Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“ Ev küçük bir millet, millet de büyük bir hanedir” Aynı gök kubbe altında, her birimiz farklı sorunlar yaşıyoruz.Toplum değiştikçe bildik sorunlara yenileri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“ Ev küçük bir millet, millet de büyük bir hanedir” Aynı gök kubbe altında, her birimiz farklı sorunlar yaşıyoruz.Toplum değiştikçe bildik sorunlara yenileri."— Sunum transkripti:

1

2 “ Ev küçük bir millet, millet de büyük bir hanedir” Aynı gök kubbe altında, her birimiz farklı sorunlar yaşıyoruz.Toplum değiştikçe bildik sorunlara yenileri ekleniyor. Zihinlere aydınlık ve kalplere kuvvet kazandıracak bilgiyi,tecrübeyle harmanlayarak insana ve hayata dair meselelere gelin birlikte çözüm arayalım. Müracaat: 04522340411 04522255239

3 Büromuz 2008 Temmuzunda açılmış, 2010 yılında yapılan düzenleme ile il merkezine bağlı Ünye ve Fatsa ilçel e rinde olmak üzere 2 alt birim oluşturulmuştur. 12 Ekim 2011 tarihinde Ordu Merkez Atik İbrahim Paşa yanında Ordu Merkezde şubemiz açılmıştır.

4 AİRB’LARININ AÇILIŞ TÖRENLERİ

5 Büromuzda görevli personelimiz Dini Yüksek Öğrenim mezunu Müftü Yardımcısı, Vaiz, Din Hizmetleri Uzmanı, Murakıp ve Kur’an Kursu öğreticileridir.

6 Büromuzda görevli personelimiz İl Müftü Yrd. Saim ŞİRİN Başkanlığında; Koordinatör Din Hizmetleri Uzmanı: Nurşen GÜNEY Vaiz: Süheyla ŞEREMET (KILIÇ)

7 Vaiz Betül Dursun Çeküç Vaiz Bekir Ertürk Murakıp Belgüzar Çiçek Ünye sorumlusu Vaiz Özlem Kalyoncu Şirin Fatsa sorumlusu K.Kursu Öğreticisi Aysel Bilgü

8

9 AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSUNA GELEN SORUNLARIN KAYNAKLARI I. Kocadan kaynaklanan sorunlar II. Kadından kaynaklanan sorunlar III. Çocuklardan kaynaklanan sorunlar IV. Kayınvalide ve kayınpederden kaynaklanan sorunlar V. Komşulardan kaynaklanan sorunlar VI. Diğer sebepler

10 I. Kocadan kaynaklanan sorunlar Şiddet, dayak, hakaret, boşama, Cinsel yönden kadına kötü davranma, başka bir kadınla birlikte yaşama, Eve bakmama, hanımın çalışmasına izin vermeme, Hanımı ailesine göndermeme, Aile sorunlarıyla ilgilenmeme, rehberlik hizmeti almama,

11 Kocanın ailesine uzak durma, Evin bakımını ihmal etme, Cinsellikte sorunlar çıkarma, Boşanma, Kocanın izni olmaksızın para biriktirme, sadaka verme. Savurgan davranışlar. Aldatma. II. Kadından kaynaklanan sorunlar

12 III. Çocuklardan kaynaklanan problemler Anne babanın sözünü dinlememe, Yanlış arkadaşlar seçme, çalışmama, İş bulamama, aynı işi yapan ailelerde babanın işleri ayırmaması, Kötü/gayri-meşru ilişkilere girme, Ailelerin parçalanmış aile olması, çocukların duygu ve yakınlık eksikliği yaşamaları, Evlenmek istenilen kişilerin aileye uygun görülmeyerek anne ve baba tarafından reddedilmesi, çocukların yaşları geldiği halde evlenmemesi veya ailenin çocukların evliliği ile ilgili bir çabasının olmaması vb.

13 IV. Kayınvalide ve kayınpederden kaynaklanan problemler Hasta ve bakıma muhtaç olmaları halinde anne babanın sürekli olarak çocuklarından birinin bakımında kalması, kardeşlerin bu konuda birbirlerine yardımcı olmaması, Aile büyüklerine yapılan bakımlarda büyüklerin, teşekkür ve dua etmek yerine sık sık beddua etmeleri, Kayınvalidenin gelini kıskanması, kötü davranması ve sürekli şikayet edip beddua etmesi, Büyüklerin, boşanmalarını sağlamak için birer yetişkin olan aile fertlerine mütemadiyen müdahale etmeleri, Mirasta haksızlık yapılması vb. Gelinin altınının (mehrinin) alınması.

