Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI
AHMET DALKIRAN

2 YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARIMIZDA;
-1-Yenilenen öğretim programı ile birlikte ünitelerin açıklamalarında sadeleştirmeler yapılmış, net ifadeler kullanılmasına gayret edilmiştir.

3 -2-Kazanımların içeriği sadeleştirilmiş, kazanımlara sınırlamalar getirilmiş; böylece ihtiyaç duyulmayan bilgi yüklemelerinin önüne geçilmeye çalışılmıştır.

4 -3-Değerler eğitimine üstü kapalı bir biçimde program içerisinde yer verilmiş burada öğretmenin rolü ön plana çıkarılmaya çalışılmıştır.

5 4-Kazanımların yaşamla ilişkilendirilmesine özen gösterilmiş, her bireyin ilgisini çekebilecek, merak uyandıracak konulara ağırlık verilmiştir.

6 -5-Ders içerikleri hafifletilmiş, ünite sıralamaları değiştirilmiş, karar verme ve tartışma becerilerine ağırlık verilmiş, evrensel, milli ve bilimsel etik değerlere yer verilmiştir.

7 öğretim programında öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini geliştirerek keşfeden, soran, sorgulayan, üreten ve sorun çözebilen bireyler haline gelmeleri amaçlanmıştır.

8 -7- Ayrıca öğrencilerin içinde yaşadığı mekâna ve topluma uyumlarını sağlayabilmeleri ve kültürel aktarımı gerçekleştirebilmeleri amacıyla toplumsal değerlerin kazandırılmasına önem verilmiştir.

9 -8-Sosyal bilgiler öğretiminde okul dışı ortamlardan da faydalanmaya önem verilmiş. Yakından uzağa olacak şekilde geziler yapılması üzerinde durulmuştur.

10 -9-Programın özünde değerler eğitimi, rehberlik ve bilgi teknolojilerinin etkili kullanımı üzerinde durulmuştur.

11 5N1K DE YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMI

12 Yenilenen öğretim programının incelenmesi

13 172 sınıf düzeyi için 53 farklı derste
Nerede 172 sınıf düzeyi için 53 farklı derste

14 2017-2018 YILI : 1.SINIF, 5.SINIF, 9.SINIF
Ne Zaman YILI : 1.SINIF, 5.SINIF, 9.SINIF Yılı : 1-2.Sınıf, 5-6 Sınıf, 9-10.Sınıf Yılı : 1-3.Sınıf, 5-7 Sınıf, 9-11.Sınıf Yılı : 1-4.Sınıf, 5-8 Sınıf, 9-12.Sınıf

15 Görüldüğü gibi yenilenen programlar yılında tamamen uygulanmış olacak ve bunun sonucu olarak ilk kez TEOG VE 2021 YGS-LYS müfredatı tamamen değişmiş olacak.

16 Nasıl

17 -1-Hem okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınarak, hem beşinci sınıfların İngilizce dersi saati artırılarak,

18 -2-Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinde tanımlanmış 8 yeterlik alanı öğrencilere verilerek

19 (Anadilde iletişim, diğer bir dilde iletişim, temel matematik, bilim ve teknolojik yetkinlikler, öğrenmeyi öğrenmek, vatandaşlık ve sivil yetkinlik, insiyatif kullanma ve girişimcilik, kültürel dışa vurum)

20 balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmektir’’ anlayışıyla
" EĞİTİM balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmektir’’ anlayışıyla

21 Ders saati azaltması söz konusu olmadan ders içeriği hafifletilerek ve ders içeriği azaltılarak

22 Pilot illerden başlanarak

23 Neden Eğitim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen ve bitmeyen bir süreç olduğu için

24 Kim Genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde, temsilciler, öğretmenler, akademisyenlerden oluşan komisyonlar, okul yöneticileri , veliler,

25 İYİ Kİ VARSINIZ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER
HAZIRLAYAN AHMET DALKIRAN


"YENİLENEN ÖĞRETİM PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları