ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI. ÖDES’İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal özürlülük konusunda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
SODES PROJELERİ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
MALATYA VALİLİĞİ SODES PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ Aralık 2011
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ PROJE OFİSİ T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ PROJE OFİSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 12 NİSAN
MARDİN VALİLİĞİ SODES Proje Koordinasyon birimi 15/08/2012 MARDİN.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL 08-09/09/2006-Kızılcahamam M. Sait ARCAGÖK MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
Strateji Geliştirme Başkanlığı
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
GENEL ESASLAR AMAÇ Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
Harcama Yetkilileri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Comenius Okul Ortaklıkları
MARDİN VALİLİĞİ Proje Koordinasyon Birimi MARDİN.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TUNCELİ VALİLİĞİ SODES Proje Koordinasyon Ofisi Tel: Fax:
UDYK Toplantısı – (2015) HOŞGELDİNİZ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
35 SODES Sosyal Destek Programı Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç.
2011 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI 5 Mayıs
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haziran 2011.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Bilgilendirme Toplantısı
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Bütçenin Uygulanması.
Sunum transkripti:

ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI

ÖDES’İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal özürlülük konusunda bilinç düzeylerinin (farkındalık) artırılması; Özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunulması; Özürlülerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

BAŞVURU YAPABİLECEK KURUM VE KURULUŞLAR ÖDES kapsamında; Kamu kurum ve kuruluşları İl özel idareleri Belediyeler Meslek Odaları Üniversiteler valiliklere proje başvurusu yapabileceklerdir.

PROJE TÜRLERİ A- Farkındalık Eğitimleri 1. Toplumun özürlülük konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılması, 2. Özürlü bireylerin ve/veya ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi.

PROJE TÜRLERİ B- Özürlülüğün Nedenleri ve Önlenmesi 1. Koruyucu ve önleyici hizmetlerin niteliğinin yükseltilmesi ve yaygınlığının artırılması, 2. Özürlü bireylerde ortaya çıkabilecek ikincil, üçüncül özrün önlenmesi, 3. Özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda farkındalığın, bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması, 4. Hamilelik sırasında yaşanan sorunlar.

PROJE TÜRLERİ C- Özürlülerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamak 1. Özürlü bireyi bulunan ailelere tanı konulduktan sonraki süreçlere ilişkin eğitim verilmesi, 2. Özür gruplarına yönelik destek teknolojilerinin kullanımını içeren eğitim verilmesi, 3. Özürlü bireylere kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim verilmesi,

PROJE TÜRLERİ 4. Toplumun özürlü bireylerle buluşturulması gibi il sınırları içerisinde kaynaştırma etkinlikleri yapılması, 5. Özürlülerin başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın sosyal yaşama bağımsız biçimde katılımının sağlanması, 6. Farklı özür gruplarının hizmet sağlayıcı kurum yetkilileri ve çalışanları ile buluşturulması.

BÜTÇE ÖDES’e teklif edilecek projelerin bütçe büyüklüğünün alt sınırı TL olup üst sınırı TL’dir. Proje süresi, sözleşme imza tarihinden itibaren en fazla bir yıldır. ÖDES projelerine nakit olarak eş finansman sağlanamaz.

BÜTÇE Bütçe büyüklüğü TL’nin altında olan projelerde proje koordinatörüne ÖDES ödeneğinden herhangi bir ücret ödenmez. Bütçe büyüklüğü TL ve üzerinde ise; koordinatöre (kamu görevlisi olmayan) aylık net 400 TL tutarında ödeme yapılabilir. Bu ücret, proje bütçesinde brüt olarak gösterilir.

BÜTÇE Diğer proje personeline haftada en az 30 saat çalışırsa azami [brüt asgari ücret x2] Haftada 30 saatten az çalışırsa azami [brüt asgari ücret] ödenebilir. Bu ücretler, proje bütçesinde brüt olarak gösterilir. Satın alma işlemleri proje yürütücüsünün tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilir

BÜTÇE Vali yardımcıları, kaymakamlar ve başvuru sahibi kurumun yetkilileri projelerden hiçbir ad altında ücret alamaz. Proje yürütücüsünün, proje dışındaki faaliyetlerini yürüttüğü mekanların kira, elektrik, su, telefon, internet erişimi dahil hiç bir gideri ÖDES kapsamında ödenmez.

PROJE SÜRECİ ÖDES’e Proje başvurusu yapabilecek kurum ve kuruluşlar hazırladıkları proje tekliflerini Valiliklere [en geç 5 Ekime kadar]gönderir. Valilikler proje tekliflerini ÖDES proje formatına uygunluğu bakımından değerlendirerek Bakanlığa gönderir. Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje teklifleri belirlenecek kriterler çerçevesinde değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edilir.

PROJE SÜRECİ Kabul edilen projeler için proje yürütücüsü ile valilik arasında ÖDES Finansman Sözleşmesi imzalanır. Bu Sözleşme hükümleri çerçevesinde desteklenmesi uygun görülen projelerin ödenekleri Valinin onayıyla proje hesabına aktarılır. Proje harcamaları ÖDES Usul ve Esasları çerçevesinde gerçekleştirilir.

DEĞERLENDİRME Desteklenecek projelerin seçiminde; ÖDES tanımındaki amaçlara uygunluk, Sürdürülebilirlik, Projenin amacı, gerekçesi, faaliyetleri ve bütçesi arasındaki tutarlılık, Projenin gerekçede belirtilen sorunların çözümüne katkı sağlayabilme derecesi, Projeyi öneren kurum veya kuruluşun proje yürütme kapasitesi, Projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler ve çarpan etkiler, Proje hedef kitlesinin genişliği, Projenin ve faaliyetlerin süre, iş, zaman, plan tutarlılığı, İldeki özürlü bireylerin ihtiyaçları ve öncelikleri.

DEĞERLENDİRME Ayrıca; ÖDES kapsamında daha önce proje uygulamayan kurum ve kuruluşlara öncelik verilir. Başka bir finansman kaynağına sunulan proje teklifleri ÖDES’e sunulamaz ve başka finansman kaynağından desteklenen projeler ÖDES’ten desteklenemez. Bu durumdaki projeler valilik tarafından kontrol edilerek değerlendirmeye alınmaz.

DEĞERLENDİRME 1. Proje yürütücüleri, koordinatörler dışında varsa proje kapsamında istihdam edeceği kişileri İŞKUR’a kayıtlı ve öncelikle özürlü olan kişiler arasından belirler. 2. Özürlülere yönelik yardımcı araç ve gereç desteği ile mekan, malzeme ve gönüllü katkı sağlayan projelere öncelik verilir. 3. Proje ortağı sivil toplum kuruluşları olan projelere öncelik verilir.

İZLEME VE DENETLEME Valilikler projeleri yerinde inceler ve Sözleşmede öngörülen hükümlere, takvime, görünürlük kurallarına ve ÖDES Usul ve Esasları’nda yer alan diğer hükümlere uyulup uyulmadığını denetler. Söz konusu denetimlerde tespit edilen aksaklıklar bir tutanağa bağlanarak proje yürütücüsünün gerekli düzeltici işlemleri yapması sağlanır.

İZLEME VE DENETLEME Projelerin malî ve fizikî gerçekleşme durumları proje başladıktan sonra proje yürütücüleri tarafından ÖDES İzleme ve Değerlendirme Cetveline yazılarak üçer aylık dönemler halinde Valiliğe ve Başkanlığa iletilir.

İZLEME VE DENETLEME Valilik, izleme ve denetleme faaliyetleri sonucunda gerekli gördüğü takdirde projelerin durdurulması ve iptali gibi tedbirleri uygular. Özürlüler İdaresi Başkanlığı proje ekibi de projelerin yerinde izleme ve değerlendirmesini yaparak tespit ettiği hususları Valiliğe bildirir.

İZLEME VE DENETLEME Projelerin uygulamaya konulmasında sorumluluk valiliklerde bulunmaktadır. Valiler bu sorumluluklarını ÖDES Programından sorumlu olarak görevlendirdiği vali yardımcısının koordinatörlüğünde planlama müdürlükleri veya proje koordinasyon birimleri tarafından ÖDES Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde yerine getireceklerdir.

UYGULANAN PROJELER Başvuru Sahibi Proje Adı Bütçe (TL) Süre Ordu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Evde Bakım Hizmeti Sunan Bakıcılara Yönelik Eğitim, Bilinçlendirme Ve Yeniden Değerlendirme Projesi , ,00 (Hibe) 12 ay Çamaş Kaymakamlığı SYDV Anneleri Eğitiyoruz Engelleri Kaldırıyoruz ,86 (Hibe) 7 ay Ordu İl Özel İdaresi Lütfen Özür Dilemeyin61.600, ,00 (Hibe) 10 ay TOPLAM , ,86 (Hibe)

İLETİŞİM YÖNTEMLERİ Kullanılacak tüm dokümanlar web sitemizde bulunmaktadır: Ayrıca formların doldurulması ve tüm iletişimler e-posta adresi kullanılacaktır.

TEŞEKKÜR EDERİZ