VENEZIA Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Youth Entrepreneurship Programme
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
MARKA YÖNETİMİ HAFTA II-III. Hatırlamak İçin: Marka… Bir mal, ürün ya da hizmeti ▫Tanımlayan ▫Rakiplerinden ayırt etmeye yarayan ▫İsim, terim, işaret,
AĞAÇLAR Cem Yurtsev Müzik: Elvis Presley - Can’t help falling in love with you Cem Yurtsev
ANKARA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Nesrin Sipahi
NAPOLI.
SEVGİ ÖZMEN QATAR - DOHA PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Sevgi Özmen
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
ANKARA Sonbahar'da Aşk ve eski adı ile Angora ! Cem Yurtsev
Cem Fotoğrafların bir kısmı Ali Bora ‘ya aittir.Kendisine teşekkür ederiz…
SİLİKON VADİSİ.
POMPEI Cem Yurtsev
STOCKHOLM İSVEÇ - SWEDEN Cem Yurtsev
BIR ADA GÜNLÜĞÜ Cem Yurtsev
DEDE EFENDİ EVİ SULTANAHMET İSTANBUL
Yer kürenin yapısını araştıran bilim dalına yer bilimi (jeoloji)
PPS : Cem Yurtsev Fotoğraflar : Yuksel Giovannitti Müzik : Al Martino – Love is blue.
(Terracotta Army).
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
KAPADOKYA.
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
Kapadokya
ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum.
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
Katlı paralel kanal şebekesi
Cem Yurtsev
LONDRA.
GÖRSEL YANSIMALAR ‘’insanların Gözlerinin rengi hep farklı olsada gözyaşlarının rengi hep aynıdır’’; şehirler ülkelerde öyledir…
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi.
SİCİLYA İTALYA SICILY - ITALY MÜZİK : TOTO COTUGNO SERENATA
Cem Yurtsev Malezya müziği eşliğinde.
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik:
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Internet Şarkı : Pulp Fiction BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Europe
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Adriano Celentano BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
İTALYA.
KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİ VE RESTORASYON SORUNLARI
PPS: Cem Yurtsev Müzik: Cher - Believe
Sunu ve sunudaki fotoğraflar Cem Yurtsev’e aittir. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Şarkı : Bahar BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
1890 yılı yaz ayında Washington Üniversitesi'nden mezun olan William Sachtleben ve Thomas Allen Jr. isimli Amerikalı iki genç, seyahat amacıyla ilk olarak.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
İSTANBUL ANTONIOPOLIS YENİ ROMA İSTİNPOLİN KONSTANTINIYYE
Sunum transkripti:

VENEZIA Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com

M.Ö. II.yüzyılda İllirya'dan gelen Venedik halkı, ilk olarak Euganean Tepesi civarına yerleştiler ve Treviso, Padua, Este, Belluno gibi yerleşim bölgelerini kurdular. M.Ö.I.yüzyılda bölge Roma idaresine geçti. Romalılar yerel halka "diğerleri" anlamında Venetians adını verdiler. Venetians adı sırasıyla Veneti ve Venezia oldu... Venedik, Büyük Kanal başta olmak üzere sayısız kanal, 400 köprü ve 118 adacık üzerine kurulmuştur.

Günümüz Venedik yerleşiminin çekirdeğini Rialto bölgesi oluşturur Günümüz Venedik yerleşiminin çekirdeğini Rialto bölgesi oluşturur. Planlanan kanalların inşaatı sırasında çıkan toprak,adacıkların güçlendirilmesinde kullanılmıştır.

Ünlü Büyük Kanal (=Canalazzo) çevresinde sivil ve resmi binalar yer alır. Büyük Kanal ters bir S harfi şeklindedir. Uzunluğu 3800m, Derinliği 5 ile 5.5 m civarındadır. Büyük Kanal şehri ikiye böler; bunlardan doğu tarafta kalan St.Marco tarafı Büyük Kanal üzerinde 3 önemli köprü Railway, Rialto ve Accademia Köprüleri yer alır ayrıca 45 küçük kanalcık da Büyük Kanal'a bağlanır.

CANAL GRANDE

BRIDGE OF SIGHS

CANAL GRANDE

CANAL GRANDE

Venedik, 1987 yılında Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilip tamamen koruma altına alınmıştır.

Venedik’te ulaşım sadece Gondollarla ve Vapourette adı verilen deniz taşıtları ile yapılmaktadır.

Venedik’te bütün Gondollar siyahtır Venedik’te bütün Gondollar siyahtır.Rengarenk olan Gondollar, bir zamanlar Veba tüm Avrupa’yı kasıp kavurduğunda ölüler gondollarla taşındığı için matem rengi olan siyaha dönüştürülmüştür.

Venedik’e gidince gondolla gezmek adettir ancak bu biraz pahalıya patlar. Bir gondola 1 saatliğine binmek 120 Euro civarıdır. Gondola 6 kişi binebilirsiniz.

Venedik denince akla tabi ki St Marco meydanı gelir Venedik denince akla tabi ki St Marco meydanı gelir. Benim de 1990 yılı Mayıs ayında çevirmen olarak gittiğim ve unutamadığım Piazzetto Di San Marco meydanında sizi bir güvercin ordusu karşılar. İnanılmaz bir mimari, saat kulesi, Dükler Sarayı ve Sansoviaeno Kütüphanesi sizi büyüler.

VENEDİK SEMBOLÜ KANATLI ASLAN

Adriyatik Denizinden esen kuvvetli rüzgarlar ve yağmur sonucunda San Marco Meydanında dizinize kadar su içinde yürümeniz gerekebilir.

Venedik’teki en önemli köprü Ponte Rialto’dur

Venedik denince bir başka akla gelen ise festivaller şehri olmasıdır Venedik denince bir başka akla gelen ise festivaller şehri olmasıdır.Şubat ayında yapılan geleneksel maskeli festival, 2 yılda bir yapılan Venedik Bienali, müzik ve film festivalleri ile şehir tam bir kültürel etkinlik şehridir.

Venedik’teki 118 adacıktan belki de en güzeli BURANO Adasıdır.

BİR BAŞKA YERDE BULUŞMAK ÜZERE... Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com