RESMİ MÜHÜR YÖNETMELİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
TAŞINIR MAL YÖNETİMİ Faysal ÖZCAN Maliye Bakanlığı Bütçe Başkontrolörü
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
Karar Tarihi : Karar No : 5189/1
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
TAŞINIR TAŞINMAZ MAL YÖNETMELİĞİ
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
MAL BİLDİRİMLERİ.
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MUVAFAKAT İŞLEMLERİ BİRİMİ
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
Dr.Birsen TUĞLU Dr.Nurhilal YUSUFOĞLU Danışman Prof.Dr. Pınar TUNCEL
Resmi Gazete Tarihi: R.G.Sayısı:28603
Kurulun İnceleme ve Araştırması
NAKİT TALEP AKTARIM SİSTEMİ (NTAS)
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
HURDAYA AYIRMA.
Harcama Yetkilileri.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
TAŞINIRLARIN KAYDI.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
SUNUMUN İÇERİĞİ Amaç ve Kapsam Resmi Mühürün Tanımı
Müracaat ve Şikayetler
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
Ahmet ARDIÇ Tetkik Hâkimi ADANA. - TCK TCK ÖZEL AF - YASAMA DOKUNULMAZLIĞI - DAVA NAKLİ 2.
BİREYSEL İDARİ İŞLEMLER-DÜZENLEYİCİ İŞLEMLER
MEMURUN GENEL HAKLARI Uygulamayı isteme hakkı:
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
NİSAN 2016 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ Levent ÖZGÜMÜ Ş Strateji Geli ş tirme Daire Ba ş kanı NİSAN 2016.
25/01/2017 tarihli değişiklikler
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
… Sınıf Öğretmeni.
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
Taşınır Yıl Sonu İşlemleri ve Gerekli Belgeler
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

RESMİ MÜHÜR YÖNETMELİĞİ

AMAÇ ve KAPSAM: Madde 1 - Bu Yönetmelik, kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan resmi mühürlerin hangi birim ve kişilerce kullanılacağını, bunların yazı, karakter ve standardının tesbit edilmesini ve yaptırılmasında ve kaybolmasında uygulanacak esasları belirlemek amacı ile düzenlenmiştir.

Resmi mühürün tanımı Madde 2 - Resmi mühür; yapımına 3. maddede belirtilen mercilerce karar verilip, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nce imal ve tescil edilen ve resmi mühür beratı ile birlikte kullanılma olanağı olan bir araçtır.

Resmi Mühürlerin Kullanılacağı Birimler Madde 3 - Resmi mühürler yalnızca kuruluş yasaları ve bunlara dayanılarak çıkarılan kararnameler gereği kendilerine kamu görevi verilmiş kurum veya kuruluşlarca kullanılabilir. Bu kurum ve kuruluşların hangi birimlerinin mühür kullanacağı

a) Cumhurbaşkanlığında Genel Sekreter, b) T.B.M. M’de Genel Sekreter, c) Başbakanlık, Bakanlık veya bağlı kuruluşlarında ilgili Bakan veya bakanın yetki verdiği hallerde valilikler, d) Bağımsız yargı organlarında Başkan, e) Türk Silahlı Kuvvetlerinde Genel Kurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve jandarma Genel Komutanı,

f)Üniversiteler ve bağlı kuruluşlarında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı, g) Mahalli İdarelerde Vali, h) Mahkemeler, icra daireleri ve noterlerde Adalet Bakanı, onayı ile tesbit edilir.

Resmi MühürleriKullanacak Birimlerin Tespitinde Uyulacak Esaslar Madde 4 - Resmi mühürleri kullanacak birimlerin tesbitinde kuruluş yasalarında yazılı hiyerarşik kademelerden müdürlük ve daha üst kademeler esas alınır. Bir birim oluşturmayan alt kuruluşlar ile birimlere bağlı yardımcılıklar için ayrıca mühür yapılmaz. Mahkemeler ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dahil kuruluşlarda kademelerin tesbiti özel hükümlerine tabidir.

MÜHÜR STANDARDININ TESBİTİ: Madde 5 - Yapımına 3 üncü maddede belirtilen mercilerce karar verilen mühür-ler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nce imal edilir. Mühürlerde kullanılacak yazı karakteri teknik imkanlar gözönüne alınarak bu Genel Müdürlükçe incelenip standart olarak belirlenir ve Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı onayı ile yürürlüğe konulur.