14 IV. Kayınvalide ve kayınpederden kaynaklanan problemler Hasta ve bakıma muhtaç olmaları halinde anne babanın sürekli olarak çocuklarından birinin bakımında kalması, kardeşlerin bu konuda birbirlerine yardımcı olmaması, Aile büyüklerine yapılan bakımlarda büyüklerin, teşekkür ve dua etmek yerine sık sık beddua etmeleri, Kayınvalidenin gelini kıskanması, kötü davranması ve sürekli şikayet edip beddua etmesi, Büyüklerin, boşanmalarını sağlamak için birer yetişkin olan aile fertlerine mütemadiyen müdahale etmeleri, Mirasta haksızlık yapılması vb. Gelinin altınının (mehrinin) alınması.

15 IV. Kayınvalide ve kayınpederden kaynaklanan problemler Hasta ve bakıma muhtaç olmaları halinde anne babanın sürekli olarak çocuklarından birinin bakımında kalması, kardeşlerin bu konuda birbirlerine yardımcı olmaması, Aile büyüklerine yapılan bakımlarda büyüklerin, teşekkür ve dua etmek yerine sık sık beddua etmeleri, Kayınvalidenin gelini kıskanması, kötü davranması ve sürekli şikayet edip beddua etmesi, Büyüklerin, boşanmalarını sağlamak için birer yetişkin olan aile fertlerine mütemadiyen müdahale etmeleri, Mirasta haksızlık yapılması vb. Gelinin altınının (mehrinin) alınması.

16 GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

17 4

18 EĞİTİMCİ YAZAR SAİD ÇAMLICA’NIN TESK OTELDE VERDİĞİ KONFERANSA İLGİ BÜYÜKTÜ. 11 KASIM 2010

19 SAİD ÇAMLICA KONFERANSINDA ‘İLİMSİZ AMEL EDENİN YIKTIKLARI YAPTIKLARINDAN DAHA FAZLADIR.SİZ KENDİNİZ ÖĞRENİP ADAM OLMADAN, ÇOCUĞUNUZDAN ADAMLIK BEKLEMEYİN. BİZDEN GEÇTİ DEMEYİN.ALLAH RASULÜ 40 YAŞINDA BAŞLADI’ ÇAMLICA’NIN TEKRAR İLİMİZE GELMESİ HANIMLAR TARAFINDAN İSTENDİ.

20 MEDENİ HAKLARIMIZI ÖĞRENİYORUZ. (15-22 OCAK 2011) AVUKAT ASLI OĞUZ EFE Hakaret, tehdit, dayak, aşağılama, cinsel taciz, tecavüz yaralama hatta öldürme biçimindeki bu eylemler, genellikle erkeklerin kadınlar üzerinde egemenlik sağlaması amacıyla uyguladıkları güç göstergesi olduğunu söyleyen Efe; maalesef kadınlar en korunduğu yer diye düşünülen “aile içinde” de hatta daha yaygın bir şekilde şiddete uğramaktadır” dedi.

21

22 Beylere 6S formülü sevgi, saygı, sadakat, sabır, samimiyet,sorumluluk Hanımlara 3Z formülü zarafet, ziyafet, ziyaret

23 “AİLEDE KADIN” İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA KOLUKISAOĞLU 29 MART 2011 KARŞIYAKA CAMİİ TOPLANTI SALONU

24

25 11

26 11 OCAK 2011 İLK YARDIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

27 KENDİ KENDİNE MEME KANSERİ TEŞHİSİ KONULU SEMİNER. (24 ARALIK 2010) ORDU MERKEZİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ NURGÜL BÖLÜKBAŞ VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN DÜZ MAHALLE KURAN KURSUNDA EĞİTİM VERİLDİ.

