BUCAK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Advertisements

Öğrenciler Neden Başarısız Olur?
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
AİLE İRŞÂD VE REHBERLİK BÜROSU
MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
Şİddet Muhammet GÜLER.
Yrd. Doç. Hatice DEMİRBAŞ G.Ü.Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
ÇOCUK İSTİSMARINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
«MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM» PROJESİ
HAYATTAN EMEKLİ OLUNMAZ
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
T.C. YAKUTİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU BAŞKANLIĞI 0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı (ÇPGD)
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ “ YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER : 1485.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA KUTLU DOĞUM HAFTASI YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Kutlu Doğum Haftası açılış programı, Devlet.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
FARKI BİRLİKTE YAŞAYALIM
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ) Sayın Genel Sekreterimiz Mustafa BOLAT’a Arz Ederiz.
EŞ SORUNLARI EŞ SORUNLARI HAYATIN İÇİNDEN PSİKOTERAPİ MERKEZİ.
Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ
ŞİZOFRENİDE PSİKOSOSYAL TEDAVİLER PROJESİ
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
BAŞKAN YARDIMCILARI Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ BAŞKAN YARDIMCILARI BAŞKAN
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
AİLE İÇİ ŞİDDET!.
1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
COMENIUS REGIO PROJESİ “Güvenli İnternet Ortamları için iyi Uygulamaların Oluşturulması ve Yaygınlaştırılması”
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
YusufAlpaydın AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Eğitim Materyallerini Yerelleştirme Prof. Dr. Halil EKŞİ
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
ENGELLİLER AİLE VE ÇEVRE
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ AİLE İÇİ ŞİDDET.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
HACI KADRİYE ARSLAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
AİLE İÇİ ŞİDDET.
ŞİDDET NEDİR???.
BAŞKAN Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ BAŞKAN YARDIMCILARI BAŞKAN YARDIMCILARI PROF.DR. MEHMET EMİN ÖZAFŞARPROF.DR. HASAN KAMİL YILMAZ.
 Projemiz EUROPEAN TERRITORY OF CULTURE faaliyetleri kapsamında tarihinde Mehmet Memişoğulları Ortaokulu Konferans Salonu’nda Altındağ Sosyal.
MAREŞAL ÇAKMAK İLK OKULU
AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
“ Ev küçük bir millet, millet de büyük bir hanedir” Aynı gök kubbe altında, her birimiz farklı sorunlar yaşıyoruz.Toplum değiştikçe bildik sorunlara yenileri.
Hacer ÖZKAN DKAB2.
BEYKOZ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
BEYKOZ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU. EVLİLİK OKULU ( ) 2 Mart 2016 Çarşamba Günü Başlıyor 10 Hafta boyunca, haftada 1 gün, 3 saat.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Diyanet İşleri Başkanlığının
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
/ 501 İLETİŞİM Duygu, düşünce yada bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır.
ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.
VAAZDA MENKIBE VE ŞİİRLERDEN YARARLANMA ESASLARI
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
T.C. BURSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
İLETİŞİM Duygu, düşünce yada bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır / 50.
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Alıştırma Hocası: Mr.Muhittin KAHVECİ.  Aile psikolojisi; birey, eş ve ailelerin ilişkilerinde yaşadığı duygu, düşünce ve davranışlara odaklanır. Ve.
Sunum transkripti:

BUCAK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

Bucak İlçe Müftüsü İshak GÖKSEL

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU SORUMLUSU Kadriye ALTINKAYNAK VAİZ

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU’NUN DİĞER ÜYELERİ Salih SAYIN (Vaiz) Havva GÖKSEL (Vaiz) Şerife ÖĞÜNÇ (Kur’an Kursu Öğreticisi) Emine DİNÇ (Kur’an Kursu Öğreticisi) Betül GÖK (Kur’an Kursu Öğreticisi)

KURULUŞ 28.01.2013 tarihinde Bucak Müftülüğünde Aile İrşat Bürosu kurulmuştur.Faaliyetlerine devam etmektedir.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU LOGOSU

AİRB GÖREVLİLERİ HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ PROGRAMI 25-30 Kasım 2013tarihleri arasında düzenlenmiştir.Seminer veren görevliler:

1.Hüseyin ÖRESİN (Manisa Eğitim Mer.Öğrt.Üy.) Konu:Aile İçi İletişim. 2.Prof.Dr. Ahmet YAMAN (Akdeniz Ün.İlahiyat Fak.Dekanı) Konu:İslam Aile Hukuku 3.Uzm.Psk.Fatma KARAKUŞ Konu:Aile Danışmanlığı 4.Uzm.Psk.Ahmet YILMAZ Konu:Sağlılklı İletişimin Temelleri

5. Prof. Dr. H. Kamil YILMAZ (DİB Yardımcısı) Konu:Aile Olma Bilinci 6 5.Prof.Dr.H.Kamil YILMAZ (DİB Yardımcısı) Konu:Aile Olma Bilinci 6.Uzm.Dr.Mediha ÜRKMEZ Konu: Çocuklarla İletişim Ve Hatalı Anne Baba Tutumları 7.Uzm.Psk.Dilek Zekiye KAŞIK Konu:Aileyi Tehdit Eden Dış Unsurlar. 8.Avkt.Hatice Cansu HEVESLİ Konu:TCK Ve Medeni Kanunda Kadın Ve Aile İle İlgili Düzenlemeler

9.Uzm.Psk.Mehmet DİNÇ Konu:Yaşlılık Dönemi Teknoloji Bağımlılığı 10.Prof.Dr.Betül ULUKOL (Ankara tıp Fak.Öğrt.Üy.) Konu: Çocuk İhmali Ve İstismarı 11.Prof.Dr.Üzeyir OK(Fen Edebiyat Fak.Öğrt.Üy.) Konu:Dini Danışmanlık Yöntemleri 12.Uzm.Dr.Semin Güler OĞURTAN Konu:Boşanma Nedenleri,Süreci Ve Sonuçları

13.Doç.Dr.Ahmet ALBAYRAK (Uludağ Ün.İlahiyat Fak.Öğrt.Üy.) Konu: Gençlik Dönemi Ve Gençlerle İletişim 14.Dr.Mehmet Fatih AYDIN (DİB Yüksek Kurul Üyesi) Konu:Fetva Adabı 15.Dr.Hüseyin KAYAPINAR (DİB Yüksek Kurul Üyesi) Konu:Aile Odaklı Fıkhi Meseleler. 16.Yrd.Doç.Dr.Ömer Miraç YAMAN Konu:Madde Bağımlılığı Ve Aile

REHBERLİK BÜROSU’NA GELEN SORULARIN AİLE İRŞAT VE KAYNAKLARI kaynaklanan problemler Kocadan Kaynaklanan Kadından Diğer Sebepler ve kayınpederden Kayınvalide Çocuklardan

1. Kocadan Kaynaklanan Problemler Haksız yere boşama, şiddet, hakaret, Cinsel yönden kadına kötü davranma, zina etme, başka bir kadınla birlikte yaşama, Eve bakmama, kadının çalışmasına izin vermeme, Aile sorunlarıyla ilgilenmeme, rehberlik hizmeti almama.

2. Kadından Kaynaklanan Problemler Kocanın ailesine uzak durma, Evin bakımını ihmal etme, Cinsellikte sorunlar çıkarma, Kocanın izni olmaksızın para biriktirme, vb.

3. Çocuklardan Kaynaklanan Problemler Anne babanın sözünü dinlememe, Yanlış arkadaşlar seçme, derslerine çalışmama, İş bulamama, aynı işi yapan ailelerde babanın işleri ayırmaması, Ailelerin parçalanmış aile olması, çocukların duygu ve yakınlık eksikliği yaşamaları, Çocukların evlenmek istediği kişilerin aile tarafından uygun görülmeyerek reddedilmesi, çocukların yaşları geldiği halde evlenmemesi veya ailenin çocukların evliliği ile ilgili bir çabasının olmaması vb.

4. Kayınvalide ve kayınpederden kaynaklanan problemler Hasta ve bakıma muhtaç olmaları halinde anne babanın sürekli olarak çocuklarından birinin bakımında kalması, kardeşlerin bu konuda birbirlerine yardımcı olmaması, Aile büyüklerine yapılan bakımlarda büyüklerin, teşekkür ve dua etmek yerine sık sık beddua etmeleri, Kayınvalidenin gelini kıskanması, kötü davranması ve sürekli şikayet edip beddua etmesi, Mirasta haksızlık yapılması vb.

5. Diğer sebepler Psikiyatrik sorunlar; vesvese (obsesyon), depresyon, aşırı öfke vb. Geleneksel olarak aile büyüklerinin yaptığı bazı ritüellerin dînî kültür eksikliği sebebiyle îfâsında zorluk yaşanması (çocuğa isim konurken yapılacak işlemlerin bilinmemesi vb.) Bazı cinsel sorunların büyü şeklinde algılanması Kürtaj yaptırma; daha fazla çocuk sahibi olunmak istenmemesi, anne karnındayken çocuğun sakat doğacağının tahmin edilmesi sebebiyle kürtaj yaptırılmak istenmesi, herhangi bir sebeple kürtaj yaptırdıktan sonra duyulan vicdan azabı vb.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU ÇALIŞMALARI Telefonla ve yüz yüze görüşme yapmak, Konferans, panel ve seminer düzenlemek, Ailevi sorunların dini olmayan boyutları hakkında ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirme yapmak, TV programları,kitap ve broşür yayımlamak.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİNDEN ÖRNEKLER

I- TELEFONLA VE YÜZYÜZE GÖRÜŞMELER

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görüşmelerinden Örnek

II- SEMİNERLER

FABRİKALARDAKİ BAYAN ÇALIŞANLAR YÖNELİK AİLE İRŞAT FAALİYETLERİMİZ 1.Başarırlar Mermer Fabrikası 2.FonMersan Mermer Fabrikası 3.Kremna Mermer Fabrikası 4.Demsa Mermer Fabrikası 5.Portsan Mermer Fabrikası 6.As Güreller Mermer Fabrikası

Başarırlar Mermer Fabrikasında çalışan bayanlara yönelik Aile İrşat Faaliyetleri. Fatih

Fonmersan Mermer Fabrikasında çalışan bayanlara yönelik Aile İrşat Faaliyetleri.

III- AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU TARAFINDAN HAZIRLANAN PROJELER

1.PROJE :AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK Bu proje kapsamında adli kurumlara intikal etmiş ve ayrılık sürecindeki 25 çift ile görüşülmüş bu çiftlerden 3 tanesinin birleştirilmesi gerçekleşmiştir.

1.PROJE :AYET VE HADİSLER IŞIĞINDA ENGELLİLER VE ENGELLİ AİLELERİN YAŞADIĞI SORUNLAR Bu proje kapsamında ilçe sağlık müdürlüğünden engelli isim listesi ve adresleri alınarak zaman zaman engelli vatandaşlarımız ve ailerleri ziyaret edilmiştir.

3.PROJE :AİLE İÇİ İLETİŞİM Bu proje kapsamında Bucak Müftülüğü personel eşlerine yönelik olarak aile içi iletişim seminerleri düzenlenmektedir.Bu seminerlerle amacımız eş,çocuk,anne,baba ile olan ilişkilerini daha da güçlendirmek ve bilinçlendirmektir.

Aile içi iletişim seminerinden bir görüntü.

4.PROJE :EVLİ OLAN ÇİFTLER VE BU EVLİLİKTE ROL OYNAYAN AİLELERİN DİNİ AÇIDAN HAK VE SORUMLULUKLARINI HATIRLATICI EĞİTİM ÇALIŞMALARI Bu proje kapsamında Bucak Belediyesi Nikah Dairesi ile iletişime geçerek evlilik baş vurusunda bulunan gençlerimizi dini açıdan “Evlilik nedir?”,”Evliliğin getirdiği hak ve sorumluluklar nelerdir?” gibi konularda eğitim çalışmaları planlanmaktadır.

BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ İLETİŞİM BİLGİLERİ Tel: 0 248 – 325 80 42 Web Adresi: bucak@diyanet.gov.tr Adres: Yeni Mah. Gazi Cad. No:97 Kat:1 BUCAK/BURDUR