ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Doğu Mesarya Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlanma Süreci Serdarlı, 01 Nisan 2011.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
Katılımcı Havza Planlama Teknikleri Erdoğan Özevren
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Rekabet Gücü Temel Bulgular Mevzuat, Arge ve Inovasyon.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
IPA II Dönemi Hazırlıkları
ULUSAL HAVZA YÖNETİMİ STRATEJİSİ
KIRSAL ALANDA KADIN ÇALIŞTAYI BÖLGE TOPLANTILARI
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Havza Paydaşlar Toplantısı Genel Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Tesisleri Adana 19 Kasım 2015.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
2 1.HAVZA BAZLI SU YÖNETİMİ 2.SU ÇERÇEVE DİREKTİFİ 3.ÜLKEMİZDE HAVZA BAZLI SU YÖNETİMİNE GEÇİŞ 4.HAVZA KORUMA EYLEM PLANLARI 5.NEHİR HAVZA YÖNETİM PLANLARI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Konu: Kırsal kalkınmada çalışma alanları ve envanter çıkarımı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Tarım sektörünün önemi
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013

Saygıdeğer Katılımcılar Bugünkü Tematik Çalışma Grupları Toplantısı 2 Bölümde Planlanmıştır 1. Bölüm: Tanıtım ve Planlama Tanıtım Sunumu ve Moderatör hocalarımızın çalışmaya start verme planları 2.Bölüm: Grup Temsilcilerinin Genel Eğitimi SDÜ Öğretim üyesi Doç.Dr. F. Handan GİRAY tarafından kırsal kalkınma planı hazırlama usul ve esasları ile ilgili tematik çalışma gruplarına yönelik teknik eğitim

Amaç Isparta Kırsal Kalkınma Planı Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejileri Doğrultusunda İlimizin Kırsal Kalkınmadaki Öncelikli Tedbirlerini ve Faaliyetlerini Ortaya Koyacaktır

KKP’nın Çerçevesinin Belirlenmesi Kırsal toplumun iş ve yaşam koşullarının kentsel alanlarla uyumlu olarak yöresinde geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasının sağlanması.

Temel Dayanak Ulusal Kalkınma Planı Stratejileri 1-Ekonominin geliştirilmesi ve İş İmkanlarının artırılması 2-İnsan Kaynaklarının Örgütlenme Düzeyinin ve Yerel Kalkınma kapasitesinin Geliştirilmesi 3-Kırsal Alan Fiziki Altyapı Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesinin Artırılması 4-Kırsal Çevrenin Korunması ve Geliştirilmesi

Planın Yapısal Uyum Gerekleri Sektörel Politikalarına Uyum Tarım Politikalarına Uyum Bölgesel Gelişme Politikalarına Uyum Uygulama Programlarına Uyum

Çalışma Usul ve Esasları Koordinasyon Grubunun Oluşturulması ( Başkan ve üyeler) Çekirdek Grubunun Oluşturulması ( Çalışma Grup Yönetimleri) 4 Ana Tematik Çalışma Gruplarının Oluşturulması (İlgili Kurum ve Kuruluşların uzman temsilcileri) Isparta Valiliği / Kasım2013

Mali Kaynakları Yıllık yatırım programı Ulusal kaynaklar Yıllık merkezi yönetim bütçe kanunu Yıllık yatırım programı İl özel idaresi yatırım ve çalışma programı Kalkınma ajansları çalışma programı Dış kaynaklar IPA fonları BM kuruluşları/programları tarafından kullandırılan hibe fonları İkili teknik işbirliği çerçevesinde ülkemize kullandırılan hibe fonlar

İşbirliği Isparta Kırsal Kalkınma Planı Kırsal kalkınma İle İlişkili Kamu ve Kamu Dışı Paydaşların İşbirliğiyle Hazırlanacaktır.