28 İLÇELERDE KADININ KENDİSİNİ GELİŞTİRMESİNİN ÖNEMİ “KİŞİLİK GELİŞİMİ” SEMİNERİ (KASIM – ARALIK 2010)

29 ODÜ SAĞLIK YÜKSEKOKULU “ERGEN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ REGL HALİ VE HİJYEN” KONULU SEMİNERLERİ B.Y.K.K. ÖĞRENCİLERİNE VERİLDİ. (23 ARALIK 2010)

30 İLÇELERDE "Ailede Sevgi” SEMİNERLERİ (Mart- 2010)

31 21 MART 2011 MESUDİYE, PERŞEMBE VE AYBASTI İLÇELERİNDE SOHBET HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMENİN YOLLARI

32 SAĞLIKLI BESLENME KONULU SEMİNER 9 AYRI GRUBA ARALIK 2010 -OCAK 2011 Sağlık müdürlüğünden Ayşe hanım ve Derya hanım tarafından sağlıklı beslenmenin önemi ve yolları konusunda bilgilendirildik. Artık yemek tabaklarını küçültüp, salata tabaklarını büyüttük.

33 22 MART- 22 NİSAN 2011 TARİHLERİ ARASI 22 KUR’AN KURSUNDA YAYGIN KANSER TÜRLERİ VE K.K.MEME KANSERİ TEŞHİSİ SEMİNERLERİ

34 İHL VELİLERİ İLE AİLEDE SEVGİ SOHBETLERİ

35 8 HAZİRAN 2011 KIRIM KONGO KENE İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

36 AİRB,TÜRKİYE AİLE PLANLAMASI VAKFI YÖNETİCİLERİ İLE BİRLİKTE TESK OTELDE VERİLEN SEMİNERDE BULUŞTU. ORDU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE DE KADINLARIN SAĞLIK KONUSUNDA EĞİTİLMELERİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI. (KASIM 2010)

37

38 Ziyaretlerden… NÜFUS İL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

39 Dergisi AİRB tarafından ziyaret edildi.AİRB tanıtımı yapıldı ve derginin şubat ayı sayısında haber yer aldı.

40

41 OCAK 2011’ DE ORDU VALİSİNİN EŞİ GÜL DÜZGÜN VALİLİK KONAĞINDA ZİYARET EDİLDİ.

42

43 8 Mart kadınlar günü etkinlikleri (2011)- TİYATRO

44

45 KUMRU

46 ULUBEY

47 6

48 22 MART 2011 TOPLUMSAL CİNSİYET EĞİTİMİ

49 KADIN VE KADIN STK’LARINI GÜÇLENDİRME PROJESİ ÇALIŞTAYI (24- 26 MAYIS 2011)

50 SAMSUNDA ASAGEM’İN DÜZENLEDİĞİ ÜÇ GÜNLÜK AİLE EĞİTİM PROGRAMINA BELGÜZAR ÇİÇEK VE SÜHEYLA ŞEREMET KATILDI.

51 22 KASIM -20 ARALIK 2011 ORDU İLİNİN ÖNCELİKLİ KADIN SORUNLARI ÇALIŞTAYLARINA KATILDIK 3 ÖNCELİKLİ SORUN BELİRLENDİ. Şiddet Eğitim İstihdam

52

53 AİRB 24-25-26 OCAK 2012 ORDU İLİ YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAYLARINA KATILDI.

54

55 AİRB Kamu Kurumları ve STK ortaklığıyla yapılacak bu Yerel eşitlik eylem Planında Eğitim, dökümantasyon ve kadına yönelik şiddet konularındaki çalışmalarda bulunacak.

56 20 Aralık 2011 tarihinde İçişleri Bakanlığı ile İngiltere hükümeti arasında yürütülmekte olan “AB Standartları ışığında Tehdit Altında olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların korunması” projesi kapsamındaki çalıştaya AİRB katıldı.

57

58 AİRB HARCAMALARI İÇİN KERMES (2011 Haziran)

59

60 ARALIK 2011 ‘DE ORDU’DA MİSAFİR EDİLEN DEPREMZEDELERE 4000 TL’İK MUHTELİF YARDIMLARDA BULUNULDU.

61

62 İHTİYAÇ SAHİBİ 3 AİLEYE BİR YILDIR(2011) DÜZENLİ; GİYİM, GIDA VE NAKDİ YARDIM AİRB ORGANİZESİ VE HAYIR SEVER HANIMLARIN KATKILARIYLA DÜZENLİ DEVAM ETMETEDİR. YİNE TIP FAKÜLTESİNDE OKUYAN BİR ÖĞRENCİYE DÜZENLİ BURS VERİLMEKTEDİR.

63

64

65 13-14-20-21 Nisan tarihlerinde tarafından dört ziyaret gerçekleştirildi. 11 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Yaz Kur’an Kurslarında mesai günlerinde düzenli olarak çalışmalar yürütüldü. Önemli günlerde Huzurevi ve Çocuk Yuvası ziyaretleri gerçekleştirildi.

66

67 ORDU VALİLİĞİNDE VERİLEN AB PROJELERİ HAZIRLAMA VE PROJE DÖNGÜ EĞİTİMİ ALINDI.

68 AİRB ç alışmalarımızın kalitesini artırmak i ç in Ordu Valiliği Dış İlişkiler Koordinasyon merkezince verilen proje yazma teknikleri ” eğitimine Eyl ü l- Ekim ve Kasım 2011’de devam edildi.

69

70 Ordu İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu tarafından “GÜLSULTAN KADINI GELİŞTİRME DERNEĞİ” kuruldu.

71 1. GENEL OLAĞAN TOPLANTI 26 EKİM 2010

72 Kadınların siyasi, hukuki sosyal ve ekonomik varlıklarını geliştirmek, teorik ve pratik çözümler üretmek, kadınlar arası diyalog, iletişim dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak ve AB projeleri hazırlamak için “Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği” kuruldu. (5 mayıs 2010)

73 Aile İçi Muhabbet Projesi

74 2009 ‘da dönemin Valisinin Valilikte “Şiddet bürosu” açma proje fikrinin bir alt çalışmasını üç yıldır “ailede muhabbet okumaları” projesi. Hanımlarla her ay bir kitap okuyup ayın son Çarşamba’ları okunan kitapları değerlendiriyoruz. Okunan Kitaplardan: Cemil Tokpınar Ömür Boyu Aşk Nevzat Tarhan Kadın Psikolojisi Sait Çamlıca Stresli İman Aşka adanmış bir ömür. Nurdan Damla Eşimin eşi yok Sema Maraşlı

75

76 “Kadınlara şiddeti imamlar önleyecek” dedik Din görevlilerine, mikrofonu elinde tutanlara Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı Eğitimi” vermeyi amaçladık. 23 -24-25 Kasım tarihlerinde üç grup halinde 100 Din görevlisine AİRB’nun organizesi ile “ Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı Eğitimi” GAP İdaresinin katkılarıyla verildi.

77 Kadınlara şiddeti imamlar önleyecek! Eğitim konusuEğitim tarihiEğitim saatiEğitim YeriEğitimci ismiKurumdaki ilgili kişiİletişim Bilgisi TCD23.11.201109:00-17:00TESK OTELZEHRA TOSUN KAT.SAYIKATILIMCI İSMİKURUM İSMİKurumdaki GöreviCİNSİYETtelefon numarasıe-mail 1MEHMET SALIORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 795 3700 2HARUN ENGİNORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0542 450 9179 harunergin62@gmail.com 3HALİL ÖZDEMİRORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 324 5945 4KAZIM TURGUTORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0537 599 4460 5ERKİN BAKİORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0537 951 4075 erkinbaki_@hotmail.com 6CENGİZ SEÇMEZORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 336 5255 cengizsecmez@hotmail.com 7KAZIM ALPTEKİNORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 348 0030 kalptekin52@hotmail.com 8HALİL KÜLÜNKORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 779 0998 yuhazukulunk@hotmail.com 9BEKİR KARAKIŞORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0535 463 4850 bekir.kks@hotmail.com 10MUSTAFA EGEMENORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0532 773 0027 cihangir-52@hotmail.com 11ENGİN ÖZATAORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 790 4546 eros-os52@hotmail.com 12HASAN KURUMORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 664 9038 13KEMAL ŞENORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0539 339 6080 alibeyoglukemal@hotmail.com 14İSMAİL ÇAKIRORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0535 446 7481 15ARİF VARICIORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0536 512 9780 16MİKTAT KARAKAYAORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0542 804 8080 karakaya.miktat@hotmail.com 17BURHAN DUMANORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0542 527 1245 bduman52@hotmail.com 18GÜLER VARICIORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0537 470 1906 guler_varici_52@hotmail.com 19İSMAİL MAYTALMANORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0537 456 1129 20MEHMET UZUNORDU MÜFTÜLÜKİMAM HATİPE0537 407 2166 mehmetuzun@windowslive.com 21FETHİ ÖDEMİŞORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0536 560 6084 22MEHMET DEMETGÜLORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0535 573 9171 mehmet_demetgul52@hotmail.com 23HALİL YILMAZORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0537 678 5217 24AHMET ELİKORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0537 794 6315 25CEMAL SAYANORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0536 261 7138 26CENGİZ DEMETSÜTORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0532 237 9670 27CEMİL ERENORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0541 979 5200 cemileren79@hotmail.com 28CEMAL CANDANORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0537 447 6193 29MESUT KIRIMORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0535 282 9107 mesut-kirim@hotmail.com 30HİMMET SAĞLAMORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0535 446 7424 hafiz_himmet@hotmail.com 31MEHMET ALACALARORDU MÜFTÜLÜKDİN GÖREVLİLERİE0530 660 5774 TOPLAM31 KİŞİ KADIN0 KİŞİ ERKEK31 KİŞİ

