Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik Planlama.
Advertisements

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
STRATEJİK PLANLAMA.
PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
PAZARLAMAYA GİRİŞ PAZARLAMANIN TANIMI
SWOT Nedir ? Nasıl yapılır ?
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İleri Düzey Eğitim Başbakanlık Çalışma Grubu Mart-2010.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Mimarlar Odası Denizli
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
SWOT ANALİZİ.
STRATEJİ Strateji, örgütlere geleceği tahmin etme, çalışmalara belirli yön verme ve kendini bir bütün olarak görebilme olanağı veren araçtır. Örgütler;
DIME - EIB - AEA 2008 Workshop ‘Turkey: A Model for Organic Products’ April , Izmir Turkey “ORGANİK TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ” ÜZERİNE.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Stratejik Düşünme ve Strateji Geliştirme
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
-NE İŞE YARAR? -NASIL YAPILIR? -KURUMLARDA NASIL UYGULANIR?
GELENEKSEL KENT DOKULARININ YENİ GELİŞME ALANLARIYLA BULUŞMASI
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
SWOT ANALİZİ NEDİR? -STRENGTHS?, WEAKNESS?, OPPORTUNITIES?, THREATS?
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
STRATEJİK YÖNETİM Ercan EROĞLU Yalova 2006.
STRATEJİK PLANLAMA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA.
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Hazırlayan Doç. Dr. Çağrı ERHAN.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Stratejik Planlama Nedir?
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
İşletmenin Yönetimi: Yönetimin Fonksiyonları (Karar Alma ve Planlama)
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Toplam Kalite Yönetimi
GZFT(SWOT) ANALİZİ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı SWOT ANALİZİ 2009 / ANKARA ATİLLA DURMAZ.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sunum transkripti:

Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek, Gölcük kentinin 2023 yılındaki vizyonunu şekillendirecek adımları atmayı amaçlamış ve kentin sağlık, sosyal, kültürel ve şehircilik anlayışına katkı sunmak üzere bir işbirliği projesi GÖLCÜK VİZYON 2023 projesi hayata geçirilmiştir. Gölcük Kentinin toplumsal refahının artırılması ana teması ile;Gölcük BelediyesiGölcük Kent Konseyi  Kültür Sanat ve Sosyal Çalışmalar Kültür Sanat ve Sosyal Çalışmalar  Sağlık ve Turizm Çalışmaları Sağlık ve Turizm Çalışmaları  Tarım ve Hayvancılık Çalışmaları Tarım ve Hayvancılık Çalışmaları  İmar ve Şehircilik Çalışmaları İmar ve Şehircilik Çalışmaları  başlıklarında proje çalışmaları yapılmaktadır. 

GÖLCÜK İLÇESİ MEKANSAL GELİŞTİRME STRATEJİLERİNİN BELİRLENMESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ Yrd.Doç.Dr.Z.Gamze Mert Öğr.Gör.Dr.A.Kıvanç Kutluca Araş.Gör.İbrahim Türkeri Bahar Yarıyılı Şehircilik Dersini alan öğrenciler GÖLCÜK BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Özer İmar ve Şehircilik Müdürü Berrin Özdil

AMAÇ  İlçe düzeyinde çevresel, sosyo-ekonomik ve fiziksel hedeflerin yorumlandığı kentsel mekanların gelişmesini sağlayacak mekansal geliştirme stratejilerinin oluşturulmasıdır.

 İlçe bütününde katılımcı süreçlerle belirlenmiş bir kent vizyonu çerçevesinde belirlenecek mekansal stratejiler ve bu stratejiler sonucu mekan organizasyonuna yönelik düzenlemeler(eylem planları); bölgenin doğal, mekansal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarının sürdürülebilir, yaşanabilir ilkelerini sağlayacak yaşam çevrelerinin gelişimine katkıda bulunacaktır. Böylece yerel, kendi özgün değerleri ve dinamikleriyle ve aynı kapsam ve içerikteki planlama süreçleriyle kendi gelecek vizyonunu oluşturabilecek ve yerel gelişimini sağlayabilecektir.

STRATEJİK PLANLAMA  Stratejik planlama yaklaşımı, karmaşık ve devam eden bir süreci tarifleyen, mekanı ve o mekana ait sorunsalları sistematik biçimde algılatan bir yöntemdir (Rowley, Lujan ve Dolance, 1997)

STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ MODELİ MİSYON-VİZYON STRATEJİK ANALİZ ANALİZ DEĞERLENDİRME (Üzerinde düşünülüp karar verilmiş stratejiler) SWOT ANALİZİ STRATEJİK ÖĞRENME VE DÜŞÜNME STRATEJİK PROGRAMLAMA - Stratejik Amaç - Aksiyon Planı - Taktikler 5N-1K

STRATEJİK YAKLAŞIMIN AMACI  (a) Bireysel çıkarlardan ziyade toplumsal çıkarların gözetildiği sürdürülebilir bir planlama sürecinin geliştirilmesi,  (b) Gölcük ilçesinin potansiyellerin geliştirildiği, tarım-turizm-kültür ilişkilerinin kurgulanması,  (c) Gölcük yereline uygun bir planlama pratiğinin yaratılmasıdır.

MİSYON-VİZYON BELİRLEME  Gölcük ilçesi için uygulanan stratejik planlama yaklaşımında ilk etapta misyon olarak çevresel ve sosyo- kültürel sürdürülebilirlik çerçevesinde ekonomik gelişmeyi sağlamak, vizyon olarak da koruma ve gelişme dengesini yakalamak hedefleri belirlenmiştir.

STRATEJİK ANALİZ  İkinci aşama, modelin uygulanacağı alana ilişkin mevcut durumun GZFT(SWOT) Analizi ile gösterilmesini içermektedir.

 “SWOT Analizi” (Strength-Güçlü Yönler, Weakness-Zayıf Yönler, Opportunity- Fırsatlar, Threat-Tehditler), incelenen alanda sürecin ve durumun güçlü ve zayıf yönlerini belirleyen, geleceğe yönelik, dış çevreden kaynaklanan fırsatları ve tehdit noktalarını ortaya çıkaran, varolan güçlü yönler ve fırsatlardan en üst düzeyde yararlanacak, tehditlerin ve zayıf yanların etkisini en aza indirecek plan ve stratejiler geliştirmeyi hedefleyen bir tekniktir.

 Bu analiz doğal, mekansal, ekonomik ve sosyo-kültürel alt başlıklarından oluşmaktadır.

ANALİZ DEĞERLENDİRME  Stratejik Analiz aşamasından bir sonraki adımda, üzerinde düşünülüp karar verilmiş stratejilerin ortaya çıkarıldığı ve programlama öncesi düzenlemenin yapıldığı etaptır.

STRATEJİK PROGRAMLAMA  Stratejik amaçların ve aksiyon planlarının oluşturulduğu, bu amaçlar ve planlar doğrultusunda uygulanacak taktiklerin belirlendiği etaptır. Analiz sonuçlarının iyi değerlendirilmesi, doğru stratejilerin oluşturulması ve başlıkların belirlenmesi açısından önemlidir. Stratejik Programlama kısaca 5N-1K tekniği ile tariflenebilir.

 Bu teknik, 5N (Ne, Neden, Ne zaman, Nasıl, Nerede) ve 1K (Kim) sorularına alınacak cevapların bir tablo aracılığı ile sunularak, plan üretimi öncesinde karar verme ve uygulama sürecini yönlendirmek amacı ile kullanılır.  Bu sorgulama alanları genel senaryo doğrultusunda oluşturulan her bir projenin ne olduğu, kimin tarafından, hangi amaçla, genel hedef içerisinde hangi zaman yada aşamada, nasıl bir kurguda ve çalışma bölgesi içerisinde hangi alanda yapılacağını açıklamakta kullanılacaktır.

STRATEJİK DÜŞÜNME VE ÖĞRENME  Stratejik Düşünme ve Öğrenme aşaması uzman kadroyla, uzun zamana yayılan bir etap olduğu için bu çalışmada kavramsal olarak değinilecek fakat planlama pratiğine dahil edilmeyecektir.

ÇALIŞMA ALANLARI  GÖLCÜK  DEĞİRMENDERE  HALIDERE  ULAŞLI  İHSANİYE  HİSAREYN  YAZLIK