L/O/G/O www.themegallery.com Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Meriç Belediyeler Birliği
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Mahalle Afet Gönüllüleri Uygulaması
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
GEG Gençlik Eylem Grubu Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
Finansal Eğitim Merkezi’nde Düzenlenen Seminerlerin Eylül 2011 – Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı.
Genç Dostu CSÜS Hizmetleri Uluslararası Katılımlı Sempozyumu
. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Nedir ? ? ? Gençlik Gündemi Derneği’nin Dünya Bankası'nın Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması için proje sunmuştur. 792 proje.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ERASMUS+ Gençlik.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

L/O/G/O Yerel Yönetimlerinizin Kapsama Alanında mısınız? Eylem 5.1 Projesi Değerlendirme Akdeniz Belediyeler Birliği

7 Mart 2011 Otele Giriş yapıldı. Proje Katılımcı Sayısı: Yaş Aralığı: 10 Kişi Yaş Aralığı: 171 Kişi 25 ve Üzeri Yaş Aralığı : 22 Kişi Projenin Uygulama Süreci

1. Gün 8 Mart Projenin Tanıtımı ve açılış konuşması yapıldı. Cevdet SÖKMEN, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin İNCE, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Anket Sonuçlarının Paylaşımı Zeynep Tuğçe ÇİFTÇİBAŞI GÜÇ Yerel Yönetimler Gençlik Politikaları Tuğba ÇANŞALI, Eğitim Koordinatörü Yerel Yönetimler Gençlik Politikaları Yasal Mevzuatı Doç. Dr. Argun AKDOĞAN, TODAİ – 12:00 Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimleri ve Gençlik Gaye DOĞANOĞLU Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Milli Heyet Başkanı-Başkan Yardımcısı 12: Ulusal Gençlik Politikaları ve Yerel Gündem 21 Süreci Sezai HAZIR, Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Gençlik Meclisi, Gençlik Merkezi İyi Uygulamalar Elçin ÖNDER, Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

2. Gün 9 Mart Yerel Yönetim Eğitim Politikası İçerisinde Gençlik Doç. Dr. Argun AKDOĞAN, TODAİ Yerel Yönetim, Gençlik ve Eğitim İyi Uygulamaları Esra KILIÇ ALEMDAROĞLU Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Yerel Yönetim İstihdam Politikaları İçerisinde Gençlik Süleyman ELBAN, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Yerel Yönetim, Gençlik ve İsdihdam İyi Uygulamaları Ferhan ŞİRVAN, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Projeler Daire Başkanı

3.Gün 10 Mart Avrupa Birliği Gençlik Programları ve Eurodesk Oya BUMİN, Ulusal Ajans Eylem 5.1., 3.1.Uzmanı Yerel Yönetimimiz Bizi Ne Kadar Kapsasın? Fikret TOKSÖZ, AB Uzmanı 11:30 – 12:00 Katılımcı Yerel Yönetim Anlayışına Doğru Katılımcı Adımlar... Ersan AKTAŞ, Gaziantep Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Genel Koordinatörü Eurodesk Türkiye-Eurodesk Antalya Hayat Ekici Antalya Büyükşehir Belediyesi

4. Gün 11 Mart Neleri Eleştirdik, Neleri Değiştirdik! Sürdürülebilirlik Önerileri Genel Değerlendirme Öğle Yemeği Ayrılış Projenin genel değerlendirmesi yapıldı. Katılımcılar ile projenin sürdürülebilirliği üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.

Proje Süreci 200 ve üzeri genç buluştu. Yerel yönetimlere ilişkin sürdürülen çalışmaları paylaştı ve çalışmalar hakkında fikrini beyan etme fırsatı yakaladı.

Projenin uygulama süreci öncesinde Türkiye genelinde gençlere uygulanan anket sonuçları her gün belli başlıklar altında katılımcılar ile paylaşıldı.

Yaygın öğrenim teknikleri kullanıalrak gençlerin yerel yönetimlere aktif katılım süreci tartışıldı.

Belediyeler ve Gençlik STK’ları Fuarı Gerçekleştirildi. Böylece katılımcılar, diğer illerde aktif olan STK, Öğrenci Kulüpleri ve belediyeler ile deneyim ve bilgi paylaşımı gerçekleştirildi

Gençler özellikle yerel yönetimler ve aktif katılım üzerine bilgi ve becerilerini paylaşarak, akranları ile sosyal ağ oluşturdu.

Ulusal Kültür gecesi düzenlendi. Gençler yörelerine ilişkin kültürel materyalleri sergiledi.

Katılımcıların “Katılımcı Belgeleri” takdim edildi.

Yapılacaklar Proje çıktılarının web sitesine yüklenmesi Proje Kitapçığı Hazırlığı Proje Rapor Hazırlığı Proje katılımcıları ile kurulan sosyal network üzerine sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek. Eğitmenler İle Proje Ekibi Toplantısı

Akdeniz belediyeler Birliği Stajyer Uygulaması Akdeniz Gençlik Çalışmaları Ekibi

Akdeniz gençlik Çalışmaları ekibi nedir: Oluşturulan ekibe yönelik gençlik alanındaki öğrenme faaliyetleri toplum, ekonomi ve gençler için önemli bir katma değer sağlayan yaygın eğitim metotlarının kullanımı ile gençlik çalışmalarına ilişkin eğitimler verilecek ve gençlik programlarına yönelik projeler geliştirilecektir. Böylece gençler kendilerini açıkça ifade edebilecek, gençlik çalışanları ve karar mekanizmaları ile fikir ve görüşlerini paylaşabilecektir. Ayrıca gençlerin girişimci ve dinamik kimliklerini ön plana çıkaracaklardır. Gençlik çalışmalarına yönelik hazırladığımız eğitim programı süresince atölye çalışmaları yapılarak gençlerin işbirliği ile birlikte yenilikçi ve yaratıcı gençlik aktiviteleri gerçekleştirilecek, proje fikirleri hayata geçirilecek aynı zamanda sivil toplum kuruluşları, karar alıcılar ve akranları ile ortaklık geliştirmeleri desteklenecektir. Akdeniz Gençlik Çalışmaları Ekibi eğitime tam katılım göstererek başarıyla tamamlayan gençlere, beceri ve yeteneklerine göre birimlerde “Stajyer” olma fırsatı sunulacaktır.

Akdeniz Gençlik Çalışmaları Ekibi’nin Almakta Olduğu Eğitimler 1-30 Nisan Hafta: Gençlik Çalışmaları Nedir? Gençlik Çalışmalarında Kullanılan Metotlar, Örgün-Yaygın ve İnformal Öğrenim Teknikleri- Tanışma 2.Hafta: Liderlik-Koçluk- Liderlik - Takım çalışması-Toplantı yönetimi- kolaylaştırıcılık- Akran Eğitimi Yöntemleri- Pratik İngilizce Konuşma Dersi 3.Hafta: Özgeçmiş- Motivasyon Mektubu-Dilekçe- Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar İle Resmi Yazışma Teknikleri -Pratik İngilizce Konuşma Dersi 4.Hafta: Aktivite planlama-Stratejik planlama-Kaynak oluşturma-Bütçe yönetimi-Gönüllü Yönetimi-Etkili tanıtım yapma ve faaliyet düzenleme yöntemleri -Pratik İngilizce Konuşma Dersi 1-30 Mayıs Hafta: AB Gençlik programları Proje Yazma Eğitimi I. Aşama -Pratik İngilizce Konuşma Dersi 2.Hafta: AB Gençlik programları Proje Yazma Eğitimi II. Aşama- Pratik İngilizce Konuşma Dersi 3.Hafta: AB Gençlik programları Proje Yazma Eğitimi III. Aşama -Pratik İngilizce Konuşma Dersi 4.Hafta: AB Gençlik programları Proje Yazma Eğitimi IV. Aşama -Pratik İngilizce Konuşma Dersi

Sonuç olarak; Katılımcılar ile başarılı bir şekilde geliştirilen gençlik projeleri, 1 Haziran 2011 AB Gençlik Programları Proje Başvuru tarihinde başvuruya sunulacaktır Ekip yaz dönemi içerisinde 1Haziran-30 Eylül 2011 tarihleri arasında ve isteğe göre sonrasında staj yerlerine yerleştirileceklerdir. Eğitimler Her Cumartesi saat 13:30-16:00 Saatleri aralığında Akdeniz Üniversitesi BESYO Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

İzlenecek Strateji? Akdeniz Belediyeler Birliği Üye Belediyeler Akdeniz Gençlik Çalışmaları Ekibi silere ne gibi Fayda Sağlayabilir Akdeniz Gençlik Ekibi Akdeniz Belediyeler Birliği Stajyerlere ne gibi imkanlar Sunabilir?

L/O/G/O Teşekkürler , Antalya