78

79 GÜLSULTAN İLAHİ KOROSU KURULDU VE FAALİYETLERİNE AŞURE PROGRAMI İLE BİRLİKTE BAŞLADI. HALKIMIZ TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

80 25 KASIM KADINLARA ŞİDDETİ KINAMA GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ORDU GAZETECİLER CEMİYETİ ZİYARET EDİLDİ. AİRB TARAFINDAN KADINA YAPILAN ŞİDDETİ KINAMA KONUŞMASI ORDU TV HABERLERİ TARAFINDAN YAYINLANDI.( 2010)

81 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Gününde Diğer Kadın STK’larla ORTAK Basın Bildirisi

82

83 ORDU MÜFTÜLÜĞÜNDE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN CENAZE HİZMETLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ. 1 ARALIK 2010- 5 OCAK 2011 (3Etap) AİRB’NUN DOĞUMDAN ÖLÜME HALKIMIZIN HER ANINDA VERDİĞİ BU HİZMETİ DE KADINLARIMIZ TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

84 ALTIN HASIR İŞLEME EĞİTİMİ ŞUBAT 2011

85 EBRU ÖĞRENİYORUZ- MART 2011

86

87 AİRB KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ YEMEK, 26 ARALIK 2011 DAYANIŞMA ÇAYI ORGANİZE ETTİ. (her ay devam edecek)

88

89 EKİM 2011’DEN BERİ AİRB’NUN 2.ŞUBESİNİ AKTİF HALE GETİRMEK İÇİN 5 GÜNE 5 ETKİNLİK TERTİPLENDİ. SİYER- NAZİFE ÇABUK TEFSİR- BETÜL DURSUN ÇEKÜÇ SOSYAL FAALİYETLER AİLE İLMİHALİ- NURŞEN GÜNEY HADİS DERSLERİ- SÜHEYLA ŞEREMET

90 ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT BÜROSUNUN FAALİYETLERİ 29.04.2010tarihinde Ünye Hizmet Tv. De Ömer ŞİMŞEK’in hazırlayıp sunduğu programa Vaiz Özlem ŞİRİN (KALYONCU) konuk olarak katılmış, Hz. Peygamberin eşleri ile münasebeti konusu işlenmiştir. Ocak 2011 tarihinde Aile İrşat ve Rehberlik Kurulu ekibi Ünye Belediyesi aile danışma merkezi tarafından düzenlenmiş olan “anne-baba-çocuk eğitimi” konulu seminerler dizisine katılmıştır. 15.02.2011 tarihinde Prof.Dr.Ayşe YALIN tarafından Halil Efendi Sosyal Tesislerinde kursiyerlere ve personele yönelik “aile-yaşam döngüsü” konulu konferans verilmiştir.

91 24.03.2011 tarihinde Opr.Dr.Süheyla ÇETİNTAŞ tarafından Yatılı Kur’an Kursu toplantı salonunda bayan kursiyerlere yönelik “Kadın Hastalıkları” konulu seminer verilmiştir. 07.04.2011 tarihinde Prof.Dr. Ayşe YALIN tarafından Halil Efendi Sosyal Tesislerinde kursiyerlere ve personele yönelik “Aile İçi Şiddet” konulu konferans verilmiştir.

92 ARZ EDERİM. Mustafa KOLUKISAOĞLU Ordu İl Müftüsü


"“ Ev küçük bir millet, millet de büyük bir hanedir” Aynı gök kubbe altında, her birimiz farklı sorunlar yaşıyoruz.Toplum değiştikçe bildik sorunlara yenileri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları