Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
İÇ KONTROL STANDARTLARI
Hazırlayan Erkan KARAARSLAN
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Öğretim İhtiyacını Belirleme
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
BT Denetimi Uygulama Başarısı
İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL STANDARTLARI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
İÇ DENETİM KAMUDA İÇ DENETİM T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Kurumsal Yönetim Hüseyin GÜRER 9 KASIM 2005 f.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
İleri Denetim ve Muhasebe Düzenleme Programı Modül 12 – Bir Finansal Düzenleyici Perspektifinden Yasal Denetimin Kalitesinin Geliştirilmesi Sunan: Geraldine.
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
IIA Küresel Sertifikalar Kapınızı Fırsatlara Açın.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ELEKTRONİK ORTAMDA DENETİME GENEL BAKIŞ Prof. Dr
İç Kontrol Sistemi Örnek Uygulamaları ve Üniversitemizde Genel Durum
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz?
Öznur OKAY Mali Hizmetler Uzmanı
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
İZLEME & DEĞERLENDİRME Maliye Bakanlığı Grup Çalışması
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
10 ŞUBAT 2011 KAMU MALİYESİNDE KARAR ALMA VE PERFORMANS YÖNETİMİ PROJESİ ORGANİZASYON VE SÜREÇ PERFORMANS YÖNETİMİ 5. HAFTA GRUP ÇALIŞMASI.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
Stratejik Yönetim.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
MERKEZİ BÜTÇELEME SÜRECİNDEKİ DENETİM (İÇ DENETİM)
İnceleme Dairesi Başkanlığı
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
TKY UYGULAMASI.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
TANITIM SUNUMU.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz

Neden buradayız…  Kurumumuzun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenmiş geniş kapsamlı denetim hizmetleri sunmak için buradayız. Temel görevlerimizden biri de, riskleri izlemek ve uygulanan kontrollerin bu riskleri azaltmak için yeterli olmasını sağlamaktır.  Biz, yönetim kurulu, üst yönetim ve dış denetçilerle birlikte, kurumsal yönetişimin temel taşlarından biriyiz. Daha iyi ve gelişmiş bir kurumsal yönetişim için, yeni mevzuata ve yönetmeliklere uymanız konusunda size yardımcı olabiliriz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz… –Faaliyetleriniz hakkında objektif bir değerlendirme yapacağız ve en iyi uygulamalar için fikirlerimizi sizinle paylaşacağız. –Kontroller, prosesler ve prosedürlerin, performansın ve risk yönetiminin geliştirilmesi konusunda size danışmanlık yapacağız. –Masraflarınızı azaltmak, gelirlerinizi artırmak ve verimliliğinizi artırmak için size yollar önereceğiz. –Size yetkin danışmanlık, güvence ve yardım hizmetleri sunacağız.

Hizmet menümüz…  Bağımsız tavsiye ve danışmanlık  Ortaya çıkan sorunlar hakkında eğitim  Kontrol- ve risk-değerlendirme eğitimi ve pratik saha çalışmaları  Suiistimal bilincini artırma eğitimi  {Gerekli Görülen Birimler üzerinde ; denetimlerimiz,Yıllık ve planlı olarak uluslararası ve kamu düzeninin gerektirdiği esaslara göre düzenli olarak yapılacaktır.}

Ayrıca…  Kayıtların doğru olmasını sağlayacağız.  Tarihsel trendlerin maliyet analizini yapacağız ve sunacağız.  İç kontrolleri değerlendireceğiz.  Dış denetçilere destek olacağız.  Devam eden ve yeni projeler hakkında “gereken özen” denetim çalışması yapacağız.  Prosesleri ve maliyetleri kaydedeceğiz ve analiz edeceğiz.  İlgili fonksiyon ve bölümlerde görev performansı analizleri yapacağız.  Müşteri tatmin düzeyini belirlemek amacına yönelik araştırmalar yapacağız.  Maliyet ve fayda değerlendirmesi yapacağız.

Ayrıca…  Performans ölçümleri ve en iyi uygulamalara uyum ölçümleri yapacağız.  İç ve dış kanunlar, yönetmelikler, politikalar ve prosedürlere uyulup uyulmadığını teyit edeceğiz.  Sözleşme hüküm ve koşullarına uyulmasını sağlayacağız.  Mevcut kayıtları fiziksel mallarla karşılaştıracağız.  Yeni sistem geliştirme projelerini gözden geçireceğiz.  Bilgisayar ve yazılım uygulama kontrollerini değerlendireceğiz.  Rapor edilen suiistimalleri araştıracağız.

Bu hizmetlerin sizin için anlamı nedir…  Bir yol gösterici.  Bir savunman.  Bir risk danışmanı.  Bir kontrol uzmanı.  Bir verimlilik uzmanı.  Güvenebileceğiniz,Kariyer Makam ve Bir problem-çözme ortağı. Artık elinizin altında: bulunmaktadır.

Bu hizmetlerin sizin için anlamı nedir…  Bir güvenlik ağı.  Proje ve ihalesi yapılan ve 6 birimde pilot uygulama sonuçlarına göre tekrar değerlendirilecek olan Bilişim ve veri ağı olarak planlanan bir yapı….  Üniversitemiz Bilgi işlem ağı, Sayıştay,Maliye,TİDE,

Siz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz…  Kontroller, herkesin işidir. İç kontrolle ilgili karşılıklı sorumluluklarımız gereği hepimiz birlikte çalışmalıyız. Bir kontrolün iyi çalışmadığını görüyorsanız, gelin, kafa kafaya verelim ve o kontrolü düzeltmek için bir yol bulalım.

Buradan nereye ulaşabiliriz…  Bizi çözümün bir parçası olarak gördüğünüz takdirde, hedeflerinize ve amaçlarınıza ulaşmanızda size çeşitli yollarla yardımcı olabiliriz.  Bir pratik atölye çalışması, bir konsültasyon veya başka hizmetler organize etmek için, ’dan iç denetim ekibinizi arayınız.  Lütfen unutmayınız: Sizin yanınızda ve hizmetinizdeyiz ve sizin çıkarlarınız için çalışıyoruz!

İç Denetim Ekibiniz  Bu sunum, Denetçiliğimizin getireceklerini göstermek amacıyla, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) yönelimleriyle tarafımızdan hazırlanmıştır.  IIA, iç denetim mesleğinin kabul edilmiş lideri, tanınmış otoritesi ve baş öğretmenidir.  (IIA) nın gerektirdiği sertifikaların edinilmesi yönünde birimimizin geliştirilmesi için gerekli çabalarımıza vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.  Sayğılarımızla…