Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ"— Sunum transkripti:

1 Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ
“AİLE OKULU” PROJESİ Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ

2 KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

3 Projenin Amaçları Projenin temel amacı genel olarak ailenin milli , manevi ve toplumsal açıdan önemini evli ve yeni evlenecek çiftlere anlatıp gelecekte doğabilecek problemlere engel olma , Mevcut olan ailevi problemlere de danışmanlık yaparak çözüm yolu üretebilme. .

4 Projenin Hedefleri Çocuk eğitimi konusunda ebeveyn bilincini artırma. Bir ailenin kurulmasının temel sebepleri çiftlerin mutluluğu olduğu gibi vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler yetiştirmektir Suça bulaşmış çocukların ortak özelliği ilgisiz anne baba tutumu sergilendiği veya parçalanmış ailelerden gelmesidir. Yapılan araştırmalar zararlı alışkanlıkların mutsuz ebeveynlerde ve çocuklarında, sağlıklı aile yapısına sahip çiftlere nazaran daha çok olduğunu ortaya koymuştur. Aile ile yapılan çalışmaların o milletin sıhhatiyle doğrudan alakası vardır. Aile içi çatışmalar sadece aile fertlerini mutsuz etmekle kalmaz aynı zamanda milletimizin gözbebeği olan bu kıymetli neslin yetişmesine de mani olur. Yapılacak bu projeyle bir milleti oluşturan bütün ünitelere Sağlıktan, adalet teşkilatımıza kadar doğrudan fayda sağlamaktır.

5 Projenin Uygulanmasında Yardım Alınan Kurumlar
Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi 16 İlçe Kaymakamlığı 16 İlçe Belediyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü 16 İlçe İlçe Müftülüğü Din Görevlilerimiz

6 Projenin Uygulama Dönemi
09/12/ /12/2015 tarihleri arasında düzenli olarak devam edecektir.

7 Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu
Proje Uygulayıcısı Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu

8 Hedef Kitle 18 yaşını geçmiş evli ,evlenecek ve yeni evlenmiş bütün herkes isterse çift olarak isterse fert olarak bu projenin kapsamındadır.

9 Projenin Uygulama Yöntemi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri ve Müftülüklerinin tespit etmiş olduğu ilçe merkezinde bir salonda eğitim alma talebinde bulunan kişilere evlilik okulu kapsamında seminer verilerek uygulanacaktır.

10 Projenin olası kazanımları
Şuurlu bir aile yapısının oluşması Eşler arasındaki iletişimi artırma ve problem çözme yeteneğinin kazandırılması Mutlu ve huzurlu bir aile yapısı oluşturma Çocuk eğitiminde karşılaşılan problemlere çözüm yolları gösterme İnsanlarda var olan kaygı düzeyini azaltarak stresin önüne geçme ve aile içi şiddetin önüne geçme.

11 KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU TARAFINDANDÜZENLENEN “AİLE OKULU”  SEMİNERLERİN İLKİ SALI GÜNÜ HACILAR İLÇESİNDE YAPILDI.

12 KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU TARAFINDANDÜZENLENEN “AİLE OKULU”  SEMİNERLERİN İKİNCİSİ SALI GÜNÜ YAHYALI İLÇESİNDE YAPILDI.

13 KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU TARAFINDANDÜZENLENEN “AİLE OKULU”  SEMİNERLERİN ÜÇÜNCÜSÜ SALI GÜNÜ DEVELİ İLÇESİNDE YAPILDI.

14 AYNI GÜNDE SEKİZ PROGRAM DÜZENLENDİ.
Kayseri İl Müftülüğümüz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Huzur Çınarı projesi” kapsamında İl Müftümüz Ali MARAŞLIGİL başkanlığında Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Perşembe günü "Ailede Sevgi, Toplumda Sevgi ve Sevginin Sınırları” konulu 8 ayrı Kaymek eğitim kurumunda program düzenlendi. Kaymek Beyazşehir eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Salih SEZİK; Kaymek Ziyagökalp eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Mustafa AÇIKALIN, Kaymek Argıncık eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa; Yeşilhisar İlçe Müftüsü Ahmet ÖZVARİNLİ, Göznuru eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa; İl Müftülüğü Merkez Vaizesi Birgül BÜBER, Erkilet eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa; Melikgazi Vaizesi Nurcan COŞKUN; Kaymek Toki eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Melikgazi İlçe Vaizesi Sezer TUNÇ, Kaymek Sümer eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa Melikgazi İlçe Vaizesi Ayşe BEDİR, Kaymek Belsin eğitim kurumunda gerçekleştirilen programa Talas İlçe Vaizesi Keziban Zeynep ÖZDEMİR konuşmacı olarak katıldı.

15 DÜZENLENEN PROGRAMLAR

16 DÜZENLENEN PROGRAMLAR

17 . Ali MARAŞLIGİL Kayseri İl Müftüsü
Aile Okulu Projemizin hayırlara vesile olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali MARAŞLIGİL Kayseri İl Müftüsü


"Ali MARAŞLIGİL KAYSERİ İL MÜFTÜSÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları