Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DENİZ HUKUKU ISPS GÜVENLİK TEHDİTLERİ VE GÜVENLİK RİSKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DENİZ HUKUKU ISPS GÜVENLİK TEHDİTLERİ VE GÜVENLİK RİSKLERİ"— Sunum transkripti:

1 DENİZ HUKUKU ISPS GÜVENLİK TEHDİTLERİ VE GÜVENLİK RİSKLERİ

2 Güvenlik seviyesi 1, uygun asgari koruyucu güvenlik önlemlerinin her zaman için sürdürüleceği seviye anlamına gelmektedir. Güvenlik seviyesi 2, artan bir güvenlik olayı riski sebebi ile belirli bir süre boyunca uygun ilave koruyucu güvenlik önlemlerinin sürdürüleceği seviye anlamına gelmektedir. Güvenlik seviyesi 3, kesin hedefi tespit etmek mümkün olmasa dahi, bir güvenlik olayının muhtemel ya da gerçekleşmek üzere olması halinde, kısıtlı bir süre için, daha ileri düzeyde, belirli koruyucu güvenlik önlemlerinin sürdürülmesi anlamına gelmektedir.

3 Uluslararası sefer yapan aşağıdaki tipteki gemilere:
Uluslararası sefer yapan aşağıdaki tipteki gemilere: .1 yüksek-hızlı yolcu tekneleri dahil yolcu gemileri; grosston ve üstü yüksek-hızlı tekneler dahil yük gemileri; ve .3 seyyar açık deniz sondaj üniteleri; ve .2 uluslararası sefer yapan bu tipteki gemilere hizmet veren liman tesisleri.

4 Gemi güvenliği Geminin, Taraf Devletler tarafından aşağıdaki şekilde belirlenen güvenlik seviyelerine göre hareket etmesi gerekmektedir. Güvenlik seviyesi 1’de; güvenlik olaylarını tespit etmek ve bunlara karşı önleyici önlemleri almak amacıyla bu Kodun B Bölümünde verilen klavuz dikkate alınarak, uygun önlemler vasıtasıyla aşağıda yer alan eylemler uygulanacaktır:

5 1-tüm gemi güvenliğiyle ilgili görevlerin performansını temin etmek,
2-gemiye erişimi denetlemek; 3-kişilerin gemiye binişlerinin denetlenmesi ve bunların etkileri 4-sadece yetkili kişilerin erişimini temin etmek amacıyla yasak bölgeleri gözlemek; 5-güverte alanlarını ve gemiyi çevreleyen alanları gözlemek; 6-yük ve gemi kumanya elleçleme işlemlerine nezaret etmek, 7-güvenlik iletişiminin kullanıma hazır olmasını temin etmek.

6 Güvenlik seviyesi 2’de; bu Kodun B bölümünde yer alan klavuz dikkate alınarak, bölüm 7.2’de detaylı olarak açıklanan her bir eylem için, gemi güvenlik planında belirlenen ek koruyucu önlemler uygulanacaktır. Güvenlik seviyesi 3’te; bu Kodun B bölümünde yer alan klavuz dikkate alınarak, bölüm 7.2’de detaylı olarak açıklanan her bir eylem için gemi güvenlik planında belirlenen daha ileri düzeyde koruyucu önlemler uygulanacaktır.

7 GEMİ GÜVENLİK PLANI 1-kişilere, gemilere veya limanlara karşı kullanılmak üzere niyetlenilen ve gemi bordasında taşınmasında izin verilmemiş silahları, tehlikeli maddeleri ve cihazları önlemek için tasarlanmış önlemler; 2-yasak bölgelerin belirlenmesi ve buralara izinsiz girişleri önlemek için alınması gereken önlemler; 3-gemiye izinsiz girişi önlemek için gerekli önlemler; 4-gemi veya gemi/liman arabirimindeki kritik işlemleri sürdürmekle ilgili hükümleri de kapsayan, güvenlik tehditlerine veya güvenlik ihlallerine karşılık vermek için gerekli işlemler;

8 KAYITLAR 1-eğitim, talimler ve tatbikatlar;
2-güvenlik tehditleri ve güvenlik olayları; 3-güvenlik ihlalleri; 4-güvenlik seviyesindeki değişiklikler; 5-plana yapılacak herhangi bir değişikliğin uygulanması; 6-gemi güvenliği alarm sisteminin test edilmesi de dahil olmak üzere, gemideki herbir güvenlik cihazının bakımı, ayarının yapılması ve test edilmesi.

9 GÜVENLİK SEVİYESİNİ TESPİT ETME
Belirli herhangi bir zamanda güvenlik seviyesini belirlemek Taraf Devletin sorumluluğundadır ve bu gemilere ve liman tesislerine uygulanabilir. Kod bölüm A, uluslararası kullanım için 3 güvenlik seviyesi tanımlamaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir: Güvenlik seviyesi 1, normal; gemiler ve liman tesislerinin normal faaliyetlerini yürüttüğü güvenlik seviyesidir; Güvenlik seviyesi 2, arttırılmış; artan bir güvenlik olayı riski olduğu sürece, uygulanan seviye; ve Güvenlik seviyesi 3, olağanüstü; olası veya yakında olacak bir güvenlik olayı riskinin olduğu zaman süresince uygulanan seviye.

10 GÜVENLİK SEVİYESİ 1 Güvenlik seviyesi 1’de, GGP, sınırlı alanlara uygulanacak ve aşağıda verilenleri içerebilecek güvenlik önlemlerini belirlemelidir. 1-erişim noktalarını kilitlemek veya güvenliğini sağlamak; 2-alanları izlemek için gözetim araçları kullanmak. 3-koruma veya devriyeler kullanmak; 4-yetkilendirilmemiş erişimlere karşı gemi personelini uyarmak için otomatik izinsiz giriş tespit cihazı kullanmak.

11 GÜVENLİK SEVİYESİ 2 Güvenlik seviyesi 2’de, sınırlı alanların izlenmesi ve erişim kontrolunun sıklığı ve yoğunluğu, sadece yetkili kişilerin girebilmesini sağlamak için arttırılmalıdır. GGP, uygulanacak ve aşağıdakileri de içerebilecek ek güvenlik önlemlerini belirlemelidir: 1-erişim noktalarına bitişik, sınırlı alanlar belirlemek; 2-gözetim araçlarını sürekli izlemek; 3-sınırlı alanları korumak ve devriye için ek personel tahsis etme.

12 GÜVENLİK SEVİYESİ 3 Güvenlik seviyesi 3’de, gemi, güvenlik olay ve tehditlerine karşılık verenler tarafından bildirilmiş talimatlara uyacaktır. GGP, cevap verenler ve liman tesisi ile işbirliği içinde olarak, gemi tarafından alınmış güvenlik önlemlerini detaylandırmalıdır. Bunlar aşağıdakileri içerebilir: 1-güvenlik olayına veya varsayılan güvenlik tehdidine yakın olan, erişimin yasaklandığı ek sınırlı alanların, gemide belirlenmesi; 2-geminin aranmasının bir parçası olarak, sınırlı alanların aranması.


"DENİZ HUKUKU ISPS GÜVENLİK TEHDİTLERİ VE GÜVENLİK RİSKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları