Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEÇME VE KALMA.
Advertisements

2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk.
OGES.
Ders geçme sistemi bilgilendirme
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
hacettepe ünİversİtesİ hazIRLIK SİSTEMİ
İEÜ YDYO HAZIRLIK PROGRAMLARI
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Odtü hazIRLIK SİSTEMİ.
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK OKULU
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM BAŞI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ HAZIRLIK SINIFI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
AKDAĞMADENİ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BÜYÜKÇİĞLİ ANADOLU LİSESİ
Melikşah Üniversitesi
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
İNGİLİZCE BİRİMİ EĞİTİM PROGRAMI Tel: ORTAK DERSLER.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE HOŞ GELDİNİZ.
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
Öğrenci İçin Pozitif Kazançlar
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
FIRST ENGLISH ANKARA ve 5. Sınıflar için.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Sunum transkripti:

Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ

ANKARA PROFICIENCY Üniversite tercihlerine göre sonuçlar açıklandığında Ankara Üniversitesini kazanan öğrenciler hazırlık sistemine göre ikiye ayrılır. Zorunlu Hazırlık: Eğitim dili tamamen veya %30 İngilizce olan bölümlere kayıt yaptırmış öğrencilere yönelik hazırlık programıdır. İsteğe Bağlı Hazırlık: Eğitim dili tamamen Türkçe olan bölümlere kayıt yaptırmış öğrencilerin ‘isteğe bağlı’ olarak katılabilecekleri hazırlık programıdır. İngilizce Yeterlilik Sınavı Sınav 2 aşamadan oluşacaktır. İlk gün birinci aşama, ikinci gün ikinci aşama yapılacaktır. 1.Aşama (60 puan); Bu aşamada dilbilgisi ve sözcük bilgisinin yanı sıra okuduğunu anlama becerileri ölçülmektedir, bu aşamadan 60 tam puan üzerinde 42 ve üstü puan alan öğrenciler 2. aşamaya girme hakkı kazanır. 42 puanın altında kalan öğrenciler bu sınavda aldıkları puanlara göre hazırlık sınıfında A1 ve A2 kurlarına yerleştirileceklerdir. 2.Aşama (40 puan); Bu aşamada dinlediğini anlama ve yazma becerileri ölçülür. Bu aşamadan kalan öğrenciler B1 kuruna yerleştirilir. Bu sınavdan toplam 100 üzerinden 70 ve üstü puan alan öğrenciler, hazırlık eğitiminden muaf sayılırlar. 70’in altında puan alan öğrenciler ise, puanlarına göre seviye sınıflarına dağıtılırlar. A1 (Beginner) A2 (Elementary) B1 (Pre-Intermediate) PERFECT ENGLISH A1 ve A2 KURLARI İÇİN EĞİTİM PROGRAMI AÇAR, B1 ÖĞRENCİLERİNE İSE ÖZEL DERS EĞİTİMİ VERİLİR. *Bütün öğrenciler dönem sonuna kadar, Intermediate seviyesinde eğitimlerini tamamlarlar.

EĞİTİM PROGRAMI (EYLÜL-HAZİRAN) KAYNAKLAR: Öğrenciler eğitimlerini TOTAL ENGLISH (Longman) kitap setiyle sürdürürler. 1. A1 (Beginner + Elementary + Pin + Inter.) 2. A2 (Elementary + Pin + Inter) 3. B1 (Pre-Intermediate + Inter) DERS PROGRAMLARI: A1, A2 : Haftada 24 Saat Pazartesi, Salı, Çrş, Prş > 9:30 – 14:40 (5 Ders) Cuma > 9:30 – 13:00 (4 Ders) B1: Haftada 20 Saat Hafta içi Hergün > 9:30 – 13:00 (4 Ders)

Seviyesi belirlenen öğrenciler A1, A2, B1 gruplarından birisine yerleştirilir ve yıl boyunca eğitim planı değişmez.Sırasıyla bütün seviyeleri kalmadan okurlar. OCAK PROF A1 , A2, B1 GÜZ DÖNEMİ Yarıyıl Tatili 1. Kısa Sınav 2. Kısa Sınav 3. Kısa Sınav 4. Kısa Sınav 5. Kısa Sınav 1. ARA SINAV 2. ARA SINAV 3. ARA SINAV 1. Sözlü Sınav HAZİRAN PROF BAHAR DÖNEMİ 2. Kısa Sınav 3. Kısa 4. Kısa 5. Kısa 1. ARA SINAV 2. ARA 3. ARA 1. Kısa 2. Sözlü

1.ADIM : Yarıyıl Başarı Notu Hesaplanması Sınav İçerikleri: Gramer, Kelime, Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma branşlarından sorular çıkar. Ara Sınavlar: 100 puan üzerinden yapılır. Kısa Sınavlar: 20 Puan üzerinden yapılır. Sözlü Sınav (Speaking): 20 Puan üzerinden yapılır. Kendini tanıtma, Bir konu hakkında konuşma, bir konu hakkında soruları cevaplandırma gibi bölümleri bulunur. Puanlama sistemi aşağıdaki gibidir. 1.ADIM : Yarıyıl Başarı Notu Hesaplanması Ara Sınavlar Kısa Sınavlar Sözlü Sınav, Sözlü Sunum, Okuma Sunumu Portfolyo Sınıf Raporu %40 %20 20 puan 10 Puan 2.ADIM: Yıl İçi Başarı Notunun Hesaplanması 1. YARIYIL 2. YARIYIL %50 *Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin, HAZİRAN PROF’a katılabilmeleri için en az %85 devam zorunluluğunu yerine getirmelidirler. 3.ADIM : Yıl Sonu Başarı Notunun Hesaplanması (Ortalaması 70 olan Hazırlığı atlar) HAZİRAN PROF. YIL İÇİ BAŞARI NOTU %40 %60

ZAKSES FEYİL Hazırlığı Atlayan Öğrenciler: Öğrenci, hazırlığı başarıyla atlamış ve heyecanla Eylül döneminde başlayacak olan lisans eğitimini bekler. ZAKSES Başarısız Olan Öğrenciler için: 3 seçenek : Yaz Okulu + Ağustos Proficiency Eylül Proficiency Ocak Proficiency FEYİL

ANKARA PROFICIENCY . Yaz Okulu + Ağustos Proficiency Yılsonu başarı puanı 45 ile 69,50 arasında olan öğrenciler, ücretsiz olarak yaz okulu programına katılabilirler. Yaz okulu sonunda girdikleri Prof sınavı ve Yaz okulu başarı puan ortalamaları 70’in üzerindeyse hazırlıktan muaf olurlar. Eylül Prof. Hazırlık programında önceki yıl başarısız olan veya üniversiteye yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin hazırlık muafiyeti için katılabildiği sınavdır. *Zorunlu Hazırlık programlarında önceki yıl hazırlık okumuş olan öğrenciler, başarısız olduklarında +1 yıl daha hazırlık okuma hakkına sahiptir. +1 yılın sonunda geçemezlerse dışarıdan prof sınavını vermeleri gerekir. *İsteğe Bağlı Hazırlık programlarında başarısız olan öğrenciler bölümlerine devam ederler. Ocak Prof. Bu sınava yalnızca bir önceki eğitim yılında başarısız olan öğrenciler katılabilir.

ANKARA PROFICIENCY 1. Listening 2. Grammar & Vocab. 3. Reading PROFICIENCY İÇERİĞİ (Eylül, Ocak, Haziran, Ağustos) 1. Listening 2. Grammar & Vocab. 3. Reading 4. Writing TOPLAM SÜRE: 180 DAKİKA GEÇME PUANI: 70

DİLBİLGİSİ ve KELİME BİLGİSİ (Grammar & Vocab.) 30 puan ANKARA PROFICIENCY DİNLEME (Listening) 20 puan Aşağıdaki soru çeşitleri dinleme becerisini ölçmek için kullanılır. 20 soru, 2-4 parçadan oluşur. Her biri 2 kez dinletilir.  Çoktan seçmeli sorular (While Listening) DİLBİLGİSİ ve KELİME BİLGİSİ (Grammar & Vocab.) 30 puan Aşağıdaki soru çeşitleri dilbilgisi becerisini ölçmek için kullanılır.  Cloze Test  Hata Bulma  Çoktan Seçmeli Sorular

ANKARA PROFICIENCY OKUMA (READING) 30 puan YAZMA (WRITING) 20 puan Aşağıdaki soru çeşitleri okuma ve anlama becerisini ölçmek için kullanılır.  5’er soruluk 4 kısa okuma parçası  5 soru paragraf tamamlama  5 soru yakın anlamlı cümle YAZMA (WRITING) 20 puan 2 farklı yazma parçası ile yazma becerisi ölçülür.  Paragraf (200-250 Kelimelik)  Mektup (150 Kelimelik)

SINAV EŞDEĞERLİKLERİ Sınav Türü Minimum Puan IELTS 6,5 TOEIC Geçersiz TOEFL- IBT 80 YDS 70 FCE C