Isparta Kırsal Kalkınma Planı Çerçevesi 5 Ana Bölümden Oluşacaktır 1- Genel Çerçeve (Dayanak, Amaç, Kapsam, Yöntem, Uyum v.s.) 2- Mevcut Durum(Yerleşim, Nüfus, Göç, Yoksulluk, İstihdam, Ekonomi, destekler, v.s) 3- Tedbir ve Faaliyetler (Ulusal 4 ana strateji doğrultusunda) 4- Mali Çerçeve (Ulusal ve Uluslar arası Finans) 5-Uygulama –Koordinasyon- İzleme ve değerlendirme (Araçlar, Hedef Kitle, İzleme Komitesi ve Raporları v.s)

Kırsal Kalkınma Planı Çalışma Hazırlığı Grupları 1- Koordinasyon Grubu(Aşağıda Belirtilen grupların üst düzey yetkililerinden oluşacaktır) Isparta Valiliği SDÜ BAKA Ticaret ve Sanayi Odası İl Özel İdaresi Temel Görevi Katılımcı Paydaşlar Arasında Koordinasyon, İzleme ve Yönlendirmedir

Kırsal Kalkınma Planı Çalışma Hazırlığı Grupları 2- Tematik Çalışma Grupları (Aşağıda Belirtilen Kırsal Kalkınma İle İlişkili paydaşlarca görevlendirilen uzman temsilcilerinden oluşacaktır) Kamu Kurum ve Kuruluşları SDÜ Sivil Toplum Örgütleri Özel Sektör Meslek Kuruluşları Yerel Üretici Örgütleri Temel Görevi Temsilcilerin kendi kurum ve kuruluşu ile ilgili bilgi ve belgeleri sunmasıyla grup raporlarının hazırlanıp çekirdek gruba sunulmasıdır. Taslak Planın Hazırlanma Süreci 2014 yılının ilk 3 ayı içinde gerçekleşecektir.

Kırsal Kalkınma Planı Çalışma Hazırlığı Grupları 3- Çekirdek Grubu(Aşağıda Belirtilen görevlilerden oluşacaktır) Tematik Çalışma Grupları Koordinatör ve Moderatörleri Tematik Çalışma Grupları Raportörleri Temel Görevi Tematik Çalışma Gruplarından Gelen Raporların Birleştirilerek Plan Taslağının Hazırlanmasıdır. Taslak Planın Hazırlanma Süreci 2014 yılının ilk 4 ayı içinde gerçekleşecektir.

Tematik Çalışma Gruplarının Çalışma Raporları Örnek Formatı 1-Tedbir Formatı Stratejik Amaç-1 Öncelik 1-1 Tedbir 1-1-1-1 1-Mevcut Durum 2-Stratejik Önemi 3-Ulusal Ölçekteki Plan ve Program Hükümleri ile ilişkisi 4-Sorumlu Kuruluşlar 5-Uygulama için uygun araç/işlem 6-Mali Kaynak 7-İlişkili mevzuat hükümleri 8-Tedbir faaliyetleri 9-Faaliyetler

Tematik Çalışma Gruplarının Çalışma Raporları Örnek Formatı 2-Faaliyet Formatı 1-Yeri 2-Hedef Kitle 3-Süresi 4-Gerekçesi 5-Alt Faaliyeteler 6-Sonuçlar 7-Uygulayıcı/Sorumlu Kuruluş 8-İşbirliği yapılacak kurumlar 9-Bu faaliyetin hayata geçirilmesini kısıtlayan unsurlar 10-İzleme göstergeleri

Tematik Çalışma Grupları Çalışma Konuları Kapsamı 1-Ekonominin Geliştirilmesi ve İş İmkanlarının Artırılması Tarım ve Gıda Sektörleri Rekabet yapısı Üretici örgütleri kurumsal kapasiteleri Pazarlama altyapısı Tarımsal eğitim ve yayım Sulama altyapısı Toprak ve su kaynakları Arazi toplulaştırma Hazine arazileri İhtisas organize sanayi bölgeleri Ürün işleme,paketleme, depolama Tarımsal yatırım desteklemeleri İşletme modernizasyonu Gıda güvenliği Tarımsal sanayi altyapısı Kırsal Turizm, eko turizm , agro turizm Konaklama altyapısı Turizm bilgi sistemleri Hayvancılık, arıcılık v.s Yöresel zanaat ve el sanatları Ürün markalaşmaları Tanıtım, organizasyon, fuar, İmalat sanayii V.s.

1-Ekonominin Geliştirilmesi ve İş İmkanlarının Artırılması Öncelik 1. Tarım ve Gıda Sektörlerinin Rekabetçi Bir Yapıya Kavuşturulması Üreticilerin Örgütlenme ve Bilgi Düzeyinin Artırılması Sulama Altyapısının Geliştirilmesi Tarım Arazilerinin Etkin Kullanımının Sağlanması Tarımsal Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Gıda Güvenliği Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Öncelik 2. Kırsal Ekonominin Çeşitlendirilmesi Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Tarımsal Ekonomik Faaliyetlerin Geliştirilmesi Tarım Dışı Gelir Getirici Faaliyetlerin Geliştirilmesi Isparta Valiliği / Kasım 2013

1-Ekonominin Geliştirilmesi ve İş İmkanlarının Artırılması Isparta Valiliği / Kasım 2013

1-Ekonominin geliştirilmesi ve iş imkanlarının artırılması tematik çalışma grubuna katkı sağlayacak paydaş temsilcileri Grup çalışması koordinatör moderatörü; SDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tufan BAL önderliğinde Paydaşlar; İlan edilen listedeki paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri Grup çalışması raportörü; moderatör tarafından belirlenecektir Grup çalışma yeri; Öğretmenevi Toplantı Salonu Grup çalışma iş takvimi; 13/12/2013 saat: 14:00

2-İnsan Kaynaklarının Örgütlenme Düzeyinin ve Yerel Kalkınma kapasitesinin Geliştirilmesi Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı Örgün ve Yaygın Eğitim Koruyucu sağlık hizmetleri Aile eğitimleri Meslek edindirme kursları Çiftçi eğitimleri İş sağlığı ve güvenliği Yoksullukla mücadele İstihdam Mevsimlik tarım işçiliği Sosyal yardımlar Sosyal rehabilitasyon Gelir getirici proje destekleri Çocuk işçiliği ile mücadele Yerel kalkınma kapasitesi Birliklerin kurumsal kapasiteleri Kamu hizmetlerinin sağlıklı sunumu v.s.

2) İnsan kaynaklarının, örgütlenme düzeyinin ve yerel kalkınma kapasitesinin geliştirilmesi Öncelik 1.1 Eğitim ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi Örgün Eğitim Hizmetlerine Yönelik Eğitim Stratejisinin Hazırlanması, Yaygın Eğitim Faaliyetlerinin Geliştirilmesi, Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması Öncelik 1.2 Yoksullukla mücadele ve dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliğinin artırılması Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerine Yönelik Hizmetlerin Etkinleştirilmesi, Sosyal Hizmet ve Yardımların Etkinleştirilmesi, Dezavantajlı Grupların İstihdam Koşullarının İyileştirilmesi ve İstihdamlarının Sağlanması Öncelik 1.3 Yerel kalkınma kapasitesinin güçlendirilmesi Kamunun Hizmet Sunum Kapasitesinin Geliştirilmesi

2-İnsan Kaynaklarının Örgütlenme Düzeyinin ve Yerel Kalkınma kapasitesinin Geliştirilmesi Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı Isparta Valiliği / Kasım 2013

2-İnsan Kaynaklarının Örgütlenme Düzeyinin ve Yerel Kalkınma kapasitesinin Geliştirilmesi Tematik Çalışma Grubuna Katkı Sağlayacak Paydaş Temsilcileri Grup çalışması moderatörü; SDÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan ADIGÜZEL Koordinatör: Bekir İLBAN Paydaşlar; İl Milli Eğt. Müd., İl Sağlık Müd., Halk Eğt. Müd., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müd., İl GTH Müd., SGK, İŞKUR, SYDV, BAKA, Birlik ve Koop.’lar, Kaymakamlıklar ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar. Grup çalışması raportörü; moderatör tarafından belirlenecektir Grup çalışma yeri; SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Toplantı Salonu Grup çalışma iş takvimi; 11/12/2013 saat: 14:00

3-Kırsal Alan Fiziki Altyapı Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Tematik Çalışma Grubuna Katkı Sağlayacak Paydaş Temsilcileri Grup çalışması moderatörü; SDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet SALTAN Koordinatör: Hasan KARATAŞ Raportörler; Osman AĞRALI(BAKA)-Recep Ş. ÖZGÜ(İl Afet Acil) Paydaşlar; İl GTH Müd.,Çevre ve Şehircilik İl Müd., Karayolları, İl Özel İdaresi,Orman Bölge Müd., DSİ, Belediyeler, İl Sağlık Müd., Kadastro Müd., Geçlik Hizm. Spor İl Müd., İl halk Sağlığı Müd., Elektrik, Telekom ve ilgili kurum ve kuruluşlar. Grup çalışma yeri; Öğretmenevi Toplantı Salonu Grup çalışma iş takvimi; 24/12/2013 saat: 14:00

Sosyal altyapı donatıları(atıl binalar v.s) Spor altyapısı 3-Kırsal Alan Fiziki Altyapı Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı Kırsal altyapı Yol altyapısı Meydan düzenleme Peyzaj Toplu ulaşım-trafik İçme suyu Arıtma tesisleri Atık yönetimi Elektrik İnternet erişimi Yenilenebilir enerji (Güneş, rüzgar, hidro, v.s) Biyo yakıt Sosyal altyapı donatıları(atıl binalar v.s) Spor altyapısı Yerleşim planları Sağlıklı güvenli yapılaşma Afet önlemleri Yerleşik alan planlamaları Atık Yönetimi Haberleşme v.s

Öncelik 1.1 Kırsal altyapının geliştirilmesi 3-Kırsal Alan Fiziki Altyapı Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı 3) Kırsal alan fiziki altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması Öncelik 1.1 Kırsal altyapının geliştirilmesi Öncelik 1.2 Kırsal yerleşimlerin geliştirilmesi ve korunması

3-Kırsal Alan Fiziki Altyapı Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı

4-Kırsal Çevrenin Korunması ve Geliştirilmesi Tematik Çalışma Grubuna Katkı Sağlayacak Paydaş Temsilcileri Grup çalışması moderatörü; SDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim DİLER Koordinatör: Mehmet TUNÇ Paydaşlar; SDÜ(Çevre, Orman, Ziraat)İl GTH Müd., Orman Bölge Müd., DSİ, Çevreve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Parklar, İl Özel İdaresi, İl Kültür Turizm Müd., Su ürünleri Birlik ve Koop., İlgili diğer kurum ve kuruluşlar. Grup çalışması raportörü; moderatör tarafından belirlenecektir Grup çalışma yeri; SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu Grup çalışma iş takvimi; 24/12/2013 saat: 14:00

4-Kırsal Çevrenin Korunması ve Geliştirilmesi Tematik Çalışma Grubu Çalışma Konuları Kapsamı Orman kaynakları Orman köylülerine destekler Orman ağaçlandırma ve rehabilitasyonu Orman yangınları Yaban hayatı, milli parklar Dağ yönetimi Korunan alanlarda eko-turizm Arazi ıslahı Orman-köylü ilişkileri Doğal kaynakların sürdürülebilirliği v.s Çevre unsurları Toprak ve Su kaynakları Çayır-mera Erozyon Çevre kirliliği Hayvansal atıklar İyi tarım-organik tarım Tarımsal kirlilik Çevreci su ürünleri yetiştiriciliği Tohum-fidan üretimleri Havza yönetimleri

KKP Faaliyetlerinin ; uygulama, koordinasyon, izleme ve değerlendirme yapısının oluşturulması Uygulama ve Koordinasyon Plan dahilinde sorumlu kurumların faaliyetleri yürütmesi İzleme Değerlendirme İzleme Komitesi İzleme Bilgi Sistemi, Yıllık İzleme Raporu, Dönem sonu değerlendirme raporu,

Ispartamızın Kırsal Kalkınma Planına Katılım ve Katkılarınız İçin TEŞEKKÜRLER