GEMİADAMLARININ SAĞLIĞININ KORUNMASI VE TIBBÎ BAKIMINA İLİŞKİN 164 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 24 Eylül 1982 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4945.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
Advertisements

Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
ARTUSA ASSİSTANCEÇAĞRI MERKEZİ AKIŞ ŞEMASI
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Balıkçılıkta Gemi Adamları Mevzuat Uygulamaları KAYSERİ 2 Nisan 2013
Nükleer Teknoloji ile ilgili yetkili kurumlar
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
İÇERİK 2  Yasal Yükümlülükler  Görünürlük Faaliyetleri  Görünürlük Araçları  SERKA Logosu  Görünürlük Kurallarına Riayet  Görünürlük.
HASTA HAKLARI.
“Balıkçı Teknelerinin Emniyeti ve Uluslararası Kurallar.”
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
HÜKÜMET POLİTİKALARI.
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ILO Kabul Tarihi: 6 Ekim 1936 Kanun Tarih ve Sayısı: / 4942
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
ILK YARDIM. İlk Yardım Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan.
20. Sağlık insangücü planlaması
Ulaştırma ve Lojistik Terminolojisi Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ
TÜRK DIŞ TİCARETİ SCHENGEN ENGELİNE MAHKUM.
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
Olay Komutanı. Olay Komutanı Planlama Bölümü Şefi Operasyon Bölümü Şefi Lojistik Bölümü Şefi Finans/ Yönetim Bölümü Şefi.
EKONOMİK İSTİSMAR.
Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar.
AFET/KAZA NEDİR? İnsan ya da doğal kaynaklı, yaşam, doğal kaynak ya da mülk kaybına yol açan; Yol açtığı zararın azaltılabilmesi için yardım personeli.
ETİKET BİLGİSİ
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Hasta Kabul ve Kayıt Hastanın her ayrı gelişi için ayrı bir Geliş Numarası, Ve yapılan her işlem için bir İşlem Kayıt Numarası oluşturulmaktadır.
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
DÜNYADA TÜKETİCİ HAKLARI ve UYGULAMALARI
SAĞLIKTA ŞİDDET AV. EBRU ÖZBAY.
Salih ÖZEN Paramedik İş Güvenliği Uzmanı (A)
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
Kaptan Gemi ve Kabotaj Hakkı
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME TÜZÜĞÜ
GMDSS GİRİŞ.
DENİZ HUKUKU ISPS GÜVENLİK TEHDİTLERİ VE GÜVENLİK RİSKLERİ
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
HASTA HAKLARI.
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İŞYERLERİNDE
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri: Genel Bakış
BEDEN EĞİTİMİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON
AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
ISO Hijyen Uygulamaları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Klinik Bilgi Sistemleri
Dijital Sağlık Platformu
Sunum transkripti:

GEMİADAMLARININ SAĞLIĞININ KORUNMASI VE TIBBÎ BAKIMINA İLİŞKİN 164 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 24 Eylül 1982 Kanun Tarih ve Sayısı: / 4945

Madde 5 ; Yetkili merci, Uluslararası Deniz Taşımacılığı Örgütü tarafından yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Yol Açtığı Kazalar İçin Tıbbi İlk Yardım Rehberi'nin en son basımında yer verilmemiş olan yük söz konusu olduğunda, bu maddenin niteliği ve yol açacağı tehlikelerle ilgili gerekli bilgi ile; - gerekli kişisel korunma aygıtları, - uygun tıbbi prosedürler ve, - söz konusu maddeye özgü antidotların gemi kaptanı, gemi adamları ve diğer ilgili kişilerin kullanımına hazır olmasını temin eder.

Madde 6 Bu Sözleşmenin uygulanma kapsamında olan her gemi yetkili merci tarafından onaylanıp kabul edilen Gemi Tıp Kılavuzu bulundurmakla yükümlüdür. Söz konusu tıp kılavuzu, ecza dolabında bulunan tıbbi malzemenin nasıl kullanılacağının izahını yapar ve mesleği doktorluk olmayan bir kişinin, radyo veya uydu aracılığıyla tıbbi yönlendirme olmaksızın gemideki hasta veya yaralı bir kimsenin bakımını yapabilmesi göz önünde tutularak tasarlanır.

Madde 7 Yetkili merci amacına uygun olarak tasarlanıp kotarılmış bir sistem vasıtasıyla uzman önerileri de dahil sefer halindeki gemilere radyo veya uydu aracılığıyla tıbbi danışma yardımının gece ve gündüz kesintisiz olarak kullanıma hazır tutulmasını temin eder. Radyo ve uydu aracılığıyla gemi ve kıyı arasında süre giden tıbbi haberleşme de dahil bu tür bir tıbbi danışma yardımı kayıtlı oldukları ülkeye bakılmaksızın her gemi için ücretsiz olarak kullanıma açıktır.

Madde 7’nin devamı Radyo ve uydu aracılığıyla tıbbi danışma yardımına açık olanların optimum kullanımı maksadıyla; –Bu Sözleşmenin kapsamında olan ve radyo tesisatı ile teçhiz edilmiş bütün gemiler tıbbi danışma yardımı alabilecekleri radyo istasyonlarının tam bir listesini hazır bulundururlar. –Bu Sözleşmenin kapsamında olan ve uydu iletişim sistemi ile teçhiz edilmiş bütün gemiler tıbbi danışma yardımı alabilecekleri kıyıdaki yer istasyonlarının tam bir listesini hazır bulundururlar. –Listelerin güncelliği muhafaza edilir ve geminin iletişim işlerinden sorumlu olan kimsenin vesayetine verilir.

Madde 7’nin devamı Tavsiyede bulunacak doktorun ne tür bir bilgiye ihtiyaç duyduğunu ve gönderilen tavsiyeyi anlayabilmeleri için radyo veya uydu aracılığıyla tıbbi tavsiye talebinde bulunacak gemiadamlarına Gemi Tıp Kılavuzu ile Uluslararası Deniz Taşımacılığı Örgütü tarafından yayınlanan Uluslararası İşaret Kodları'nın en son basımının tıp ile ilgili sinyaller bölümü öğretilir. Yetkili merci bu madde uyarınca tıbbi görüş bildirecek doktorların gerekli eğitimi almış olmaları ve gemi şartları hakkında bilgi sahibi olmalarını temin eder.