Su için(de) : ALLIANOI Allianoi, İ. Ö. 2

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Advertisements

BETT IN LONDON.
KARATEPE –ASLANTAŞ MİLLİ PARKI
Heykel HAZIRLAYAN: Beyza Ak.
Amorium antik kenti.
Karanlık Çağ İlk Çağ Orta Çağ Yeni Çağ Yakın Çağ
PAMUKKALE’ NİN İŞGALİ ANTİK ÇAĞ’ DA BAŞLADI.
HDK –Turgutlu Ekoloji Komisyonu
Okyanus sahilerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran deniz.
POMPEI Cem Yurtsev
İç Mimar Tünay Ar'ın özel olarak tasarladığı TV odası mobilyalarını Metin Kaşo uygulumış. Bu mekânın döşemelik kumaşları Vakko'dan, aplikler Element firması.
HAT SANATI Mustafa Süreyya SEZGİN.
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Çanakkale
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
(Terracotta Army).
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
1. KAZANIM: Türkiye Selçukları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin, Anadolu’nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
Safranbolu
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
AMACIMIZ: Dim Barajı ile deniz arasındaki alanın yönetim planının çıkarılması, turizm alanında daha fazla yararlanmak, denizden içeriye doğru 1 km’lik.
Ders 3 10 Ekim 2006 Doç. Dr. Billur Tekkök GSF F102
KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
KİTLE İMHA SİLAHLARININ GELİŞİMİ & GELECEĞİN GÜVENLİK TEHDİTLERİ
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MARDİN ŞEHRİM.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Sosyal Medya Sosyal medya ; İçeriğinin alıcıları tarafından oluşturulup, yine başka alıcıların kullanımına sunulduğu alandır. 1.
KONU : UYGARLIKLAR BEŞİĞİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
Anasınıfı Yaz Mevsimi Anasınıfı Hazırlayan :
AGORA Antik şehirlerde ticari, resmi, adli ve dini fonksiyonları olan açık alanlardır. Izgara planlı şehirlerin yapılmaya başlaması sonucu İonia tipi agoralar.
Hitit Kaya Anıtları, Hititlerce kutsal sayılan su kaynaklarının ve doğal geçitlerin yakınında bulunan stratejik noktaların çevresinde yer almaktadır. Hitit.
Bocce Beden Egitimi Dersi.
Adı ve Soyadı: EMRE BALCI Konu: TRAVERTENLER VE MAKET YAPIMI
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
Hoya carnosa Mum çiçeği.
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU).
Sultan 2.Bayezid Külliyesi (Cami-Tıp Medresesi-Darüşşifa-
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Antik Mısır Medeniyeti
CUMHURİYET DÖNEMİNDE EĞİTİM ANLAYIŞI.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
KÖPRÜ EKLEME TÜRKİYE nin BÖLGELERİ.
AKDENİZ TURU-4.
Bedensel TERMAL TERAPİ MERKEZİMİZ Sosyal
Baraj.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

Su için(de) : ALLIANOI Allianoi, İ. Ö. 2 Su için(de) : ALLIANOI Allianoi, İ.Ö. 2.yüzyılda kurulmuş bir sağlık merkezi. Bergama’nın 18 km. kuzeydoğusu’nda. Sağlık tanrısı Asklepios'a adanmış. Roma döneminde görkemli yapılarla donatılan bu şifa merkezi, Bizans döneminde de kullanılmış… Bugün ise sulama amaçlı yapılan Yortanlı barajını'nın gölet alanının tam ortasında kalıyor..! Yıllardır yapılan tüm yazışmalara ve hakkında alınmış olan sit kararına rağmen çamura gömülmek istenmekte..!

Yard.Doç.Dr. Ahmet YARAŞ ve ekibinin kazı çalışmaları, uzun ve zorlu mücadelelerle alınan kazı izinleriyle ancak 2006 yılına kadar sürdürülebilmiş. Şu anda bile kullanılabilir 47C sıcak su havuzları,1998 yılından beri yapılan kazı çalışmaları süresince ortaya çıkarılan gizli geçitleri, tonozlu galerileri, çeşmeleri, dinlenme ve terapi odaları ile Batı Anadolu'nun en büyük ve en iyi korunmuş bir termal tesisi.

2000 yılında Antik Roma köprüsünü takip eden yolun hemen altında , mermer mozaiklı nişinin içinde, 8 metre yerin altında bir nymphe (su perisi) heykeli bulunur… Bu heykel İzmir’in “ SAĞLIK temalı” EXPO 2015 etkinliğine aday olmak için yaptığı çalışmalarda "sembol" olarak kullanılır..! …Nymphe’nin İzmir için olduğu kadar barajın karar vericilerine de şifalarını göndermesi umuduyla…

Su için kurulan ALLIANOI Su altında kalmamalı…! www.allianoi.org Fotoğraflar ; FİRDEVS SAYILAN www.firdevssayilan.com Müzik ; Romans ( Yasak Oyun) Anoni Arp : ÜMİT TUNAK