ISAAC NEWTON.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Matematikçi,astronot , filozof ve şair olarak bilinen ÖMER HAYYAM Tarihçilerin verdiği bilgiye göre 1048 yılında Nişabur(İran) kentinde doğdu. (Doğum.
Advertisements

Genel Kurul Toplantısı Gündemi – 28 Eylül 2006
Grup Adı: BALIK Tarih: 26/04/2010
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
DA VINCI ŞİFRESİ.
Bilim Adamı Albert Einstein.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
BÜŞRA GÖRDEBİL 10-A 328.
J.K. ROWLİNG.
FİZİK KANUNLARI VE TEORİLERİ
BİLİM ADAMLARI.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
Pİ SAYISININ TARİHÇESİ
Alexander Graham Bell.
POTANSİYEL VE ÇEKİM.
ATATÜRK'ün HAYATI
MATEMATİK ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR
Matematik Cahit arf.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
BOLZANO, Bernhard ( ).
ASLI DER.
MİM KEMAL ÖKE.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
BROOK TAYLOR ( ).
Felsefe –Bilim Bağlantısı. Bunalımdaki paradigmadan ayrılarak yeni bir olağan bilim geleneğini üretecek olan bir başka paradigmaya geçiş, birikime dayalı.
3.Gün MATEMATİK 1.KİTAP ÇARPMA - BÖLME ANTRENMANLARLA
sır Issac Newton HAYATI
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA OKUL İÇİ ŞİDDETİN İRDELENMESİ: BİR ANKET ÇALIŞMASI Sözen S 1, Baysal SU 2, Ekizoğlu O 1, Tüzün B 1, Tüzün Ü 3 1 İstanbul Üniversitesi.
F E Z A G Ü R S Y.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş.
Willebrord Snell Ezgi ŞEN Rabia TÜRKÜCÜ.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
KLASİK OKULUN TEMSİLCİLERİ
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
1.  Matematik kadınlara göre değildir.  Kadınların matematiğe kafası basmaz.  Immanuel Kant: “Madem güzel kafalarını geometriyle meşgul edecekler,
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ ISAAC NEWTON’UN HAYATI
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
Modern çağlarda bilim XVII. ve XVIII.BİLİM.
VEYSEL ŞATIROĞLU (AŞIK VEYSEL)
F E Z A G Ü R S Y.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Profesör Doktor CAN ALİ GÜRGÜÇ
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Immanuel Kant Kimdir?
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
JOHANNES KEPLER'İN HAYATI
TELESKOPLAR teleskop; Gökyüzündeki cisimleri incelemek için kullanılan gök dürbünüdür. Esasını ilk defa XIII. yüzyılda İngiliz bilgini Bacon düşünmüş,
BİG-BANG BİG BANG –BÜYÜK PATLAMA EVRENİN OLUŞUMU
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
HAZIRLAYAN : EDANUR BİZAN. Ali Kuşçu'nun Hayatı Ali Kuşçu asıl adı Ali Bin Muhammed (d. 1403, Semerkant – ö. 16 Aralık 1474, İstanbul), Türk. gökbilimci,
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
DAİRE GRAFİĞİ 1786 yılında, William Playfair Ticari ve Siyasi Atlası adlı kitabında ilk veri grafikleri yayınladı. Kitap 18.yy İngilteresinin ekonomisini.
Sunum transkripti:

ISAAC NEWTON

Newton 25 Aralık 1642 tarihinde Woolsthorpe kentinde dünyaya geldi Newton 25 Aralık 1642 tarihinde Woolsthorpe kentinde dünyaya geldi.Newton doğumundan 3 ay önce babasını kaybetmiştir. Bir çiftçi ailesinin çocuğu olan Newton 12 yaşında Grantham'daki King's School'a başlamıştır. 1661'de buradan mezun olan Newton aynı yıl Trinity College'a girdi. 1665'de buradan mezun olan Newton lisans üstü çalışmalarına başlayacağı sırada veba salgını baş gösterdi ve üniversite kapatıldı. Bunun üzerine Newton 2 yıl annesinin çiftliğinde kaldı. Burada çalışmalarına devam etti. 1667'de Trinity College'a öğretim görevlisi olarak geri döndüğünde sonsuz küçükler hesabının ( difransiyel ve integral ) temelini atmıştır.

Daha sonra da ışığın yapısını açıklamış ve evrensel kütle çekimi kanunu ortaya atmıştır. Ancak çekingen olan Newton fizikte devrim yaratacak bu fikirlerini çok uzun yıllar sonra yayınlamıştır. Örneğin sonsuz küçükler hesabını 38 yıl sonra yayınlamıştır.Newton 27 yaşındayken Cambrige Üniversitesinde matematik profesör olarak getirilmiştir. 1671'de aynalı teleskopu geliştirerek Royal Society'e seçildi. Ama burada özellikle Robert Hooke tarafından şiddetle eleştirilmesi Newton'u iyice içine kapanık hale getirdi. Bilim dünyasıyla ilişkisini kesen Newton 1678'de ruhsal bunalıma girdi. Yakın dostu ünlü astronom Edmond Halley'in çabalarıyla 6 yıl sonra bilimsel çalışmalarına geri döndü. Ve 2 yıl içinde efsanevi yapıtı Principia'yı yayınladı. Bu eser büyük ses getirdi.1699'da darphane müdürlüğüne getirilerek Londra'ya yerleşti. 1701'de profesörlükten ayrıldı. 1703'de Royal Society'nin başkanı oldu.1704'de sonsuz küçükler hesabını da içeren Optik adlı kitabını yayınlayınca Leibniz arasında tartışma başladı.Leibniz sonsuz küçükler hesabını Newton'dan 20 yıl önce yayınlamıştı. Newton'un hayatının son 25 yılı bu tartışmalarla geçti Newton 20 Mart 1727'de Londra'da öldü.