RESMİ MÜHÜRLERİN SAKLANMASI VE DEVRİ: Madde 9 - Resmi mühürler mühür beratı ile birlikte birimin yetkili memurla- rınca muhafaza edilir. Herhangi bir şekilde kayıp edilen beratlara ait mühürler kullanılamaz. Resmi mühür kullanılmasına yetki verilen memurlar yetkililer tarafından is- tendiğinde resmi mühür ve beratını ibraz etmek zorundadırlar.

Madde 10 - Görev değişikliği nedeni ile resmi mühürünü devretmesi gereken memurlar mühürü beratı ile birlikte devrederler. Devir anında devir teslim tuta-nağı tanzim edilerek bir örneği bağlı bulunulan bakanlık veya kuruluş başkanlı- ğına gönderilir.

RESMİ MÜHÜRÜN İADESİ, YENİLENMESİ VE KAYBI: Madde 11 - Resmi mühür kullanan birimin unvanının değişmesi veya kaldırılma-sı nedeniyle mührün iptali gerektiğinde, mühür beratı ile birlikte iptal edil- mek üzere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne gönderilir. Gönderme sı- rasında beratın arka bölümü doldurularak yetkilisince imzalanır.

Madde 12 - Resmi mühürlerin yazılarının okunmayacak kadar silikleşmesi ha- linde, yenisi yapılmak üzere durum Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne bildirilir. Yeni mühürün gönderilmesi ile birlikte eski mühür beratı ile birlik-te Darphane ve Damga Matbaası Genel Mudürlüğüne iade edilir. Yeni mühür alınma- sından itibaren 1 ay içinde eski mühürünü iade etmeyen sorumlular hakkında, Baş- bakanlığın talebi üzerine ilgililerce idari soruşturma açılması zorunludur.

KAYBETME: Madde 13 -Mühür veya mühür beratı ya da ikisi birden kaybedildiğinde durum 3 üncü maddede belirtilen merci tarafından usulüne uygun olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne bildirilir. Yeni mühür yapımının Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünden istenmesi halinde mühür kütüğüne gerekli kayıt konularak yeni mühür yapılması sağlanır. .

TEK SATIRLI MÜHÜR ÖLÇÜLERİ DÖKÜMÜ Dıştan İçe Doğru 1 - Dış arsata toplam kalınlığı : 1.4 mm. 2 - Birinci boşluk : 3.8 mm. 3 - Birinci satır : 2 mm. 4 - İkinci boşluk : 3.8 mm. 5 - Ay-Yıldızlı çap : 14 mm. 6 - Toplam çap : 36 mm. 7 - En çok 26 harf

İKİ SATIRLI MÜHÜR ÖLÇÜLERİ DÖKÜMÜ Dıştan İçe Doğru 1 - Dış arsata toplam kalınlığı : 1.4 mm. 2 - Birinci boşluk : 1.85 mm. 3 - Birinci satır : 2 mm. 4 - İkinci boşluk : 1.875mm. 5 - İkinci satır : 2 mm. 6 - Üçüncü boşluk : 1.875mm. 7- Ay-Yıldızlı çap : 14 mm. 8 - Toplam çap : 36 mm. 9 - Dış satır en çok 26 harf 10 - İç satır en çok 21 harf

ÜÇ SATIRLI MÜHÜR ÖLÇÜLERİ DÖKÜMÜ Dıştan İçe Doğru 1 - Dış arsata toplam kalınlığı : 1.4 mm. 2 - Birinci boşluk : 1 mm. 3 - Birinci satır : 2 mm. 4 - İkinci boşluk : 1 mm. 5 - İkinci satır : 1.6 mm. 6 - Üçüncü boşluk : 1 mm. 7 - Üçüncü satır : 2 mm. 8 - Dördüncü boşluk : 1 mm. 9 - Ay - Yıldızlı çap : 14 mm. 10 -Toplam çap : 36 mm. 11 - Dış satır en çok 35 harf 12 - Orta satır en çok 35 harf 13 - İç satır en çok 21 harf