GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
PROSHOW KULLANIM.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
PROTEUS 8.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
SQL Server da Veritabanı Yönetiminin Otomatikleştirilmesi
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
Görsel Okur-Yazarlık *
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
BDEM105 Ünite 5: Word
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
WİNDOWS 7 KURULUM.
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Hazırlayan: Kübra AYAN
Camtasia Studio Neslihan AYDOĞAN.
S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Bilgisayarda Ofis Programları
MOVİ MAKERDE VİDEO HAZIRLAMAK 1- Movi maker programını aç. Görevleri tıkla. 2- Videoda kullanacağın resimleri belirle.Sol taraftaki seçeneklerden resim.
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT HAKKINDA BİL Hazırlayan : Birol ÖZUYANIK.
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
SUNU YAPIYORUM Hazırlayan:Merve Özdemir
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
Bilgisayar II
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
YAZILIM.
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
MOVIE MAKER.
DEEP FREEZE.
VLC MEDİA PLAYER.
Movie Maker.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
VERİ KURTARMA.
1.Ashampoo Burning Studio 2.CD BurnerXP 3.Ultroıso 4.Nero.
1. WİNAP 2. GOM PLAYER 3. WİNDOWS MEDİA PLAYER 4. AIMP.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz..
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Dosya Yönetimi.
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
PowerPoint'e Hoş Geldiniz
DEEP FREEZE NEDİR?.
Döküman Ekleme Teklif kabul edildikten sonra, müşteriden gerekli evraklar talep edilir. Tüm evrakları, müşteriden aldıktan sonra, “RFK Yetkili Satıcı.
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
Sunum transkripti:

GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR

CAMTASİA STUDİO Camtasia Studio dünyada en çok tercih edilen ve profesyonel özellikleriyle en kapsamlı ekran kaydı ve düzenleme programıdır. Birçok efekt ekleyebileceğiniz video düzenleme aracı sayesinde ekran kaydınızı görsel bir şölene dönüştürebilir ve sunumlarınızı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Camtasia Studio akıllı, güçlü ve kullanımı kolay bir programdır.

Ekran aktivitelerinizi çok kolay kaydedebilirsiniz. İsterseniz PowerPoint, webcam, veya ses kayıtlarınızı da Camtasia Studio ile kaydedebilirsiniz. HD kalitesindeki kaydettiğiniz ekran aktivite videolarınızı internet sitenizde yayınlayabilir, blogunuza koyabilir, CD/DVD'ye yazabilir veya iPhone benzeri taşınabilir cihazlara da yükleyebilir ve oynatabilirsiniz.

Ekranınızın videosunu çekmek için tercih edebileceğiniz en profesyonel yazılımlardan olan Camtasia Studio güncel taleplere göre sürekli geliştirilen yazılımlardan birisidir.

camtasİa ne İşe YARAR ? =>Ekran kayıt etme =>power point sunumları yapma =>hd ses kaydı yapma =>videoları düzenleme ve efekt verme =>dinamik görüntü oluşturma =>kapak resimler yapma v.b

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ Microsoft Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 destekler. Microsoft DirectX 9 ve üstü sürüm 1.5 GHz, tek çekirdek işlemci ~ Önerilen: Intel 2.0 GHz çift çekirdek ve üzeri 1 GB RAM minimum ~ Önerilen: 2.0 GB ve üstü 500 MB HDD alanı kurulum için Minimum ekran çözünürlüğü 1024x768 ve üzeri.

CAMTASA STUDİO KURULUM

camtaSIa kurulumu Bu bölümde Camtasia Studio programının yapımcı şirketi olan TechSmith’in hazırlamış olduğu Lisans Sözleşmesini kabul etmemiz isteniyor. «I accept the license agreement» (Lisans sözleşmesini kabul ettim) seçeneğini seçerek bu bölümü geçiyoruz.

camtaSIa kurulumu Bu bölümde TechSmith şirketi Camtasia Studio programını geliştirmek için kullanıcı yardımı istiyor. Daha sonra karar vermek için ilk seçeneği, program gelişmesine yardımcı olmak içinse ikinci seçeneği seçip bu bölümü geçiyoruz.

camtaSIa kurulumu Bu bölüm Camtasia Studio programının Lisans işleminin yapıldığı bölümdür. İlk seçenek TechSmith şirketinin bizlere sunduğu 30 günlük deneme sürümüdür. Bu seçenekte 30 gün sonunda program bizden bir lisans anahtarı isteyecektir. İkinci seçenek ise programı daha önceden satın almışsak lisans ismi ve anahtarını girerek programı etkinleştirmek için kullanılır. Uygun olan seçenek seçildikten sonra «Next» butonuna tıklanarak bu bölüm geçilir.

camtaSIa kurulumu Bu bölümde Camtasia Studio programının bilgisayarımızda hangi sürücü ve dizine kurulacağı soruluyor. Kendimize uygun olan dizini seçip «Next» butonuna basarak devam ediyoruz.

camtaSIa kurulumu Camtasia Studio programının kurulumunun bu aşaması «Microsoft PowerPoint» programına Camtasia eklentisi kurma hakkındadır. Eklentiyi kurmak için resim altındaki tiki işaretleyerek devam edebiliriz.

camtaSIa kurulumu Camtasia Studio programının kurulumunun bu aşamasında kuruluma geçmeden önce, program kurulduktan sonra yapılacak işlemleri seçmemiz isteniyor. Uygun seçenekleri işaretleyip bu bölümü geçiyoruz.

camtaSIa kurulumu Prpgramın kuruldudğunu görüyoruz.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKMEK SES KAYDI ÇEKMEK İÇİN Belgeden Video Hazırlamak İçin PowerPoint Sunum Hazırlamak İçin

TUŞUNA BASARAK GÖRÜNTÜ ÇEKMEYE BASLAYABİLİRSİNİZ

Çekimi başlatmak için REC tuşuna yerine F9’da basılır. Çekimi durdurmak için F10 tuşuna basılır. Çekim esnasında mauseyi sürekli hızlı hareket ettirtmiyoruz Bunun nedeni düzgün zoom yapılamamasıdır.

Save and Edit tuşuyla videonuza ulaşabiliriz.

Camtasia Studio programının bu sekmesinde kayıt yapılan dosyalar, resimler ,videolar yani yapılan klipte bulunan bütün dosyalar yer alır.

Camtasia Studio programının bu sekmesinde Camtasi programı kütüphanesinde yüklü tema ve ses dosyaları bulunur.

Camtasi Programının bu sekmesinde metinler için ok, konuşma baloncukları, daireler gibi çeşitli şekiller bulunur. Bu şekillere istediğimiz renkleri verebilir. Ayrıca transparan, dışı çizgili gibi çeşitli şekil efektleri verebiliriz.

Sol tuşa basıp Snop to video edges basmanız yeterlidir. Camtasi Studio programının bu sekmesinde videonun belli bir kısmına yakınlaştırma uygulayabilir ve belli bir kısmını kesebiliriz.

Camtasia Studio programının bu sekmesinde seçili olan bir ses dosyasının klibimizdeki yerini, ses yüksekliğini ya da ses iniş çıkışlarını ayarlayabiliriz.

Camtasia programının bu sekmesinde videolar veya resimler arasında çeşitli geçiş efektleri verebiliriz. Ayrıca More butonuyla daha fazla özelliklere ulaşabiliriz.

ÇALIŞMAMIZA SES KAYDI EKLEME Ses kaydı eklemek için İmport media tuşuna basmak yeterli. Sürüklemeyle atabiliriz.

camtaSIa kISAYOLLAR Yakınlaştırma Geri al Kes İleri al Ayır Kopyala Ekran kaydını başlatır Dışarıdan dosya yükler Proje kayıt & paylaşma Çözünürlük değiştirme Oynatıcı boyutu ayarlama Yakınlaştırma Geri al Kes Ayır İleri al Kopyala Yapıştır

Videomuz bitti ve son olarak kayıt işlemleri yapmak için Produce and share tuşuna basmak gerekir. CD seçelim

DEĞERLİ VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA …..HOŞÇAKALIN….. BERAT ÇAVDIR GMYO