OSMANLI KURULUŞ DEVRİ ( )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
Advertisements

Karahanlılar Gazneliler
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
ETKİLEDİK, ETKİLENDİK AMA NASIL?
OSMANLI DEVLETİNDE KULLANILAN PARALAR
Bunun sebepleri nelerdir?
1.
OSMAN GAZİ OSMAN BEY.
DURAKLAMA DEVRİ ISLAHAT HAREKETLERİ (17.yüzyıl)
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
ANADOLU İLK TÜRK BEYLİKLERİ Türkiye Tarihi: Türkiye Tarihi: 1071 yılındaki Malazgirt savaşı veya Büyük Selçuklu Devletinin Anadolu’ya giriş tarihinden.
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
1.
BAYRAMLARIMIZ.
OSMANLI TARİHİ DURAKLAMA DEVRİ ( )
KURULUŞ ÖNCESİ GENEL DURUM
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
Karşı koyanlar: Kuva-yı Milliye
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
OSMANLI DEVLETİ ( KURULUŞ DÖNEMİ )
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ
ANADOLU BEYLİKLERİ.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
HAZIRLAYANLAR ERTUGRUL TAŞDEMİR HAKAN PARLAK MEHMET ERGİN
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ ( ).
İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 1.KONU ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
OSMANLI DEVLETİ.
OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
Olay çevresinde oluşan metinler DESTAN
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
BAYRAK TÜRKÇE.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( )
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
FERHAT PAŞA- İRAN BUCAŞ- LEHİSTAN İRAN
10 Ağustos 1920  10 AĞUSTOS 1920  I. Dünya SavaşıI. Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında 10 Ağustos.
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
EBRU SAF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ/3.
Osmanlı Devleti’nin Kuruluş ve Yükselişi
TÜRK İSLÂM DEVLETLERİ Türklerin İslam'la Tanışma Süreçleri
Büyük selçuklu devletİ
ASYA HUN DEVLETİ.
OSMANLI İMPARATORLUĞU GERİLEME DÖNEMİ ISLAHATLARI SORU PROĞRAMI
ELBİSTANIN TARİHDEKİ ÖNEMİ Sultan Alparslan’ın Anadolu ’ y u Türkleştirme yıllarında, Oğuzların Bozok koluna bağlı Türkmenleri Hasan DULKADİR bey idaresinde.
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ ( ).
Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz. Vatanımızı,milletimizi çok severiz. BAYRAMLARIMIZ.
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
OSMANLI TARİHİ KURULUŞ DEVRİ
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU / Osmanlı Devleti’nin Hızlı Yükselme Sebepleri.
Büyük Selçuklu Devleti Kaan Tuvanç 7/D 219. Kurulduğu Yer: Horasan. Kurucusu: Tuğrul Bey. * Selçuklular, Oğuzların Üçok kolunun Kınık boyundandır. * Büyük.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ( ) SEDAT ALTAŞ. Oğuz Türkleri ve Oğuz Adının Anlamı Oğuz: Ok+u+z “Oklar; boylar” anlamına gelir. Oğuz Kağan Destanı'na.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
Lâle Devri, Osmanlı Devleti'nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona.
OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ HAZIRLAYAN : HASAN BASRİ POLAT
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
ADI : M.FARUK SOYADI: GÖKTAŞ SINIF : 10/D NO : 639 DERS: OFİS PROGRAMLARI KONU: OSMANLI DÖNEMI PADIŞAHLARI.
1)- Bursa alındı(1326) 2)- Maltepe (Palekanon) Savaşı (1329) yapıldı. 3)- İznik ve Kocaeli fethedildi. 4)- Karesioğulları Beyliği Osmanlılara katıldı.
OSMANLI KURULUŞ.  Osmanlı Devleti’nin Doğuşu  Malazgirt Savaşı’ndan sonra birçok Türk boyu ile beraber Anadolu’ya gelen Kayılar, Türkiye  Selçuklu.
Sunum transkripti:

OSMANLI KURULUŞ DEVRİ (1299-1453)

B- KAYILAR SÖĞÜTTE 1- Kayı Boyu ve Osmanlı Ailesi Oguzlar Üçok ve Bozok diye ikiye ayrılır. Bozoklar Gün,Ay, Yıldız Han olmak üzere,Üçoklar da Dağ, Gök ,Deniz Han olmak üzere ayrıca üçe ayrılır. Osmanlı Devletini kuran Kayılar Gün Han kolundan gelirler.

Soru: Osmanlılar Oğuzların hangi boyundandır? Tarih Yazlısından İlginç Cevaplar Soru: Osmanlılar Oğuzların hangi boyundandır? Cevap: Oğuzların Külhan kayı boyundandır.

2-KAYILARIN ANADOLU’YA GELİŞİ VE YERLEŞMESİ Kayılar Anadolu’ya Malazgirt Muharebesi’nden sonra gelip yerleştiler. İlk önce Ankara’nın batısındaki Karacadağ’a daha sonrada Söğüt ve Domaniç bölgesine yerleşen Kayılar Osman Bey idaresinde sınırlarını genişlettiler.

Konuşmak ihtiyaç olabilir, fakat susmak bir sanattır. Madamme De Stael                                            Konuşmak ihtiyaç olabilir, fakat susmak bir sanattır. Madamme De Stael

Tarih Yazlısından İlginç Cevaplar Soru: Osmanlılar ilk defa Anadolu’nun hangi bölgelerine yerleşmişlerdir? Cevap: Anadolu’nun Suriye ve İran bölgelerine yerleşmişlerdir

Soru: Osmanlı Beyliği’nin kısa sürede büyümesinin sebepleri nelerdir? Tarih Yazlısından İlginç Cevaplar Soru: Osmanlı Beyliği’nin kısa sürede büyümesinin sebepleri nelerdir? Cevap: Osman Bey’in rüyasında gördüğü şeylerin sonucundadır.

Soru: Edirne- Segedin Antlaşması’ nın maddeleri nelerdir? Tarih Yazlısından İlginç Cevaplar Soru: Edirne- Segedin Antlaşması’ nın maddeleri nelerdir? Cevap: Sırp Sındığı savaşı yeniden yapılacaktı. Sırpsındığı imparatorluğu yeniden kurulacaktı.

Soru: Edirne-Segedin antlaşması kimlerle yapılmıştır? Cevap: İtilaf Devletleri

Soru: Kosova Muharebesi’ nin sebepleri nelerdir? Tarih Yazlısından İlginç Cevaplar Soru: Kosova Muharebesi’ nin sebepleri nelerdir? Cevap:II.Murat Çin hükümdarının kızını istemesi

Bağımsız hale gelinmesi(1299) KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) OSMAN BEY (1284-1324) Bağımsız hale gelinmesi(1299) Koyunhisar Savaşı (1302) :Koyunhisar Savaşı ile İzmit yolu açılmış, Bursa’nın üç taraftan yolu kesilmiştir. Bilecik,Yarhisar Yundhisar Yenişehir ve İnegöl’ün fethi Bursa’nın ablukaya alınması

KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) Bursa’nın fethi(1326) ORHAN BEY (1324-1361) Bursa’nın fethi(1326) Pelekanon Savaşı (Maltepe)(1329)- Bu savaş Kocaeli yarımadasının fethini hazırlamıştır. Rumeli’ye Geçiş Karesioğulları Beyliği’nin Osmanlılara katılması İznik ve İzmit’in fethi

KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) Sazlıdere Savaşı(1362) I.MURAT DEVRİ (1361-1389) Sazlıdere Savaşı(1362) Edirne’nin fethi(1362) İlk Osmanlı-Karaman Savaşı(1387) Sırpsındığı Savaşı(1364)-İlk Osmanlı- Haçlı savaşı. Samakov Savaşı (1370) Çirmen Savaşı(1371) Kavala,Drama ve Serez’in fethi I.Kosova Savaşı(1389) Bu zaferden sonra Tuna’ya kadar olan topraklar Osmanlıların eline geçti. Sırplar Osmanlı üstünlüğünü kabul etmişlerdir. Kuzey Sırbistan yolu Osmanlılara açıldı. Osmanlıların karşısında sadece Macarlar kaldı. Haçlılarla yapılan ilk büyük meydan savaşıdır.

KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) I İstanbul’un kuşatılması (1391) BAYEZİT (1389-1402) İstanbul’un kuşatılması (1391) Bulgaristan’ın fethi(1393) Niğbolu Savaşı(1396) Bu zaferle Bulgaristan hakimiyeti tamamen Osmanlıların eline geçti.Osmanlı devletinin Balkanlardaki hakimiyeti pekişti. Anadolu Türk Birliği’nin sağlanması(1399) Ankara Savaşı(1402) Bunun sonucunda beylikler yeniden kuruldu ve Anadolu Türk birliği bozuldu. İstanbul’un alınması gecikti ve Rumeli’deki ilerleyiş durdu. Fetret devri başladı. Doğuda güçlenen Akkoyunlular Osmanlı’ya rakip oldular.

KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) Aydınoğullarından İzmir’in alınması I.MEHMET (1413-1421) Aydınoğullarından İzmir’in alınması Saruhanoğullarına son verilmesi Venedik’le ilk deniz savaşı (1416) Eflak’ın Osmanlılara bağlanması(1416) Mustafa Çelebi isyanı(1419) Şeyh Bedrettin isyanı(1420)

KURULUŞ DEVRİ (1284-1451) Mustafa Çelebi İsyanı(1422)(Amcası) II.MURAT (1421-1451) Mustafa Çelebi İsyanı(1422)(Amcası) İstanbul’un kuşatılması(1422) Mustafa Çelebi İsyanı(1422)(Kardeşi) Osmanlı-Venedik Savaşı(1426-1430) Selanik’in fethi(1430) Edirne – Segedin Antlaşması: Balkanlarda bazı yenilgiler alınması ve Anadolu’da Karamanoğullarının saldırıları dolayısıyla II.Murat’ın Haçlılarla yaptığı antlaşma.(1444) Varna Savaşı (1444) II.Kosova Savaşı(1448) Not: Varna ve II.Kosova savaşları Balkanlardaki Osmanlı hakimiyetini kesinleştirmiş, Haçlıların Türkleri Balkanlardan atma umutları sona ermiştir. Türklerin Tuna’nın güneyindeki hakimiyeti güç kazanmıştır.)

KURULUŞ DEVRİ PADİŞAHLARI Osman on dokuz mayısta büyük millet meclisinde.

Değiştiremeyeceğiniz bir geçmiş geride dururken, şekillendirip sahip olabileceğiniz bir gelecek sizi bekliyor.“ F.W ROBERTSON