HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİZİ GERÇEK BİR ÜNİVERSİTEYE DAVET EDİYORUZ.. BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLIYORSUNUZ ! NASIL BİR EĞİTİM SÜRECİNE ADIM ATTINIZ ? MEZUNİYET SONRASINA İLİŞKİN BİR.
Advertisements

ÇIRAKLIK EĞİTİMİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
1. OSB EĞİTİM ZİRVESİ 6-7 EKİM 2012 İSTANBUL. NİTELİKLİ İŞGÜCÜ VE OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM  NEDEN OSB’LERDE MESLEKİ VE TEKNİK OKUL  NEDEN.
Ders geçme sistemi bilgilendirme
ŞEREFLİKOÇHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AMADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 15 Türk Dili Yaz Kursu Bursu  4 Yüksek Lisans (Master ve Doktora)  2 Araştırma.
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
AKREDİTE EĞİTİM ÖĞRETİM Eğitim kuruluşlarının akreditasyonu, eğitim ve öğretim kurum ve kuruluşlarının ilgili ulusal yeterlilikte tanımlanan eğitim programının.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
Sınavsız Geçiş Bilgilendirme Seminerine
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
SINIF GEÇME SİSTEMİ Sevgili Gençler ; Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız ve Sınavlarınızın yoğunlaştığı bu günlerde sizlere Sınıf Geçme Sistemi konusunda.
MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DİL ÖĞRENİMİ Bir ülkede normal bir yaşam sürdürebilmek için, o ülkede yaşayan insanlarla ilişki kurabilmek, bunun için de onların.
ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİCİ EĞİTMENİ İHSAN KESİK
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
OKULUN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
DESTEK EĞİTİM ODALARI 1. TANILAMA SÜRECİ Özel yetenekli bireyler için uygulanan iki model bulunmaktadır. 1. DESTEK EĞİTİM ODASI 2. BİLİM VE SANAT MERKEZİ.
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvuru Kılavuzu Ercan AKSOY Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Şefi
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
Fatih Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
T.C. GÖLYAKA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ YETERLİLİK MODÜLÜ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
DESTEK EĞİTİM ODASI Nedİr?
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ DURSUN ÖNAL ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYON BAŞKANI

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU Sürücü Eğitimi Vermek İçin Kurum Açacakların Statüsü 2013 Yılı sonunda sürücü eğitiminde AB statüsüne geçilecek, Türkiye’de sürücü kursu açmak için AB statüsüne benzeyen bir durum yok. İsteyen kişi istediği yere istediği sayıda kurs açabilir.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU Sürücü Eğitimi Vereceklerin Eğitimi AB ülkelerinde lise veya üniversite mezunu 5 yıllık sürücü belgesi olan kişiler 128 saatlik bir eğitime alınmakta, eğitim sonunda yapılan sınavı kazananlar sürücü eğitiminde görevlendirilmektedir. Hayat boyu eğitim esası dikkate alınarak bu görevliler 4 veya 5 yılda tekrar sertifika eğitimine alınmaktadır. Bu iş de görevli kuruluş bağımsız sivil toplum kuruluşudur.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU Sürücü Eğitimi Vereceklerin Eğitimi Türkiye’de teorik eğitimi verenlerin bazı statüleri tespit edilmiş. Bunlardan Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticileri 21 gün (84 saat) süren bir eğitimle belirlenmektedir.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU AB DE Sürücü Eğitiminin Sonunda Başarıyı Ölçenlerin Eğitimi Üniversite mezunu, 5 yıl sürücü kursunda çalışmış veya 700-800 saatlik kursu başarı ile bitirmiş en az beş yıllık sürücü belgesi olanlar arasından seçilen kişiler sınav yapıcı olarak görevlendirilmektedir. Bu kişiler her 4-5 yılda bir hayat boyu eğitim çerçevesinde görevli sivil toplum kuruluşu tarafından yeniden sertifikalandırılmaktadır. Teorik ve Uygulama sınavları devletçe veya sivil toplum kuruluşunca hazırlanan sınav merkezlerinde yapılmaktadır.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU Türkiye’de Sürücü Eğitiminin Sonunda Başarıyı Ölçenlerin Eğitimi Teorik derslerin sınavı Türkiye genelinde yaklaşık 40.000 derslikte 130.000 öğretmen görevlendirilerek, yılda 6 defa sınav yapılmaktadır. Uygulama sınavı, teorik dersi kazananlara milli eğitim müdürlüklerinin görevlendirdiği 5 gün eğitimden geçirilmiş ve sürücü belgesi olan öğretmenlere yaptırılmaktadır.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU AB de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Eğitim araçların da KDV alınmamaktadır veya KDV tutarı kadar indirim yapılmaktadır. Sürücü belgesi alacakların devlete ödediği harç, dolaylı vergi yoktur. Teorik ve uygulama sınavı ülkenin büyük bölümünde devletçe yapılıp hazırlanmaktadır.

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU AB de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Sürücü kursu açmak isteyenler kurum kontenjanlarına göre devletin yaptığı sınav merkezlerinin minisini yapmak zorundadırlar. (Bu hal bazı ülkelerde değişiklik gösterebilmektedir.)

ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU Türkiye’de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Maddi destek yok, dolaylı vergi çok. Sürücü belgesi harçları 77 TL ile 435 TL arası (A2,B,C,D,E) sürücü belgesi alan bir kişi 1648TL dolaylı vergi ödemek zorundadır. Trafik tescil bürosunda ve Şoförler Odasında harcananlar hariç. Kurum ruhsat harçları nüfusa göre yıllık 528TL ile 1587TL arasındadır.