan, Akr.hakkında gelişme sağlanması mümkün olabileceği söylenmektedir

ATUB-UEMS –KURUM ZİYARETLERİ AKREDİTASYON UEMS uzman eğitiminde kalitenin yükseltilmesi alanında aktif olarak çalışan Avrupa Tıp Uzmanları Birliği’dir. Yılda 2 UEMS ve Avrupa FTR Boardu Genel Asamble Devamlı tıp eğitimi ve mezuniyet sonrası eğitim konularında tavsiyeler bir araya getirilmekte ve raporlar sunulmakta AB’deki FTR uzmanları ve organizasyonlar(EACCME,ECMEC) tarafından kabul gören rehberler ve kriterler geliştirilmekte Tüm Avrupa Ülkelerinde aynı kriterler kullanılmaktadır.

ZİYARET(SITE VISIT) AB’ye üye ülkelerde(FTR) uzman eğitimi “Avrupa( FTR) Boardu Akreditasyon K. ” tarafından yürütülür, kontrol edilir ve geliştirilir Kalite geliştirilmesinde en önemli geri bildirim araçlarından biri Avrupa( FTR) Boardu Akreditasyon Komisyonu tarafından merkezlerin ziyaretidir “İhtisas Verme” ve “Sınav Yapma” yetkisi,ancak Kurum Ziyaretiyle Akredite edilen bölümlerde var. FTR Merkezleri reakreditasyon için sıraya girmiş durumda

ZİYARETİN AMACI ? Eğitim merkezinde verilen FTR eğitiminin kalitesini yönlendirmek, geliştirmek, güvencesini sağlamaktır. Ziyarette eğitimin seviyesi ve Ulusal ve Uluslararası Akreditasyon kriterleri karşılaştırılır. Bu ziyaretlerde eğitim merkezlerini sertifikalandırmak ve tekrar sertifikalandırmak mümkündür.

SERTİFİKASYONUN AMACI SERTİFİKASYONUN AMACI? Kurumlara , değerlendirme sonrası kaliteli hekim yetiştirebilecek ve kaliteli hasta bakımını gerçekleştirebilecek bir ünite olduğunu ispatlamaktır

BAŞVURU Ziyaret talep eden bölüm önce formları alıyor Hazırlanma süresi geçiriyor, dosyasını hazırlıyor ve gönderiyor Dosyadaki eksiklerini tamamlıyor, **Bizde tamamlamasına yardımcı oluyoruz,** Tamamlanmadan ziyaret (-) Hazır olunca haber veriyor ve ziyaret günü saptanıyor Hazırlanma süresinde kısıtlama yok

* ZİYARETLERİN ORGANİZASYONU Komisyon Başkanı, eğitim merkezinin başkanıyla ziyaret günü saptamak üzere görüşür Kural gereği Komisyonun yol ve konaklama masraflarini eğitim merkezi ayarlar ve karşılar .Davet mektubuyla beraber yol ve konaklama bilgileride gönderilir Avrupa FTR Boardunda başvuru ücreti 700 Eurodur.Resertifikasyonda bu ücret 350 Euro olmaktadir

ZİYARET KOMİSYONU FTR-Akreditasyon-Kurum Ziyareti K. (7kişi ) Başkan, Sekreter, Üye ( min.3 kişi) katılıyoruz.

GERÇEK ZİYARET 1.Bölüm.Eğitim verenlerle özel görüşme Akr.Başkanı ve Komisyon üyeleri davet aldığı üniteye sabah ziyarete gidiyor.Amaç açıklanıyor.Daha önce teslim edilen dosya ve formlar üstünde karşılıklı değerlendirmeye başlanıyor. (09-10.30;1-1.5saat)

Eğitim alanlarla-asistanlar- araştırma görevlileriyle görüşme 2.Bölüm:En önemli bölüm! Eğitim alanlarla-asistanlar- araştırma görevlileriyle görüşme Eğitim alanlarla-asistanlar-araştırma görevlileriyle( kazanımlarının beklenen düzeyde olup olmadığı gibi) toplu halde ancak sırayla görüşme (10.30-12.30;2-2.5 saat)

EĞİTİM PROGRAMI- ASİSTAN KARNESİ Eğitim ve uygulama etkinliklerinin ayrıntılı ve zamanında kaydedilip kaydedilmediğini ve asistan karneleri ile süreç içinde uygulanan becerileri nicelik ve nitelik olarak değerlendirir. Eğitimin süreleri,rotasyonlar araştırma görevlilerinin aktiviteleri asistan karnesine kaydedilmelidir.

Eğitim Alanlarının ziyareti Öğle Tatili (1 saat) Rektör ve/veya Dekanla görüşme 3.Bölüm: Eğitim Alanlarının ziyareti Bu esnada bütün bölüm, tedavi üniteleri, yataklı servis,poliklinik alanları değerlendiriliyor. (13.30-16.00;2-2.5saat)

4.Bölüm:Geribildirim Tüm ziyaret tamamlandıktan sonra ünite başkanının odasında eğitim verenlerle birlikte tekrar görüşme ,değerlendirmenin sözlü açıklanması. (16.00-17.30;1-1.5saat) Bu görev ; ziyaret, bir tam gün,Sabah 9.30-17.00; yolculukla gidiş dönüş 2 veya 3günde sürebilmektedir

5. Raporun yazılı olarak verilmesi 5.Raporun yazılı olarak verilmesi. Ziyaret komitesi kararlarını, koşullarını ve önerilerini rapor olarak hazırlar. Ayrıca eğitim merkezinede raporun bir örneği verilir Akreditasyon 5 yıllık (tam)verilir, eksikler varsa bu süre 2 (kısmi) yıl olarak belirlenir. 6.Akreditasyon Belgesinin Kongre vb Bilimsel bir toplantıda takdimi Tebrikler

FTRde Akreditasyon-Kurum Ziyareti Yapılmış ve Yapılacak Merkezler Ankara Ü.Tıp F.FTR A.(İlk ziyaret-tarihi gün) 30.4.2003 İstanbul Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi FTR AD(24.4.2005) Konya-Meram Tıp F.FTR AD(24.4.2006) Konya-Meram Tıp F. tüm öğretim üyelerine Konferans Hacettepe Ü.Tıp F.FTR AD (Avrupa Boardu tarafından ziyaret edildi) Sivas Cumhuriyet Ü.Tıp Fakültesi FTR AD (19.Mayıs.2007) Marmara Ü.Tıp Fakültesi FTR AD (29.kasım.2007) -------------------------------------------------------- GATA FTR AD Ege Ü.Tıp Fak.FTR AD Trakya Ü.Tıp Fakültesi FTR AD Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Sivas

Akreditasyon-Eşyetkilendirme Ziyaretinin Faydası Nedir? 1.Eksikler belirleniyor ve giderilmesi için karşılıklı öneriler geliştiriliyor.Bölümün bağlı olduğu üst idari makamada bildirilebiliyor. Bu bildirimi özellikle bölümler çok istiyor Ör..EMG 2.Akredite olan bölümle diğer bölümler arasında iletişim başlıyor ve 3. Diğer ünitelerde motive oluyor ve onlarda ziyaret talebinde bulunuyor 4.Uzmanlık öğrencileri “ilk defa öğretim elemanları özellikle bizi ziyarete geldi “diyerek bilimsel çalışma açısından motive olduklarını belirtiyorlar. 5.İlk zamanlar tepki çok,davet yok,şimdi tepki yok ,davet çok (eksiklerini tamamlama,dertlerine çare bulma açısından)

EĞİTİM ÜNİTESİ ONAYI İÇİN BAŞVURU FORMU Hastane ile ilgili bilgiler (Hizmet verdiği nüfus, yatak sayısı, uzmanlık eğitimi veren ve kendilerine özgü servisleri olan uzmanlık dalları) Servisin tanımı Servisin yatakları Ünitenin sağladığı FTR aktiviteleri

Eğitmen/ünite direktörü ile ilgili bilgiler Eğitim imkanları ve değerlendirme metodları (asistan sayısı, ünite tarafından düzenlenen eğitim aktiviteleri, asistanların nasıl değerlendirildiği, ünite kütüphanesi, dergiler) Ünitenin araştırma planı (araştırma konuları) Ünitenin toplu halde yayınları (*tek *tek vermek istemediler)

Rehabilitasyon ekibi ile ilgili bilgiler Ünitedeki FTR dışı doktorlar Yardımcı sağlık personeli Teknik imkanlar (Radyografi, USG, MRI vb) Spesifik imkanlar (İş-uğraşı terapisi, hidroterapi vb)

TTB Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Türk FTR Akreditasyon Komisyonunun Ulusal uyarlama çalışmaları birleştirilerek hazırlanan form

Teşekkürler Bone and Joint Decade 2000-2010

Gülü seven dikenine katlanır

Teşekkürler

HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ FTR ABD PROF.DR.FİTNAT DİNÇER HACETTEPE TIP FAKÜLTESİ FTR ABD Türk FTR Yeterlilik Kurulu Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Akreditasyon-Eşyetkilendirme K. Başkanı

Doğru işlemi, doğru kişiye, doğru zamanda ve ilk defasında doğru yapmak (İngiltere) Günün meslek bilgileri içinde kişilere ve topluma verilen sağlık hizmetinde istenen ve beklenen sonuca varmak (ABD)

KRİTERLER VE DEĞERLENDİRME Eğitimin değerlendirilmesinde, ziyaret komitesi Avrupa (Brans) Boardunun ,yani Avrupa FTR Kurulunun Kriterlerini ve ulusal olarak kabul edilmiş kriterleri içeren formları kullanırlar Tüm Avrupa Ülkelerinde aynı form kullanılmaktadır.

Öğleden Sonra 3.Bölüm:Eğitim Alanlarının ziyareti(2-2.5saat) Bu esnada bütün bölüm tedavi üniteleri yataklı servis poliklinik alanları değerlendiriliyor. 4.Bölüm:Tüm ziyaret tamamlandıktan sonra ünite başkanının odasında eğitim verenlerle birlikte tekrar görüşme ,değerlendirmenin sözlü açıklanması. 5.Daha sonra raporun yazılı olarak verilmesi. Bu görev yolculuk ve ziyaretle(bir tam gün) 2 veya 3günde sürebilmektedir

A.B.D. gibi sağlık hizmetlerinin gelişmiş olduğu bir ülkede bile yılda 44000-98000 kişi tıbbi hatalar nedeniyle kaybedilmekte ve, bu oran ölüm nedenleri arasında 5. sırada yer almaktadır.

GERÇEK ZİYARET Öğle Tatili(1saat) 1.Bölüm.Eğitim verenlerle özel görüşme Akr.Başkanı ve Komisyon üyeleri davet aldığı üniteye sabah ziyarete gidiyor.Amaç açıklanıyor.Daha önce teslim edilen dosya ve formlar üstünde karşılıklı değerlendirmeye başlanıyor. (1-1.5saat) 2.Bölüm(En önemli bölüm) Eğitim alanlarla-asistanlar-araştırma görevlileriyle( kazanımlarının beklenen düzeyde olup olmadığı gibi) toplu halde ancak sırayla görüşme(1-1.5saat) Öğle Tatili(1saat)