HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
Advertisements

HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
HACETTEPE MALİYE TOPLULUĞU
5. Hendese Grup Toplantısı
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Performans Değerlendirmesi
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
isletmehacettepe kariyer_hit
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
ULTIMATE TÜRKİYE.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
SOSYAL HİZMET ETKİLEŞİM TOPLULUĞU
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
H.Ü KAYAK VE SNOWBOARD TOPLULUĞU
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
TOPLULUK AMACIMIZ… Topluluk, Sağlık ve Sağlık Yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen üniversitemiz öğrencilerini bir araya getirerek onları kültürel.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAPI TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU

H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu; Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine ve Uluslararası İlişkiler disiplini ile ilgilenen diğer öğrencilere bu alanla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklar faaliyetler düzenlemek amacıyla 2005 yılında kurulmuştur.

H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun temel amacı öğrencilerin akademik bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bunların uygulama alanlarıyla buluşmalarıdır. Ayrıca düzenlenen etkinlikler ile öğrenciler aktif bir üniversite hayatı yaşamakta ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktadır. Bu amaçla her eğitim öğretim döneminde pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU Bu etkinliklerden bazıları şunlardır; -Uluslararası İlişkiler disiplininde uzman kimselerin konuşmacı olarak davet edilmeleri, -Büyükelçi seminerleri, -Kariyer günleri, -Çeşitli kamu ve özel kurum ve kuruluşlara geziler, -Gazeteci ve siyasetçi davetleri, -Diğer üniversite ve topluluklarla iş birliği içinde düzenlenen öğrenci panel ve kongreleri, -Basılı olarak ve internet üzerinden dergi ve fanzin çıkarmak, -Çeşitli sosyal aktivite organizasyonları düzenlemek, -Sosyal sorumluluk projeleri organize etmek ve projelere destek vermek.

H.Ü. ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun düzenlediği bu faaliyetler ile Hacettepe Üniversitesi’nin de tanıtımı yapılmaktadır. H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu her yıl daha da güçlenerek ve gelişerek çalışmalarına ara vermeden devam edecektir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI H.Ü. Uluslararası İlişkiler Topluluğu olarak bölüm öğrencilerimizin hem arkadaşlarıyla hem de bölüm akademisyenlerimiz ile tanışmaları, kaynaşmaları bunun yanında üniversitesi hayatına adapte olmaları adına 06.11.2012 tarihinde Tuğrul Çubukçu Konferans Salonu’nda tanışma etkinliği gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Vika Mazwi Khumalo’yu 27.11.2012 tarihinde öğrencilerimizle bir araya getirerek Türkiye- Güney Afrika İlişkileri üzerine bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız.

BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Abderrahman Salaheldin 19.12.2012 tarihinde Mısır- Türkiye İlişkileri ve Arap Baharı hakkında bizlere bilgilerini aktarmak için öğrencilerimizle buluşmuşlardır.

BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ 2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜKELÇİ SEMİNERLERİ Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Eberhard Pohl 10.04.2013 tarihinde Türkiye- Almanya ilişkiler ve Avrupa Birliği konulu etkinliğimiz için öğrencilerimizle bir araya gelmişlerdir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ Turkey’s Role In The Global Economy George Mason Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof.Dr. Jack Goldstone 03.12.2012 tarihinde Türkiye’nin Global Ekonomide Yeri konulu paneli gerçekleştirmek üzere bizlerle olmuşlardır. Yapılan etkinliklerle yabancı ülkelerdeki üniversiteler ile iş birliği gerçekleştirmenin yanı sıra üniversitemizin tanıtımı yapılmuştır.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ AB Gençlik Programları ve Proje Yazım Eğitimi Sayın Uzm.Dr. Bugay Turhan AB Projeleri nelerdir, projeler ile yurt dışına nasıl gidilir, proje nasıl yazılır gibi konularda bilgi vermek üzere 06.12.2012 tarihinde öğrencilerimizle bir araya gelmişlerdir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ 10 KASIM 2012 ANITKABİR ZİYARETİ Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıl dönümünde Atamızı anmak adına topluluk olarak üyelerimizle birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ BM ENFORMASYON MERKEZİ GEZİSİ Öğrencilerimizin Birleşmiş Milletler’in birimleri, çalışmaları, iş koşulları gibi konularda bilgi almaları amacıyla 27.12.2012 tarihinde BM Enormasyon Merkezi’ne gezi düzenlenmiştir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ AVRUPALILAŞMA VE TÜRK FUTBOLU Bilimsel bir çalışma olarak futbolun ele alındığı etkinliğimizde bu spor türünün siyasete, ekonomiye yansımaları ele alınmıştır. Etkinlik ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Akademisyenlerinden Yrd.Doç.Dr. Özgehan Şenyuva ile 25.03.2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GEZİSİ Yaklaşık 50 öğrencimiz ile birlikte T.C. Dış İşleri Bakanlığı’na gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde bakanlık teşkilatı, yapısı, işleyişi, kariyer ve staj olanakları gibi konularda bilgi alınmıştır.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI GEZİSİ Yeni kurulmuş olan T.C. AB Bakanlığı ile ilgili ve kariyer, staj, eğitim olanakları gibi konularda bilgi almak amacıyla 24.04.2013 tarihinde 43 öğrencimiz ile birlikte ziyaret gerçekleştirilmiştir.

2012-2013 DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ H.Ü. Stratejik Araştırmalar Merkezi ile gerçekleştirdiğimiz ortak etkinlikler; İran’ın Nükleer Programı ve Dünya’ya Yansımaları Ermeni Dış Politikası -8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Destek verilmiştir.

Planlanan Etkinlikler Üniversiteler Arası Öğrenci Paneli: Değişen Dünya Düzeni konulu diğer üniversitelerle birlikte gerçekleştirilmek istenilen etkinliktir. Bir gün boyunca sürmesi planlanmaktadır. Öğrencilerin akademik hayatta yer bulmaları ve diğer üniversitelerle iş birliği açısından önem taşımaktadır. 06.05.2013 tarihinde yapılması söz konusudur.

Planlanan Etkinlikler 9 Mayıs Avrupa Günü Etkinliği Uluslararası İlişkiler açısından önemli bir yere sahip olan bu günün alanında uzman akademisyen, siyasetçilerle konuşulmasının yanı sıra öğrenci oturumu yapılması planlanmaktadır.

Planlanan Etkinlikler Polonya- Türkiye İlişkileri konulu bir etkinlik düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu etkinlik Stratejik Araştırmalar Merkezi ile ortak olarak gerçekleştirilecektir. Konuşmacı  Dr. Piotr NYKIEL (Jagiellonian Universitesi) olacaktır. Son olarak çıkardığımız bir fanzin bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde bunun dergiye dönüşmesi için uğraş verilecektir.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU YANIMIZDA OLAN TÜM İDARİ, AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR EDERİZ. ADRES: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yeni Bina 3. Kat Sağ Koridor Topluluk Başkanı: Kardelen Dilara Keneş Topluluk Akademik Danışmanı: Dr. Ayşe Ömür Atmaca https://www.facebook.com/hacettepeuluslararasi.toplulugu